Mulțumesc că ai plecat

Mulțumesc că m-ai lăsat în urmă. 

Am avut dintotdeauna un presentiment ciudat în legătură cu tine și de aceea nu ți-am putut acorda încrederea totală. N-aș putea să port o conversație foarte deschisă cu tine. Da, chiar m-ai rănit când ai plecat, m-a durut, știind că “cel mai bun prieten” nu îmi mai este alături. Simțeam ca și cum o bucată din mine a dispărut și nu știam ce să mai fac.

Am avut nevoie de plecarea ta pentru a putea deveni o persoană mai bună. Pe cine încercam să păcălim? Ne-am petrecut timpul vorbind despre trecutul, prezentul și viitorul nostru – dar de fapt în viitor, nu te vedeam niciodată.

Plecarea ta a constituit o lecție pentru mine. Din această cauză, am învățat ce înseamnă o prietenie adevărată. Am început să îmi fac prieteni și de asemenea am devenit o mai bună ascultătoare. Am început să-mi urmăresc visele, visele pe care niciodată n-aș fi putut să ți le împărtășesc. Am început să țintesc spre obiective mărețe și să le ating, refuzând să renunț, chiar dacă la unele nu am putut ajunge.

Dar tu nu erai acolo ca să vezi asta. Ai plecat de mult… dinainte de a-mi trimite un mesaj plin de ură într-o zi care ar fi trebuit să fie fericită. Nu știu ce să mai spun decât Mulțumesc. Mulțumesc că mi-ai arătat ce este o prietenie falsă.

Îți mulțumesc pentru că mi-ai arătat că o prietenie nu este unilaterală, o persoană nu ar trebui să muncească mai mult decât cealaltă pentru a ajunge la un numitor comun. O persoană nu ar trebui să plângă, să se simtă fără speranță și singură în timp ce stă în aceeași încăpere cu altcineva.

Prietenia este formată dintr-o echipă, doi oameni legați împreună. Este vorba despre doi oameni care se îngrijesc reciproc astfel încât să rămână împreună indiferent de situație. Doi oameni care să fie acultători, deschiși, cinstiți… În actualele mele prietenii, pot spune că am parte de acest lucru. Am alături prieteni pe care îi văd și în viitorul meu. Simt că pot fi deschisă cu ei, simt că nimic nu se bazează pe lucruri banale. Simt un teren solid sub picioarele mele.

Mulțumesc că ai plecat. Am învățat că prieteniile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi, la fel cum și oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. În viața mea există oameni care și-au câștigat locul și merită să-mi fie prin preajmă. Aceștia merită să ocupe un loc în viața mea și chiar au dovedit-o din când în când. Au dovedit că le pasă.

Nu-mi mai pun la îndoială bunătatea și sentimentele. Nu mă mai simt singură atunci când am pe cineva care stă la doar câțiva metri distanță. Plecarea ta a fost cel mai bun dar din toate, și îți mulțumesc pentru asta.

blog

1 thought on “Mulțumesc că ai plecat”

  1. A sti sa pierzi lucruri, valori si oameni dragi,
    A reusi în viata de ce iubesti sa te desparti,
    Înseamna a-ti cunoaste rolul ce îl ai pe-acest pamânt,
    Totul aici, e doar desartaciune si goana dupa vânt…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top