Nu trebuie să-ți compari relația!

” V-ați despărțit? Dar de ce? Cum? Arătați atât de perfect  în toate imaginile de pe Facebook / Instagram! Nu-mi vine să cred că v-ați despărțit! ” – răspunsul tipic al unui prieten care tocmai a aflat că acum ești singur.

Adevărul este că toate aceste fotografii nu descriu întreaga relație. Ele sunt doar o reflectare a unui moment, nu a fiecărui moment.

Nu trebuie să comparăm relațiile noastre cu ale altora, pentru că suntem diferiți.

Cu cât incercăm să fim ca acel cuplu fericit și drăguț care face fotografii și postează pe Facebook zilnic, cu atât mai mult ne concentrăm să facem o fotografie ” drăguță ” de dragul de a posta ceva și de a arăta celorlalți că formăm un cuplu drăguț și fericit, de asemenea.

Noi uităm sensul și esența de a fi cu cineva. Nu este vorba să părem drăguți și fericiți împreună. Este vorba despre a fi EFECTIV fericiți împreună.

Dar nu, în societatea de astăzi doar pentru că cineva nu postează nimic pe mediile de socializare, inseamnă în mod automat că acea persoană nu face nimic interesant cu viața sa. Doar pentru că un cuplu nu postează multe poze cu îmbrățișări și  sărutări, relația lor este plictisitoare și nefericită.

Ce-i cu societatea ?! Noi suntem societatea. Noi suntem presați să arătăm întotdeauna fiecare detaliu pe Facebook. Pe Snapchat. Pe Instagram. Și pentru ce? Doar pentru atenție și ca alții să știe unde ești și ce faci? De ce contează atât de mult? De ce au nevoie să știe?

Înțeleg că uneori ne simțim mândri de relațiile noastre și vrem să publicăm asta pentru a arăta lumii că suntem nebunește îndrăgostiți de partenerii noștri.

Dar unii dintre noi credem că suntem fericiți și tindem să credem că nivelul nostru de fericire se bazează pe numărul de aprecieri pe care le primim. Aceste aprecieri ne afectează psihologic și emoțional.

Ceea ce contează cu adevărat în relația ta este să-ți iubești partenerul și să fiți fericiți împreună, să vă înțelegi , numai așa relația poate să dureze. Nu un status pe Facebook care va primi 100 de aprecieri. Unele cupluri aleg să-și privatizeze relația și durează mult mai mult timp decât cele publicate pe Facebook.

Ceea ce trebuie să înțelegem este că relațiile nu ar trebui să fie validate de mediile sociale. Doar pentru că cineva postează tot felul de poze cu partenerul lor și pun tot felul de statusuri de dragoste, asta nu inseamnă că au o relație perfectă.

Nu există relația perfectă!

Ceea ce noi nu vedem sunt laturile rele, ceea ce se întâmplă în spatele scenei. Argumentele , dezacordurile, certurile, defectele, refuzul de a face compromisuri asupra lucrurilor. Oamenii nu postează partea proastă a relației lor pentru că ar fi patetic ca toată lumea să vadă asta, nu-i așa?

Așa că data viitoare când întâmpini o problemă în relația ta, și vei vedea alte cupluri fericite online , nu presupune că relația ta este un eșec și că ar trebui să se termine, deoarece ai impresia că ești nefericit . Nu crede că tu ești opusul acelui cuplu căruia i-ai dat like la poza de pe facebook.  În schimb, repară-ți problema . Fii un partener mai bun.

La urma urmei, un zâmbet pentru o fotografie nu este egal întotdeauna cu un zâmbet pe interior. 🙂

dmfe

1 thought on “Nu trebuie să-ți compari relația!”

  1. Dragostea aparenta, exprimata si expusa pe retelele sociale, este cea mai mare ipocrizie si periculoasa manipulare, care însala perceptia noilor generatii, determinându-i pe cei slabi la competitii amagitoare, crezând în imagini, holograme si iluzii “icoane” miscatoare, realizate, mascate, machiate si transformate de tehnologiile inteligentei artificiale…
    Sa aveti zile binecuvântate, senine, si sa auzim numai de bine!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top