Imaginaţi-vă că am putea duce o viaţă simplă…

Trăim timpuri atât de simple, dar găsirea fericirii este mult mai complicată. Când analizăm viața noastră de zi cu zi, avem literalmente întreaga lume la îndemână.

Putem căuta câți centimetri sunt într-o mie de kilometri, cum să vorbim corect, cum să gătim; există chiar și tutoriale despre cum să săruți. În ziua de azi, putem să găsim tot felul de informații printr-o simplă căutare pe google, unele folositoare altele inutile. Și totuși, nu suntem mulțumiți.

Ne aruncăm telefoanele atunci când se strică. Lovim persoana care conduce cu grijă. Dăm în imprimantă când e prea lentă. Ne dăm ochii peste cap când nu găsim “nimic de mâncare”, deoarece merele, laptele și cerealele nu se consideră ca fiind mâncare. Claxonăm și înjurăm în trafic.

Nu ținem ușa deschisă și nici nu le mulțumim celor care fac asta pentru noi. Spunem tot felul de lucruri urâte, doar pentru a amuza o mulțime de oameni de care oricum nu ne pasă.

Totuși, continuăm să ne întrebăm “de ce eu?” Căutăm cu disperare răspunsul la această întrebare devastatoare, focusându-ne în orice fel de carte sau videoclipuri de pe You Tube.

Medităm, scriem cinci lucruri pentru care suntem recunoscători în fiecare zi, citim, găsim metode noi pentru a ne exprima, pentru a elimina orice este toxic în viața noastră, ne afundăm în muncă, bem mai multă apă, mâncăm mai sănătos..

Începem să ne dăm la o parte prietenii odată ce ne nedreptățesc și îi considerăm “toxici”, părăsim iubiții sau prietenii, deoarece un podcast a spus că “merităm mai mult” sau că “nu mai are nici un rost”.

Cu toate acestea, după toate aceste căutări, nu suntem încă fericiți. Ne uităm în jurul nostru și realizăm că ne-am îndepărtat toți prietenii, partenerii, chiar și pe cei din familie. Suntem frustrați și confuzi gândindu-ne: “Fac tot ce a spus această carte / podcast / youtuber.” De ce nu funcționează?

Imaginați-vă dacă nu ar fi fost așa de complicat.

Ei bine, nu este. Trebuie doar să fim atenți. Dacă ne concentrăm asupra lucrurilor microscopice, ne vom îndrepta atenția asupra celor negative. Cu toate acestea, sunt atât de multe lucuri pentru care putem fi fericiți.

Ne permitem să mâncăm micul dejun, prânzul și cina. Dormim într-un pat, sub un acoperiș. Suntem capabili să obținem locuri de muncă. Putem merge. Putem vorbi. Putem comunica. Putem vedea. Putem auzi. Putem conduce.

Aveți un telefon, o tabletă sau un calculator de pe care puteți citi acest articol cu ​​ajutorul internetului. Fericirea se găsește în cele mai simple lucruri, dar noi le trecem cu vederea pentru că nu ne dăm seama de importanța acestora. De cele mai multe ori, mulți își dau seama abia după ce le pierd.

pexels photo 1496610

1 thought on “Imaginaţi-vă că am putea duce o viaţă simplă…”

  1. Calea spre fericire e îngusta, si abrupta,
    Iar portile sunt pline de rugina si pamânt.
    De mii de ani a fost abandonata si pierduta,
    De omul ratacit, firesc, lipsit de Duhul Sfânt !

    Opreste-te o clipa-n loc si mediteaza,
    Priveste mai atent cu drag în jurul tau.
    Trezeste-te din somnul mortii si vegheaza,
    Calea, Adevarul si Viata, este Dumnezeu…

    Fiti binecuvântati !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top