Cele mai frumoase plaje din Europa

GRECIA

1. Plaja Myrtos, Kefalonia, Grecia.
În Marea Ionică, dar mai la nord de Insula Zakynthos, se află Insula Kefalonia, cea mai mare dintre insulele ionice, cu o suprafață de 786 de km². În partea de nord a insulei se află plaja Myrtos, unde apa are o culoare albastră-turcoaz splendidă. Plaja Myrtos seamănă puțin cu Navagio: o fâșie lungă de nisip alb este străjuită pe-o parte de apa de cristal, iar înspre uscat de stânci. Spre deosebire de Zakynthos, pe plaja Myrtos se poate ajunge și pe uscat.
Myrtos Bay | Myrtos este, fără îndoială, unul dintre cei mai importanți poli de atracție din Kefalonia. Acesta este situat la 30 km nord de Argostoli, intr-o zona frumoasa in jurul dealurilor verzi imense. Plaja Myrtos a câștigat reputația în întreaga lume și a fost în mod constant inclusă în reviste de călătorie printre cele mai bune plaje din Grecia și din lume.

plaja myrtos grecia apa albastra limpede
Sursa : Google
maxresdefault
Sursa : Google

2. Plaja Navagio, Insula Zakynthos, Grecia

Plaja Navagio de pe Insula Zakynthos, aflată în Marea Ionică, este faimoasă pentru vasul care a eșuat aici, însă cel mai fascinant aspect nu este epava, ci apa de un albastru deschis lăptos, care spală micul golf străjuit de pereți verticali de stâncă. Atunci când este soare, nuanța albastră a apei se reflectă în pereții albi ai stâncilor, care se colorează în albastru-turcoaz de sus până jos.

Deoarece plaja este înconjurată de stânci pe toate părțile, la plaja Navagio nu se poate ajunge decât venind pe mare. Pentru a o vizita, luați o excursie de o zi care vă va purta în turul insulei pe mare. În acest fel veți ajunge și la alte grote, peșteri și golfulețe cu o apă incredibil de limpede, unde veți vedea fundul mării chiar dacă vă aflați într-un loc unde adâncimea apei depășește 5-6 metri.

Din toata Grecia, insula Zakynthos este cea mai insorita, iar sansele de ploaie sunt minime incepand cu luna mai si pana la sfarsit de septembrie (concediu reusit garantat). Clima blanda mediteraneeana impreuna cu umiditatea si ploile ce sosesc aici doar in timpul iernii au creat in Zakynthos peisaje inverzite, ce abunda in vegetatie luxurianta si o fauna variata, cei mai faimosi reprezentanti fiind focile calugari mediteraneene, ce pot fi admirate mai ales in vestul insulei, si broastele testoase Caretta Caretta, o specie de testoasa preistorica, ce isi depun ouale pe plajele de pe insula.

insula zakynthos1
Sursa : Google
plaja navagio grecia zakynthos apa albastra limpede
Sursa : Google

3. Plaja Porto Katsiki , Grecia

Plaja Porto Katsiki este accesibila cu masina personala sau cu autobuzele locale care circula in varf de sezon. Unele excursii optionale organizate de agentiile locale includ o scurta oprire la aceasta superba plaja. Este cea mai cunoscută plajă din Lefkada fiind considerată una dintre cele mai frumoase din Europa.

plaja Porto Katsiki lefkada grecia apa albastra limpede
Sursa : Google

4. Elafonisi

Elafonisi/Elafonissi este un oraș în Grecia în Prefectura Laconia. Însă Elafonissi este si cea mai frumoasa plaja catalogata din sud-vestul insulei Creta (prefectura Chania), Grecia. Apa transparenta, de un albastru purpuriu te încântă alaturi imaginea muntilor inalti care starbat coasta sud-vestică a insulei.

Elafonissi Beach
Sursa : Google
Elafonissi Beach1
Sursa : Google

TURCIA

1. Ölüdeniz (Turcia)

Oludeniz (Marea Moartă, sau Marea Liniştită în limba turcă) nu are de fapt niciuna dintre caracteristicile mării din Biblie cu care împarte aceeaşi denumire. De fapt, este o lagună ascunsă în spatele Mării Mediterane, cu plaje de nisip alb, apă albastră-verzuie cu nuanțe feerice şi mărginită de dealuri acoperite de verdele viu al pădurilor de pini. Oludeniz nu este doar unul dintre cele mai frumoase locuri din toată Turcia, dar candidează cu șanse serioase şi într-un top al celor mai frumoase plaje ale Mediteranei. Nu degeaba localnicii îl numesc „Raiul pus pe Pământ de către Allah”.

plaja oludeniz turcia apa albastra limpede 01
Top plaje  : Turcia Sursa : Google
0b7ce8604aef281e59aad01b67ca6cd4 oludeniz beach lagoon
Sursa : Google

2. Icmeler ( Turcia )

Iclemer este o stațiune cochetă și elegantă de lângă Marmaris, unde majoritatea turiștilor sunt din Olanda. Este o stațiune liniștită cu străduțe pline de flori de bougainvillea printre care îți face plăcere să te plimbi.

Plaja este într-un golfuleț cu nisip fin și auriu, apa limpede, cristalină și mergi destul de mult în larg, până devine adâncă. Este locul ideal pentru familii cu copii, dar și pentru cei care își doresc să-și petreacă vacanța într-un loc liniștit.

icmeler panorama asupra intregii statiuni
Sursa : Google

CROAȚIA

1. Zlatni Rat (Bol, Croatia)

Croatia este o destinatie de vacanta preferata de tot mai multi turisti, iar daca ne uitam putin la peisajele de pe Coasta Dalmata, e lesne de inteles de ce aceasta tara a devenit atat de populara. Situata in statiunea Bol din insula croata Brac, Zlatni Rat este cea mai frumoasa plaja din zona, forma ei alungita schimbandu-se in functie de vreme.

9 Zlatny Rat Bol
Sursa : Google

PORTUGALIA

1. Armação de Pêra (Algarve, Portugalia)

Armação de Pêra este una dintre cele mai extinse plaje din Algarve, un loc extrem de animat, cu nenumarate hoteluri, terase si restaurante, in care petrecerile tin pana in zori. Pentru cei pasionati de adrenalina, In partea de vest a plajei se afla cateva stanci, pesteri si golfuri numai bune de explorat.

5 Armacao de Pera Algarve
Sursa : Google

2. Praia da Marinha (Algarve, Portugalia)

Tot in zona Algarve se afla o alta plaja emblematica a Portugaliei, Praia da Marinha, un loc care a aparut in mai multe campanii de publicitate internationale, castigand si cateva premii de turism.

6 Praia da Marinha Algarve
Sursa : Google

CIPRU

1. Nissi (Ayia Napa, Cipru)

Evident ca din acest top nu putea lipsi o plaja din spectaculosul Cipru. Combinatia perfecta dintre natura, apele turcoaz si nenumaratele optiuni de distractie de aici face din Nissi un pariu castigator pentru turisti.

Top plaje - Loveisaname Sursa : Google
Top plaje – Loveisaname Sursa : Google

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top