Emisiune realizată cu ajutorul lui Piers Taylor – arhitect laureat și Caroline Quntin – actriță apreciată și dezvoltatoare imobiliară pasionată.

Aceștia vor merge intr-o călătorie pentru a descoperi inovația designului, pasiunea și rezistența necesare pentru a transforma viziunea arhitecturală într-un cămin extraordinar și vor cunoaște arhitecții si proprietarii care și-au asumat provocarea de a construi case necovenționale in medii dificile.

Traiul in munți izolați, cu mult deasupra nivelului mării, oferă pace, seninătate și pesisaje uimitoare. Iți oferă o amintire de neuitat.

Orașul îngerilor – Munții din Santa Monica.

Construită din aripile și stabiliatoarele unui Boeing 747 scos din uz, această casă laureată este unică.

Casă din aripă de Boeing 747 . Firma de arhitectură DAVID HERTZ

Casa este concepută cu accent pe sticlă, care să-i sublinieze forma. Clădirea excentrică se pierde perfect in peisajul de munte. Există riscul ca piloții să confunde clădirea cu un avion prăbușit. Proiectul a trebuit inregistrat și aprobat de 17 agenții guvernamentale, inclusiv de Departamentul Securității Naționale .

Cu două aripi, două stabilizatoare și un teren de 22 ha la dispoziție, arhitectul a creat pentru proprietară o casă principală și una de oaspeți.

Ziduri de rezistență din beton au fost contruite din coasta dealului și inchise cu față de panoramice din sticlă, îngăduind pătrunderea luminii în casă pe durata zilei. Aripile au fost apoi amplasate pe o structura cu schelet metalic și fixate la locurile unde se aflau motoarele inainte.

#2

Arizona – USA

O casă construită in acest mediu trebuie să fie suficient de trainică ca să indure vremea necruțătoare . Oamenii viseză să evadeze in deșert, in mijlocul frumuseții lui delicate.

Designul acestei case laureate a fost profund influiențat de cel mai important element al acestui mediu – vremea. Structura a fost amplasată inteligent pe axa est-vest pentru a reduce expunerea la soarele arzător și a permite pătrunderea luminii și a aeurului în casă. Planul de nivel are două zone principale de locuit și dormit, fiecare cu vederi spectaculoase. Deoarece casa a fost construită pe un singur etaj și fără holuri , poți trece dintr-o cameră in alta numai dacă ieși in deșert. Designul e omogenizat de scara neobișnuită, din cuburi împrăștiate.

Conservarea frumuseții naturale a acestor munți fost esențială pentru acest proiect. Dorința proprietarilor a fost să integreze, nu să exploateze peisajul fragil.

Dar nu numai amplasarea isteață a casei face suportabil traiul la aceste temperaturi extreme. Pereții sunt făcuți din pământ tasat, tehnică folosită de secole întregi ca metodă de a răcori natural casele. Un cadru de lemn e construit pe teren. Apoi pe pământ din deșert, amestecat cu apă și puțin ciment e turnat in cofrajele de lemn și bătătorit, pentru a forma straturi compacte și tari. Pereții cu masă termică ridicată absorb căldura ziua și o degajă noaptea, reducând nevoia de aer condiționat sau încălzire.

Acest dormitor minimalist, cu vedere spre munți, nu are nevoie de perdele.

In timpul construcției numai trei cactuși au fost mutați. Așa de importantă e vegetația naturală , incât primești amendă dacă smulgi un cactus și nu-l replantezi cu grijă.

Similar Posts:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.