Cele mai eficiente metode

 1.Căruciorul.

Căruciorul de cumpărături nu a existat întotdeauna. A fost inventat în 1938 pentru a-i face pe oameni să cumpere mai mult. Din 1938 încoace , mărimea căruciorului a crescut de cel puțin două ori.

2.Intrarea în magazin.

Majoritatea intrărilor în supermarket sunt amplasate pe partea dreaptă a coridorului de acces în clădire. S-a observat că oamenii sunt mai optimiști și mai dispuși să-și cheltuie banii la intrarea în magazin.

3.Clădirea.

E un truc simplu, folosit și de mall-uri. Dacă îți construiești în mod intenționat clădirea fără ferestre și fără acoperiș de sticlă, îți poți stabili tu calitatea și intensitatea luminii din interior. Din moment ce oamenii sunt mai activi în timpul zilei, supermarket-urile sunt iluminate în așa fel încât să imite lumina zilei ca să-și ajute clienții să-și ducă până la capăt maratonul printre rafturi. Fără ferestre și într-o lumină constantă , omul nu are cum să-și dea seama dacă e zi sau noapte și cât timp a pierdut în magazin.

4. Mirosul.

E foarte important cum miroase un supermarket. Mirosul îți activează glandele salivare, ți se face foame, devi mai pofticios și te face mai impulsiv. De multe ori se cumpără parfum cu aromă de pâine proaspătă sau alte feluri de parfumuri și se introduce direct în sistemul de ventilație.

5. Strictul necesar.

Există studii care analizează conținutul coșurilor de cumpărături. E foarte ușor să-ți dai seama că majoritatea cumpărătorilor vor cumpăra lapte, pâine, ouă, pui congelat și aproape toți vor cumpăra câteva legume sau fructe. Așa că supermarketurile plasează produsele acestea cât mai departe de intrarea în magazin pentru a te obliga să treci prin jurul tuturor celorlalte produse înainte să ajungi la ele. Statistic vorbind, cu cât pierzi mai mult timp printre rafturi, cu atât o să cumperi mai mult, cu cât cumperi mai mult cu atât mai mult ai senzația că nu ai pierdut timpul degeaba.

6. Muzica.

Muzica este probabil la fel de importantă ca mirosul. Cercetătorii au ajuns la concluzia că vei petrece mai mult timp în magazin dacă muzica e veselă și are un ritm cât mai lent.

7. Prețul psihologic.

Este folosit pentru aproape toate produsele. “Prețul psihologic” este printre cele mai folosite strategii de vânzare pentru orice tip de produs, de la obiecte electrocasnice scumpe, până la lucrușoare ieftine. Deși cu toții ne-am obișnuit cu acest preț și știm că este folosit înadins pentru a ne atrage, el încă funcționează. Este vorba despre prețul care se încheie cu 99 în final.

Cumpărătorii care văd prețul de 1,99 consideră că produsul este mai ieftin decât dacă ar fi afișat 2,00. Diferența este infimă și, de obicei, oricum nu mai așteptăm restul, însă acest preț are un impact important asupra deciziei de cumpărare și foarte multe magazine îl folosesc.

8. Raftul și etajele sale.

E ușor de observat că există rafturi cu produse de sus până jos. Nivelul la care se află produsul e la fel de important. Cea mai bună poziție este cea de la nivelul privirii, cea mai puțin bună este de pe cel mai înalt raft. La nivelul privirii vei putea găsii toate produsele de firmă, brandurile cunoscute.

9. Eticheta

Felul în care arată eticheta te determină să cumperi produsul.  În cazul în care credeai că eticheta este doar o bucățica de hârtie cu prețul produsului, trebuie să știi că ea este mult mai mult decât atât. Culoarea, aspectul și, mai ales, prețul afișat sunt deosebit de importante pentru un magazin care vrea să-și vândă marfa, influențând clientul îndecizia de cumpărare.

10.Produsele de la casa de marcat

Cel mai profitabil raft din tot magazinul e cel cu produsele din dreptul casei de marcat. Puțini rezistă tentației de a mai cumpăra o revistă sau o gumă de mestecat, mai ales că-și petrec în zona respectivă cel puțin câteva minute și au timp să admire grămada de ‘nimicuri’ amplasate acolo.

Cele mai eficiente metode de a vinde
Sursa : Freepik.com

Sursa : Internet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top