Nu mai crede în minciunile societății!

Cele 10 minciuni ridicole spuse de societate sunt:

Locul unei femei este în casă
Nu sunt sigură dacă acest lucru este o minciună universală sau ceva care a fost pus la cale în anumite culturi. Am auzit versiuni ale acestei minciuni în destul de multe locuri. Practic, femeile sunt văzute ca gospodine, iar responsabilitățile lor primare sunt gătitul, curătenia și grija față de nevoile suplimentare ale soțului, capul gospodăriei- cu alte cuvinte.
Adevărul este că femeile sunt egale cu bărbații, fiind capabile să facă multe lucruri pe care le fac barbații. Deși multe culturi văd femeile prin vechea versiune, tot este o minciună. Suntem cu toții ființe umane, indiferent de sex, culoare sau credință, și noi ar trebui să avem aceleași drepturi.

Dragostea învinge totul
Îmi pare rău, dar dragostea adevărată nu este răspunsul la toate problemele noastre. Nu-mi place să spun, dar nici o persoană nu-ți poate schimba viața în bine. Chiar și atunci când ți-ai întâlnit dragostea vieții tale, tot vei avea probleme.

Sângele este mai gros decât apa
Aceasta este o zicală veche, pe care am auzit-o de când eram mică. Pur și simplu inseamnă că rudele de sânge sunt mai de încredere și mai loiale decât prietenii. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Am asistat la situații în care cei din familie s-au trădat unii pe alții și prietenii au venit în ajutor. Acum, nu încerc să insult structura familiei, doar încerc să spun câteva adevăruri despre partea intunecată a familiei biologice. Uneori, în ciuda legăturilor psihice ale familiei, prietenii sunt cea mai fiabilă alegere.

Dragostea nu durează
În ultima vreme, această afirmație pare a fi adevărată. Există insă speranța și în anumite cazuri durează, mai ales dacă vă faceți timp să vă cultivați relația, în loc să renunțați atunci când lucrurile nu funcționează așa cum ar trebuii. Dragostea nu este doar un sentiment care se estompează în timp, dragostea adevărată reprezintă devotamentul, angajamentul și războiul. Dacă reușești să te descurci cu toate astea, atunci dragostea cu siguranță va rezista.

Dacă ești slab ești sănătos
Lumea noastră ne-a invățat că a fi slab este sănătos și că acest aspect este dorit de către societate. Adevărul este, și am auzit-o din nou noaptea trecută pe social media că nu trebuie să fii slab pentru a fi sănătos. Am găsit tot mai multe rapoarte medicale care spun că dacă ești plinuț sau pur și simplu nu ești anorexic este bine, atâta timp cât corpul tău este sănătos în interior.

Religia inseamnă moralitate
Acesta este un subiect destul de sensibil. Religia ne invață că a fi moral înseamnă să trăiesti conform regulilor divinităților. Există Dumnezeu și Isus, atunci există regulile lui Allah și Mohamed, deci voi alegeți, nu? Greșit.
Îmi plac mult ateii, și știți de ce? Pentru că sunt la fel de buni și morali ca oricine intunecă bisericile. Cred că moralitatea este o condiție a inimii, nu o condiție a doctrinei religioase.

Banii aduc fericirea
Este necesar să plătiți facturi, să cumpărați alimente și să vă distrați. Pe de altă parte, banii nu sunt necesari pentru a te bucura de viață. Am citit recent un articol despre un om care a trăit cea mai mare parte a vieții fără intervenția majoră a banilor. Deși a folosit o sumă mică pentru nevoile sale de bază, nu depinde de bani ca sursă de fericire. Există momente, la urma urmelor, când banii pot provoca mai multe probleme decât soluții. Lăcomia și egoismul pot deveni mult mai puternice în funcție de creșterea bogățiilor, deci trebuie să fiți atenți atunci când faceți față acestei recompense.

Dacă ai diplomă, ai success
Este minunat să dobândești o diplomă în domeniul expertizei tale, dar folosind acest grad ca singura cale spre succes este delirantă.
Succesul nu se bazează pe o diplomă, deși oferă ajutor în anumite domenii. Cred că mulți dintre voi nu sunteți de acord cu mine, dar asta este bine. Opiniile sunt ca pălăriile, există multe feluri.

Nu contează cum arăți
Mi-ar plăcea să cred că este adevărat, dar nu este. Primul lucru pe care îl observați când vedeți pe cineva, nu este personalitatea lor minunată și umorul întunecat. Mai mult decât probabil, observați părul, ochii sau forma corpului lor, nu?
Contează cum arăți în ziua de astăzi și totuși continuăm să încercăm să ne prefacem că nu e așa. Se pune atât de mult accent pe modul în care arătăm că transformăm modul în care ne vedem pe noi înșine. Și da, este nesănătos.

Nu mai fii ca o fată!
Aceasta este o afirmație degradantă acordată majorității bărbaților atunci când acționează “slab”. Exemplele includ plânsul, depresia, durerea etc. Bărbații au fost condiționați să creadă că sunt dincolo de sfera durerii emoționale.
Dacă un bărbat ar trebui să înceteze să mai fie “la fel ca o fată “, atunci aceasta inseamnă, de asemenea, că femeile sunt slabe și predispuse la eșecul emoțional. Acest lucru face ca afirmația să fie și mai degradantă.

Să distrugem standardele societătii și să trăim cum vrem să trăim!
Standardele societătii au devenit ridicole. Nu există nicio modalitate prin care aceste afirmații vechi ar trebui să rămană valabile în lumea de astăzi. Chiar dacă unele culturi incă trăiesc la fel ca acum zeci de ani, nu inseamnă că ar trebuii să acceptăm aceste minciuni. Orice șansă de a face o schimbare în modul în care societatea privește un om este o șansă de a ne schimba și noi. Este doar un lucru inteligent de făcut.
Să creăm un nou standard, un standard de dragoste, fericire și egalitate pentru toți!

Nu mai crede in minciunile societatii

1 thought on “Nu mai crede în minciunile societății!”

  1. Legea lui Dumnezeu, este scrisa în ADN, iar cei ce îsi cunosc originea identitara, au iesit din “Matrix” afara, eliberati de conStiinta, ferindu-se de-orice… matrita…! 🙂
    Binecuvântari supreme, eterne, perene, în orice (ano)timp si-n orice vreme!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top