Să ne hrănim sănătos !

Mâncatul sănătos nu are la bază filosofii stricte de nutriție, înfometarea sau evitarea mâncărurilor care ne plac. Mai degrabă este vorba despre bunăstare, , stabilizarea stării de spirit și menținerea unui corp sănătos – toate acestea se pot acumula învățând câteva elemente de bază despre nutriție și folosindu-le într-o manieră adecvată organismului nostru.

Un stil de viață sănătos presupune începerea fiecărei zile cu o masă hrănitoare. Micul dejun dă startul metabolismului și ghidează modul în care se va simți corpul pentru întreaga perioadă a zilei. Din acest motiv, cei mai importanți nutrienți trebuie să fie incluși în prima masă a zilei, iar printre acești nutrienți trebuie neapărat să se numere proteinele și fibrele.

Aceste substanțe nutritive oferă organismului energia de care are nevoie pe tot parcursul zilei și, în același timp , oferă senzație de sațietate, prevenind astfel consumul excesiv de mâncare.

mic dejun

Când vine vorba despre masa de prânz, ar trebui să încercam să consumăm cât mai multe substanțe nutritive, în special vitamine. Masa de prânz ar trebui să fie cea mai bogată masă a zilei și să reprezinte o dietă echilibrată, constituită din alimente bogate în proteine , grăsimi esențiale, vitamine, minerale și unele glucide complexe.

pranz

Pentru că avem suficient timp pentru masa de seară, aceasta ar trebui să ne ofere șansa de a include elementele esențiale din grupurile de alimente pe care le-am pierdut pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, ar trebui să acordăm o atenție mai mare asupra dimensiunilor porțiilor , pentru a nu lua în greutate. încercăm să consumăm porții mici sau medii la cină, cu cel puțin o oră înainte de culcare, includem în acest meniu proteine , produse lactate și uleiuri sănătoase.

page

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top