Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. În loc să aștepți persoana de lângă tine, în loc să crezi că altcineva va face ceea ce trebuie făcut, în loc să spui că lucrurile se vor schimba și se vor îmbunătăți în timp – fii tu schimbarea. Fii speranța. Fii inspirația. Fii dragostea. Fii lumina.

Această lume este plină de frustrare, de confuzie, de durere, de argumente, de conflicte și de diviziune, iar uneori uităm cât de frumoasă poate fi, totuși.

Cu toată tragedia din jurul nostru, cu oameni care își pierd viața, cu pierderi și despărțiri, divorț și moarte, uneori este atât de greu să vezi părțile strălucitoare ale acestei vieți. Este atât de greu să te concentrezi pe ceea ce este bine atunci când umbli prin mass-media, care este plină de comparație și de furie, când auzim povesti despre durerea altcuiva care este oglindită în inimile noastre rănite.

Uneori este atât de ușor să vedem doar ceea ce este rău în loc de ceea ce merge bine. Să observăm doar modul în care nu putem fi de acord, în loc de compromis. Să vedem doar sfârșitul, mai degrabă decât frumusețea și moștenirea care continuă.

Vrem să vedem lumea într-un mod nou. Ne dorim un anumit sentiment de speranță, sprijin și legătură între noi ca oameni.

Dar, uneori, așteptăm, gândindu-ne că altcineva va face primul pas. Altcineva va vorbi în numele nostru. Altcineva va face diferența, altcineva va face ca lucrurile să se întâmple în favoarea noastră.

Ne spunem că altcineva va fi schimbarea – dar noi de ce nu?

Fii vocea speranței și a rațiunii în întuneric. Spuneți părerea când nu ești de acord cu ceva anume. Împărtășește dragostea cu oricine te întâlnești.

Fii cel care se află în fața nedreptății, chiar dacă asta înseamnă că stai singur.

Fii râsul care se răspândește, fii încurajarea de care un străin are nevoie, un umăr de care cineva să se sprijine, o mână pentru a-i pune din nou pe picioare.

Fii schimbarea pe care dorești să o vezi în jurul tău.

Când observi că cineva suferă, oferă-i ajutor. Când ești tentat să vorbești cu furie, ține-ți gura. Când viața devine complicată, roagă-te, respiră și așteaptă. Caută adevărul în loc să răsfoiești tot ce îți vine în minte. Dă oamenilor beneficiul îndoielii. Ascultă, mai degrabă decât să vorbești.

Învăță de la ceilalți, în loc să-i judeci. Fii deschis la critică și învăță să îi accepți pe ceilalți, chiar dacă nu poți fi de acord. Fii diferența – persoana care iese din calea lui sau a ei pentru a-și arăta dragostea și pentru a avea grijă.

Nu aștepta ca altcineva să spună ceea ce trebuie spus, pentru ca o altă persoană să se ridice. Fii deschis la lecțiile pe care lumea te poate învăța. Nu-ți trăi viața în așteptare – ca ceva să fie diferit, pentru ca cineva să se ridice, ca ceva să se schimbe.

Fii schimbarea pe care ți-o dorești, schimbarea de care lumea are nevoie atât de disperată.

Și începe chiar acum.

pexels photo 1090551 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top