Cum să nu-ţi alegi partenerul de viaţă

Nu-ţi alege partenerul de viaţă pentru că are nevoie de tine

Un bărbat care are nevoie de tine îţi dă senzaţia de forţă şi control absolut. Poţi să ai grijă de el, sau să-i devii indispensabilă. Nu trebuie să-ţi faci probleme că-l pierzi, pentru că nu poate trăi fără tine.

Dar un bărbat nu e pregătit pentru căsnicie până nu îşi capătă încrederea în forţele proprii, şi dacă nu se întâmplă aşa, o să fii plină de resentimente şi o să te simţi depăşită de riscul pe care ţi l-ai asumat. Şi va veni vremea în care o să decizi că e rândul tău să ţi se poarte de grijă, dar bărbatul tău dependent n-o să fie capabil, şi atunci o să-l urăşti pentru asta.

Nu-ţi alege partenerul de viaţă pentru că te completează, oferindu-ţi ceea ce crezi că-ţi lipseşte

Dacă te-ai implicat serios într-o relaţie cu un bărbat energic, pentru că tu eşti delăsătoare, cu un bărbat intelligent, pentru că tu te crezi proastă, sau cu un tip spiritual, pentru că te crezi anostă, atunci alegerea ţi-a fost dictată de părerile proaste care le ai despre tine.

În nouă din zece cazuri, o să te trezeşti într-o situaţie care-ţi va afecta şi mai mult imaginea de sine. Dacă păţeşti aşa ceva,atunci ai şanse minime să mai simţi succesul, progresul şi împlinirea relaţiei tale.

Nu-ţi alege partenerul de viaţă pentru satisfacţiile pe termen scurt pe care ţi le oferă

Statutul social, prestigiul, satisfacţia sexuală,aspectul plăcut,călătoriile în întreaga lume şi accesul la tot ce-ţi pot oferi banii sunt extraordinare când le ai, dar nu poţi decide să te implicit serios într-o relaţie pe termen lung cu un bărbat numai din cauza lor. Poate că n-o să dureze la infinit. Bărbatul tău îşi poate pierde mâine slujba prestigioasă, ori îşi poate pierde averea într-o investiţie prost inspirată. Peste cinci ani, bărbatul fermecător de astăzi îşi poate lăsa burtă sau chelie.

Eşti gata să-l iubeşti, să-l accepţi şi să faci totul pentru relaţia voastră chiar şi în condiţiile astea? Nu şi dacă atunci când te-ai decis să te angajezi serios în relaţia cu el, te-ai orientat după calităţile sale superficiale sau după ceea ce ai simţit în momentul respectiv. Sentimentele sunt într-o permanentă transformare şi nu te poţi bizui doar pe ele când e vorba să iei poate cea mai importantă decizie din viaţa ta.

Nu-ţi alege partenerul de viaţă numai ca să ai pe cineva

Unele femei nu-şi fac niciodată probleme dacă le place sau acceptă un bărbat. Sunt prea ocupate să-şi facă probleme dacă bărbaţilor le place sau nu de ele. Se respectă atât de puţin, sunt atât de disperate să găsească un bărbat, încât consideră că au dat lovitura dacă un bărbat pare interesat de ele.

“ Dacă mă acceptă, îl iau “, gândesc ele şi se agaţă de un om care nu e nici pe departe bărbatul din visurile lor romantice. Şi tot din cauza proastei păreri despre sine, nu încetează niciodată să-şi pună problema dacă bărbatul care le-a acceptat o dată nu se răzgândeşte şi le părăseşte.

Nu-ţi alege partenerul de viaţă dacă nu eşti pregătită pentru o relaţie pe termen lung

Eşti cu adevărat pregătită în momentul în care o relaţie pe termen lung e ceea ce vrei tu, şi nu ceea ce crezi că ai nevoie că trebuie să ai ca să-ţi accepţi propria imagine, sau să fii acceptată de ceilalţi. Când simţi nevoia unei relaţii, ai tendinţa să cobori ştacheta, să treci cu vederea peste obiceiurile şi tendinţele negative care nu ar trebui minimalizate sau uitate.

Ai tendinţa să te mulţumeşti cu mai puţin decât ai merita. Şi ai tendinţa să aştepţi ca bărbatul şi relaţia ta să-ţi aducă fericire şi o imagine acceptabilă. Dar asta nu se poate. Trebuie să fii în starea mentală potrivită chiar înainte de a începe procesul de selecţie, Ceea ce înseamnă să-ţi accepţi propria imagine şi să ai încredere în capacitatea de a trăi de una singură până vei găsi relaţia potrivită.

cuplu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top