Impactul drogurilor asupra tinerilor

Societatea românească a fost luată prin surprindere de către acest fenomen care se răspândește din ce în ce mai des pe întreg teritorul țării noastre și nu numai.

Impactul este destul de mare în rândul tinerilor de azi care, din curiozitate, teribilism sau anturaj au inceput să devină prieteni cu aceste droguri.

Ingrijorător este faptul că cei mai mulți dintre tineri odată ce au apucat pe acest drum nu se mai pot opri. Chiar medicii de specialitate afirmă că  : “noi ii salvăm pe moment, dar ajunși in libertate, marea majoritate o iau de la capăt”

Ce poate fi mai trist si mai ingrijorator decat sa vezi cum un copil de 13-14 ani, alearga innebunit dupa o doza de heroina?; sau, cum o femeie insarcinata intrata in perioada de sevraj ii porunceste violent partenerului de viata sa-i prepare doza?; ce poate fi mai tragic decat sa vezi cum un prunc nevinovat se zbate in pantecele mamei sale, “cerand” portia de drog? Nimic nu poate fi mai deprimant decat locuinta ori cateva haine si un pat cu asternuturi invechite si arse, cateva cuie batute in perete, unde candva erau asezate tablouri (vandute mai apoi), o atmosfera infiorator de apasatoare.

Locuinta unui toxicoman este gura iadului – anti-camera mortii totale “unde viermele nu doarme… plansul si crasnirea dintilor”.

Adolescenții tind să încerce noi forme de trăiri intense , cei mai mulți dintre aceștia începând cu premiza :  “Incerc odată, și după mă las”

Motivele pentru care ajung să consume aceste droguri sunt nenumărate. Începând de la curiozitate până la deznădejde.

Categoria celor ce ajung să consume droguri din cauza deznădejdii este tot mai numeroasă. Nemulțumiți de ceea ce le poate oferi acestă viață apuc această cale a drogurilor pentru a găsi un refugiu și a experimenta noi forme de trăiri duse la extrem care, intr-un final ajung să-i distrugă.

Cei cei cad in această ispită , nu ințeleg faptul că drumul lor de libertate se incheie odată cu orice speranță de a-și crea un viitor.

Ocoliti locurile si oamenii care ar putea fi prilej de ispita!

Așa cum spune o vorbă românească : “spune-mi cu cine te insoțești, ca să-ți spun cine ești! “, cercul de prieteni joacă un rol foarte important in viața unui om. Niciodată un om care a cazut in patima alcoolului nu va putea fi foarte bun prieten cu un om intelectual de mare ținută care se respectă, asta pentru ca cei doi nu au nimic in comun.

De aceea, părinții trebuie să fie conștienți de cercurile în care acționează proprii copii, intrucât bazele unei personalități mărețe se pune din timp.

Similar Posts:

%d bloggers like this: