Câteva trucuri pentru a reduce apetitul

Ți se spune că parc-ai fi un hamster, pentru că tot timpul ronțăi ceva? Îți umpli de trei ori farfuria? Te-ai cam rotunjit , dar tot te infingi la mâncare? Iată câteva sfaturi pentru a lupta împotriva proastelor obiceiurilor alimentare.

Dacă ai tendința de a mânca prea mult la masă , poți să:

Folosești o farfurie de desert…
E o simplă iluzie optică! Deoarece o farfurie pentru desert e mai mică decât una normală, la aceeași cantitate de paste, de exemplu, vei avea impresia că spaghetele tale favorite se revarsă din farfuria pentru desert și, psihologic, o să ți se pară că ai mâncat mai mult. În realitate, nu e așa.

Mănânci în liniște… mestecând îndelung fiecare dumicat. Nu numai că, pentru a-ți transmite senzația de sațietate, creierul are nevoie de douăzeci de minute, dar , mai ales , ca să-ți dispară foamea, papilele trebuie să fie mulțumite de ceea ce au gustat. E foarte simplu: dacă, din lipsă de timp, termini în mai puțin de două minute o friptură de vițel cu tot cu garnitură, precis că n-o să te simți sătul/ă.

Nu te amăgi singur/ă…
Din cauza insatisfacției papilelor gustative și a creierului, vei dori cu siguranță să mănânci din nou. Dimpotrivă, dacă vei consuma aceeași friptură, servită într-o farfurie frumoasă, la o masă aranjată cu grijă și te vei concentra asupra aromelor și gustului fiecărei înghițituri, vei avea impresia, deși porția este exact aceeași, că ai mâncat mult mai mult. Sau, mai bine zis, te vei simți sătulă.

Foamea o să apară iar…
În consecință, evită cu orice preț să mănânci uitându-te la televizor și nu te grăbi , de exemplu, învață-te să lași tacâmurile din mână din trei în tre înghițituri . Pe scurt, gândește-te la plăcerea pe care i-o oferi în clipele respective stomacului tău!

Dacă ești genul care se îndoapă între mesele principale, iată ce poți face când te cuprinde foamea:

Gătește
Încheie un târg cu tine însăți :”Nu ronțăi nimic acum, aștept ora prânzului (sau a cinei ) , în schimb o să-mi pregătesc un desert grozav “.

Spală-te pe dinți
Dacă ai bunul obicei de a-ți spăla dințișorii după fiecare masă, creierul tău va asocia periajul cu sfârșitul festinului și senzația de foame o să-ți dispară.

Bea două pahare mari cu apă
Îți vor umple stomacul.

dsdd

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top