Artistul dezvăluie omenirii calea

În opinia mea, afirmația lui George Enescu, în care acesta susține că “artistul dezvăluie omenirii calea spre armonie, care e fericire și pace”, este una întemeiată.

Din cele mai vechi timpuri, arta are rolul de a satisface omul din punct de vedere spiritual, indiferent de forma pe care aceasta o îmbracă. Muzica, poezia, teatrul sau pictura au toate menirea de a crea în rândul publicului o anumită stare sufletească; de regulă, formele artistice dau naștere unor trăiri interioare intense, dar natura sentimentelor generate depinde și de mesajul pe care artistul a dorit să îl transmită, dar și de cel care îi “consumă” și interpretează opera. De exemplu, muzica rock induce persoanelor care o ascultă o altă stare de spirit decât muzica clasică, un film horror provoacă alte trăiri decât unul romantic, o poezie de dragoste eminesciană trezește în rândul cititorilor alte sentimente decât una simbolistă bacoviană, dar totodată, o piesă de teatru care se vrea a fi dramă poate impresiona și emoționa la nivele diferite două persoane din public, așa cum o comedie poate fi extrem de amuzantă pentru cineva, dar penibilă pentru altcineva.

Totodată, “consumarea” formelor artistice, precum citirea unei cărți, vizionarea unui film sau a unei piese de teatru, poate conduce oamenii spre cunoașterea de sine, spre autocunoaștere, care, dacă este conștientizată și interpretată în mod just, constituie “calea spre armonie”.

Prin urmare, eu consider ca menirea artistului este aceea de a dezvălui omenirii calea spre anumite trăiri și sentimente, iar atunci când mesajul transmis este unul propice, “spre armonie, care e fericire și pace”.

Sursa : Internet

george enescu index
Artistul dezvăluie omenirii calea spre armonie, care e fericire și pace

1 thought on “Artistul dezvăluie omenirii calea”

  1. Totul tine de experienta, antrenament, nivelul de perceptie, capacitatea de stocare si procesare în creier, a mesajelor pozitive si negative receptionate dinafara corpului prin cele cinci simturi (antene si canale) care filtrate, analizate, prelucrate rational, obiectiv-pragmatic, distribuite în microuniversul fiintei vii vor genera la nivelul întregului emotii, sentimente, stari, si reactii pozitive sau negative, în functie de impulsurile primite de la creierul procesator…
    Un Weekend minunat si binecuvântat cu bucurie, pace, fericire si întelepciunea care vine de sus …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top