Indiferenţa este esenţa lipsei de umanitate

Indiferenţa este esenţa lipsei de umanitate – Emil Hossu

Indiferenţa apare ca o forţă atotdistrugătoare în iubire. Aceasta atrage suferinţe îngrozitoare, aducând iubirii de altădată stropi de non-sens.

Atunci când indiferenţa apare sub forme diferite într-o relaţie, aceasta distruge tot în calea ei. Toate speranţele, toate visele şi toată fericirea ta de altădată , devin neajutorate, iar in mintea ta se deschid, ca intr-o carte de dimensiuni extraordinare – tot atâtea întrebări, întrebări care nu te conduc niciunde, iar totul in mintea ta se transformă intr-un haos total.

Dacă vrei să răneşti pe cineva fii indiferent, dacă vrei să-i demonstrezi cât de mult o iubeşti fii sincer, şi cred că alegerea din urmă este o decizie cât se poate de înţeleaptă.

Ne doare fiecare strop de indiferenţă afişat de persoanele de lângă noi, cu atât mai mult de persoanele apropiate nouă, care înseamnă ceva pentru noi, şi de la care aşteptăm atât de mult. Suntem mai frumoşi atunci când incercăm să nu fim ignoranţi, suntem mai frumoşi atunci când zâmbim şi tratăm totul raţional şi incercând a rezolva problemele care ne macină.

Nimic care să reziste în timp nu se poate realiza cu indiferenţă, nimic nu ne poate dezumaniza mai mult decât indiferenţa arătată celui care ne iubeşte.

Am fost atent toată viaţa la persoanele care ar fi putut să-mi facă rău, la prietenii apropiaţi mie care ar fi putut să ma trădeze, la sentimentele care ar fi putut să-mi provoace dureri , dar am comis o greşeală care m-a costat , n-am realizat faptul că indiferenţa este mai dramatică decât cele enumerate mai sus. Indiferenţa poate aduce dureri mai multe decât acelea provocate de o insultă.

Marile probleme existente într-o relaţie se manifestă datorită indiferenţei , care pot răzbate orice persoană. Inţelegerea şi sinceritatea ajută mereu la soluţionarea problemelor.

Indiferenţa este esenţa lipsei de umanitate
Indiferenţa este esenţa lipsei de umanitate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top