Dacă nu îi este frică să te piardă, părăsește-l !

Părăsește-l în mijlocul semnalelor și acțiunilor sale confuze, când spune un lucru și face altul . Când îți împărtășește sentimentele atât de serios astăzi, dar alege să te ignore mâine.

Părăsește-l atunci când se comportă frumos în spatele ușilor închise dar în public te tratează ca și cum nu ați fi împreună, atunci când este egoist și se pune pe el pe primul loc. Părăsește-l atunci când te tratează ca și cum ai fi opțiunea lui și cea mai mică prioritate.

Părăsește-l atunci când se așteaptă ca tu să-i satisfaci orice capriciu și își pierde cumpătul atunci când îl refuzi, când își încalcă promisiunile , când e neglijent cu cuvintele sale și-ți rănește inima.

Părăsește-l atunci când îți arată cât de puțin insemni pentru el și când observi că nu-l interesează modul în care te simți. În momentul în care îi trimiți un mesaj lung și el îți răspunde cu un singur cuvânt părăsește-l. Dacă în momentul în care îl întrebi ce insemni pentru el, se așterne liniștea sau primești un răspuns sec prin care îți spune tot ceea ce ai nevoie să știi , părăsește-l.

Părăsește-l atunci când îți dorești să devii o altă persoană doar pentru a fi pe placul lui , atunci când începe să te disprețuiască pentru că nu ești destul de drăguță, destul de inteligentă și destul de bună.

Părăsește-l atunci când îți displace situația în care te-a pus și când te face să te simți frustrată.

Părăsește-l atunci când te face să te urăști pentru că nu ești în stare să reziști avansurilor lui, pentru că crezi toate lucrurile pe care ți le-a spus, și pentru că-l iubești împotriva judecății tale.

Alege să te iubești pe tine în loc să-l iubești pe el! Trebuie să realizezi că toată dragostea de care ai nevoie se află în interiorul inimii tale, valorezi mai mult decât ceea ce el îți oferă și decât felul în care te tratează.

Părăsește-l pentru că atunci când într-adevăr te vei gândi la această situație, îți vei da seama că nu este pierderea ta, ci a lui .

free

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top