Dacă nu ar exista fericirea altora

Fericirea este una dintre cele mai plăcute stări pe care le putem trăi.Fericirea este un scop al tuturor oamenilor, însă niciodată nu vom putea spune care sunt mijloacele prin care cineva ar putea atinge fericirea în mod sigur.

Fericirea depinde de noi, o căutăm în noi înșine și tot în noi găsim și calea spre dobândirea acesteia. Dobândirea fericirii se poate realiza pe calea cunoașterii, pe calea iubirii și cea a credinței.

Fericirea nu este nimic altceva decât suma tuturor plăcerilor pe care le trăim în cursul vieții  noaste. Cu toții ne dorim să fim fericiți. Dar oare de ce? Pentru că ,la fel cum afirma și Marin Preda “ Dacă nu ar există fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră ”

Din punctul meu de vedere afirmația lui Marin Preda este adevărată. De ex: cum am putea noi să apreciem cu adevărat un anumit lucru dacă nimeni nu l-ar avea? Cum am putea noi să realizăm cât de important poate fi un anumit lucru dacă nimeni nu este interesat în al avea?

Din moment ce vedem în jurul nostrum oameni fericiți,împliniți , tindem și noi spre fericire. Fericirea este pentru noi ca un fel de ideal de care nu ne lăsăm până nu-l atingem, aspirând spre fericire cu toată puterea noastră. Dacă toți cei din jur ar fi triști atunci și noi nu ne-am sinchisi să fim fericiți. Nu am aprecia fericirea în adevăratul sens al cuvântului. Nu ne-am da seama care este diferență.

Dacă toată lumea ar avea același salariu la locul de muncă s-ar mai sinchisi cineva să se perfecționeze în munca pe care o prestează? Nu. La fel este și cu fericirea.

Bineînțeles, fiecare dintre noi avem o concepție diferită despre fericire și modul în care aceasta poate fi manifestată.

Unii găsesc fericirea în lucruri mărunte iar alții găsesc fericirea în lucuri mari. Ceea ce știu sigur este că fiecare dintre noi caută să evite suferința și totodată ne este mai ușor să spunem ce poate face pe o anumită persoană nefericită decât ce ar putea să o facă fericită . Pentru că suntem diferiți, unici, fiecare vedem viața diferit, gândim, simțim diferit și mai ales trăim diferit.

În continuare, vă pun la dispoziție 10 citate inspirationale despre fericire:

  1. Noi căutăm cu toții fericirea, însă fără să ştim unde este, ca şi acei bețivi care îşi caută casa ştiind confuz ca au una pe undeva. Voltaire
  2. Fiecare are in mâinile sale propria fericire, precum artistul are materia brută, căreia vrea să-i dea o forma. Goethe
  3. Rar se întâmplă ca oamenii răi să fie fericiți. Se otrăvesc cu propria lor răutate. Maurice Chevalier
  4. Fericit este acela care poate să renunțe la sine. Naguib Mahfouz
  5. Este foarte simplu să fi fericit, dar este foarte greu să fi simplu. Tagore
  6. Fericirea se naşte din iubire, iar iubirea se naşte chiar din inima omului. Don Miguel Ruiz
  7. Secretul fericirii este să îi faci pe ceilalți să creadă că ei sunt cauza fericirii. Al batt
  8. Alergăm după fericire până departe, fie pe mare, fie pe uscat; dar fericirea e aici, aproape. Quintus Horatius Flaccus
  9. Secretul fericirii nu este să faci ceea ce îți place, ci să-ți placă ceea ce trebuie să faci. James Barrie
  10. Nu există fericire de care să-ți aminteşti fără tristețe. Octavian Paler

1 thought on “Dacă nu ar exista fericirea altora”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top