Ești trist sau deprimat?

giphy

Toată lumea este diferită, și toată lumea are diferite moduri de a trece peste starea de tristețe, dar dacă sunteți în căutarea unor sugestii, s-ar putea să găsiti următoarele sugestii utile:

1.Reflectează.
Ori de câte ori am o stare de depresie, încerc să mă opresc, să reflectez, și să ajung la rădăcina sentimentelor mele.

2. Ascultă muzică.
Muzica poate vindeca, te poate pune într-o stare de spirit mai bună și te face să te simți mai puțin singur.

3. Joacă-te cu animale de companie.
Petrecând timp de calitate cu un animal de companie iubitor, îți poate face instantaneu inima și sufletul să se simtă mai bine.

4. Du-te la o plimbare.
Mersul pe jos mă ajută întotdeauna să-mi limpezesc gândurile și să vărs energia negativă. Este terapeutic, dacă alegi să meargi într-o locație pitorească.

5. Bea ceva sănătos.
Dintr-un motiv, sucul de portocale mă pune întotdeauna într-o stare de spirit mai bună și mă face să mă simt revitalizată și senină. Există mai multe beneficii de sănătate dacă bei suc de portocale și alte sucuri de fructe.

6. Ia un pui de somn.
Uneori avem nevoie de odihnă. Întotdeauna mă simt mai bine după ce primesc putină odihnă.

7. Fă ceva spontan.
Unele dintre amintirile mele preferate presupun alegerile pe care le-am făcut în mod spontan. Ar trebui să invătăm să scăpam de rutină și apoi să facem ceva interesant și neplanificat.

8. Prioritățile pe primul loc.
Uneori mă simt deprimată când prioritătile mele nu sunt în echilibru. Încerc să mă asigur că voi da o mare atenție tuturor prioritătilor din viața mea, cum ar fi locul de muncă, relațiile, sănătatea și fericirea personală.

9. Uită-te prin fotografii vechi sau fă unele noi.
Sortarea prin amintiri vechi sau capturarea unora noi, de obicei, pune un zâmbet pe fața mea.

10. Îmbrățișează pe cineva.
Îmbrățișările sunt o cale ușoară prin care îți poți exprima dragostea și grija, fără a fi nevoie să scoți un cuvânt.

11. Râzi.
Uită-te la un film amuzant sau petrece timpul cu cineva care are un bun simț al umorului. Râsul eliberează tensiunea și are o abilitate naturală de a vindeca.

12. Plângi.
Nu-mi place să plâng de față cu alte persoane, dar când am ocazia să fiu singură , plâng și după aceea mă simt mult mai bine. Plânsul eliberează durerea,suferința.

13. Reia legătura cu cineva.
Reia legătura cu un vechi prieten sau un membru al familiei cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme. Reconectarea cu oameni aproape întotdeauna mă pune într-o stare bună și îmi umple inima cu iubire.

14. Concentrează-te pe ceea ce contează cu adevărat pentru tine.
Uneori uit ce contează pentru mine și ceea ce nu este așa de important. Pentru unele lucruri pur și simplu nu merită să te superi .

15. Ia un comentariu negativ sau o situație neplăcută și caută ceva pozitiv cu privire la aceasta.
Dacă cineva îmi spune ceva negativ sau mă pune într-o situație neplăcută, uneori mă ajută să mă uit la ea dintr-un unghi diferit. Perspectiva este totul.

16. Ia o vacanță mentală
Lasă-ți mintea să se rătăcească pentru o vreme.

17. Ai grijă.
Este firesc să vrei să-ți consumi tot timpul și energia în încercarea de a repara totul, chiar dacă acest lucru inseamnă să te sacrifici pe tine însuți. Aproape m-am dus în această direcție, pană când mi-am amintit că, pentru a da tot ce-i mai bun, trebuie să fiu meu cea mai bună. Mănâncă bine și odihnește-te.

18. Cere ajutor.
Spune-le oamenilor ceea ce ai nevoie. Acceptă ajutor și consiliere, și apoi ai încredere în tine să știi ce e cel mai bine. Dacă starea de tristețe durează mai mult decât crezi că ar trebui, sau dacă crezi că tristețea este înclinată spre depresie, cere ajutor profesional.

19. Citește.
Pierde-te într-o altă lume sau în trecut. Cărtile ne transportă în locuri în care noi n-am fost de multe ori, aceste locuri sunt mai aventuroase și romantice decât locurile în care suntem în prezent. Doar șase minute de lectură poate ajuta la reducerea nivelului de stres cu două treimi.

20. Găsește iubirea.
Iubirea dintre doi oameni vor elibera oxitocina, hormon care apare doar într-un stadiu avansat al unei relații și este responsabil pentru stima de sine și pacea interioară generală pe care cei dragi o simt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top