Ce reprezintă cartea?

      No Comments on Ce reprezintă cartea?

Ce reprezintă cartea ? Cartea este acea sursă fără de care omenirea nu ar putea exista. Cartea poate fi considerată un depozit al inteligenței omenești , conținând în filele ei cunoștințe , sensibilități și emoții. Ea este o comoară fără de preț , care adună cele mai frumoase gânduri ale autorilor pe care cititorii le pot folosi.

cartre

Din punctul meu de vedere , cititul îți deschide un al treilea ochi , acest ochi te familiarizează cu lumi imaginare care nu sunt ale noastre, dar pe care mintea noastră le străbate în libertate. Cititul unei cărți este o artă. Pentru a deprinde arta cititului este nevoie de răbdare , de pauză de reflecție și de seriozitate.

Și viața noastră este o carte care se scrie în timp ce pășim pe spațialitatea timpului . O carte pe care ușor , ușor se așterne praful și nimeni nu mai are curajul să o deschidă.Îmi place să citesc foarte mult , mintea mea încercând să înțeleagă lucruri ce depășesc palpabilul. Uneori mă opresc un moment din citit și mă întreb : ”   De ce dorința această de cunoaștere?”

Incep uneori să înțeleg și să văd dincolo de aparențe, să descopăr natura motivației umane , să înțeleg cursul istoriei , motivația care a stat în spatele unor mari schimbări ale omenirii.

Descopăr că în acea carte se află o altă lume sinistră , calculată , în spatele celei de fațadă , pe care o vedem și pe care o credem a fi cea reală, o lume de ”iluzii” construită cu grijă de o mână de arhitecți. Uneori mă desprind de această ”lume de carton” în care trăim cu toții , nu mă pot identifica cu ceilalți , care își trăiau o viață aparent liniștită , lipsită de griji , oameni mulțumiți de realizări sociale și profesionale, nevăzând adevărata realitate pe care o dată ce o descoperi și o înțelegi , nu o mai poți ignora.

Cartea reprezintă unul dintre cele mai mari talismane ale sufletului , ea ne deschide mintea și sufletul spre lumi nebănuite , ne învață să privim dincolo de aparențe , să punem în evidență doar laturile bune ale oamenilor , să citim printre rânduri , să vedem esența , să fim emotivi, să visăm și cel mai important lucru să iubim.

Comments

comments

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply