Iată 10 motive pentru care călătoria este atât de importantă pentru mine și de ce fiecare dintre noi ar trebui să programeze cel puțin o excursie într-o țară nouă în fiecare an.
- Acceptarea altora și a culturilor lor.
Lumea în care trăim astăzi este alcătuită în cea mai mare parte de oameni care sunt intoleranți. Ei sunt intoleranți față de ceilalți oameni, de opiniile, valorile, tradițiile, religiile și sexualitatea lor. Această intoleranță dă naștere la ură, pentru că ne simțim neplăcuți și neacceptați. Această ură la rândul ei dă loc negativității față de propria noastră viață și față de ceilalți.
Când călătorim, învățăm să acceptăm (inițial, pentru că de multe ori nu avem de ales decât să acceptăm lucrurile așa cum sunt). Cu toate acestea, atunci când călătorim mai des, învățăm să acceptăm diferențele și de multe ori încercăm să îmbibăm binele în propria noastră viață. Această acceptare ne întărește inimile și mințile și totodată aduce o nouă pace și iubire în lume.
2. Minte deschisă.
Călătoritul ne permite să ne extindem mințile și să privim dincolo de ceea ce știm. Ne obligă să încercăm lucruri noi, experiențe noi, alimente noi, haine noi, limbi noi și atunci când reușim să găsim frumusețea în această noțiune, devenim o persoană mai bună, pentru că ieșim definitiv din zona noastră de confort.
Deschidem blocajele gândirii limitate și suntem dispuși să acceptăm ceea ce nu știm. Această minte deschisă ne va ajuta cu siguranță să profităm la maximum de toate oportunitățile care ne vor ieși în cale de-a lungul vieții.
- Privirea soarelui într-o parte îndepărtată a lumii.
Călătoritul înseamnă fericire. Nu există nici un alt sentiment pe care îl experimentăm atunci când privim soarele într-o zonă îndepărtată a lumii. Nu există bucurie mai mare decât atunci când vedem că străinii ne zâmbesc și ne întâmpină cu căldură. Avionul călătorește la mii de metri deasupra solului – asta este fericirea care ne duce în locuri pe care probabil nu le-am visat niciodată.
- Pauză de la rutina zilnică.
Este evident că viața este, în esență, doar o rutină pentru majoritatea dintre noi. Ne trezim, mergem la lucru, facem curat, mâncăm mai multă mâncare decât trebuie și dormim mai puține ore decât este necesar. Funcționăm ca niște roboți, zi de zi, fără voia sau posibilitatea de a trece peste monotonie.
Cu toate acestea, atunci când decidem să ne luăm timp liber și să călătorim, ne permitem să înfrângem acea monotonie și avem parte de o nouă schimbare în programele noastre. Această pauză ne ajută să ne apreciem viața atunci când ne întoarcem din vacanțele noastre și chiar să creștem productivitatea la locul de muncă și la domiciliu.
- Confruntarea cu sinele interior.
Când călătorim, ne confruntăm adesea cu sentimentele inimii noastre care ne sperie. Ne îngrijim de siguranța și bunăstarea noastră, pentru că facem un pas mare din zona noastră de confort.
S-ar putea să nu-i avem pe părinți aproape ca să ne îngrijească și este posibil să nu știm cum să conversăm cu oamenii de acolo sau să ne fie frică să ne pierdem. Este absolut normal să simțim așa. Pentru că numai atunci când ne confruntăm cu aceste temeri vom învăța cum să le depășim.
- Independență și încredere.
Urmând punctul anterior, când ne ridicăm deasupra nesiguranței noastre, experimentăm un sentiment de independență și încredere! Pentru că știm că putem face orice ne place, iar acest sentiment este de neprețuit!
- Prieteni din întreaga lume!
Ori de câte ori am călătorit, am observat acești oameni care stau la cafenele, pub-uri sau restaurante. Uneori s-ar putea să nu vreau să le vorbesc, dar aproape întotdeauna, ei îmi răsplătesc entuziasmul când fac o conversație cu ei. Și până la sfârșitul serii, îmi fac noi prieteni! Ne putem face prieteni în cele mai amuzante sau ciudate circumstanțe. Adică, poate să fie mai bine decât atât?
- Mâncare!
Îmi amintesc că cineva mi-a spus odată: “Mâncarea este o cultură pe care o poți gusta.” Când încerci noi feluri de mâncare, găsești un nou nivel de cultură și tradiție, pentru că oamenii își pregătesc inima, reflectând adesea frumusețea culturii și strămoșilor.
Ori de câte ori sunteți suficient de norocoși să călătoriți, încercați să obțineți cât mai multă mâncare nouă! Este cel mai bun mod de a vă cheltui banii.
- Educație.
Cred cu tărie că, călătoriile reprezintă o modalitate fenomenală de a ne educa. Când intenționez o călătorie, fac cercetări amănunțite despre oraș, despre patrimoniul său, despre hrana sa, despre unde să stau, unde să mă duc etc. Această cercetare îmi aduce valoare ca și persoană și atunci când ajung la acea destinație, învăț foarte multe lucruri noi. Călătoria ne îmbogățește mințile și inimile.
- Aprecierea vieții.
În cele din urmă, voi rezuma un post foarte lung, pur și simplu fiind recunoscătoare pentru privilegiul meu care mi-a permis să călătoresc în locurile în care am fost. Am o cutie de comori plină de amintiri pe care sper că într-o zi o voi împărtăși cu copiii mei și sper că voi adăuga mai multe experiențe și amintiri comorilor mele. Ele vor fi întotdeauna mult mai valoroase decât orice diamante și bijuterii.