Acordă-ți mai multă încredere. Tot ceea ce faci este în regulă.

Nimeni nu este în totalitate realizat în viață. Nici măcar colegul tău bătrân de clasă care postează imagini cu casa sa nouă și copilul nou-născut pe Facebook. S-ar putea ca toate să se lege, dar în realitate nu are indicii despre ceea ce face. Noi toți doar pretindem că ne-am descurcat cu bine în ceea ce privește primele încercări în viață. Așa că, acordă-ți mai multă încredere. Te descurci mai bine decât ai crede.

  1. Un job este un job.

Nu contează că lucrezi pentru Google sau iei comenzi pentru McDonalds. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună prostii despre banii pe care tu îi câștigi. Nu stai toată ziua în fund pe același scaun. Munca cu grăsimile pe mâini și soluționarea reclamaților nu este la fel de fermecătoare ca statul toată ziua în birou, dar este totuși o muncă grea.

(P) – Găsește un loc de muncă cu Jobsora

  • Toți suntem niște mincinoși.

Toți prietenii tăi de pe Facebook pe care ești gelos nu sunt atât de fericiți pe cât ai crede. Nu vor posta niciodată poze în apartamentul lor nasol cu păianjeni și cu pereți murdari. Vor aștepta până în seara în care vor merge la un restaurant de cinci stele. Aceștia vor să se vadă doar partea bună a lucrurilor, de aceea lasă impresia că trăiesc o viață în lux când de fapt se află în aceeași barcă cu tine.

  • Fiecare se mișcă într-un ritm diferit.

Într-adevăr, este greu să fii singurul dintre prietenii tăi care încă studiază. Sau chiar mai rău, singurul care trăiești sub același acoperiși cu părinții. Dar tu, va trebui să faci ceea ce este bine pentru tine. Acordă-ți timpul de care ai nevoie și salvează banii înainte de a face ceva drastic. Nu dorești să pleci, ci doar să ajungi acasă anul viitor.

  • Incă mai ai timp să realizezi unele lucruri.

Tatăl meu spunea mereu : “Încă nu știu ce vreau să fiu atunci când o sa fiu mare”. Poate că expresia a fost gândită ca o glumă, dar m-a învățat ceva crucial. Dacă realizezi de ce ești pasionat, jumătate din bătălie este deja câștigată. Fii fericit pentru că deja cunoști finalul, chiar dacă călătoria ta va fi una foarte lungă. Bineînțeles, chiar dacă nu știi ce să faci încă, încă mai ai timp să-ți dai seama. Nu este prea târziu să faci o schimbare în propriul traseu.

  • Este nedrept să te compari cu alte persoane

Este sâcâitor să vezi cum un tânăr a câștigat Vocea României sau a lansat propriul său album muzical. Sunt mai tineri decât tine, așa că “trișează” pentru a obține succesul, nu? Greșit. Va trebui să te gândești că succesul lor nu reprezintă eșecul tău.

  • Relațiile nu reprezintă totul.

Dacă te ieși cu cineva, este minunat. Dacă deja ai găsit iubirea vieții tale, este și mai bine. Dar dacă ești singur, nu te stresa. Unii oameni așteaptă anii 30’ sau 40’ să se așeze la casele lor. Alți oameni vor să rămână singuri pentru totdeauna, și cu toate acestea își trăiesc la viața din plin. Nu ai nevoie de un partener pentru a te simți întreg.

  • Succesele mici contează, deasemenea.

Ești capabil să gătești propria masă? Poți să-ți speli singur rufele? Ai grijă de un animal sau de o plantă? Nu ignora aceste mici realizări doar pentru că tu crezi că toată lumea poate face aceste lucruri. Fii fericit că poți supraviețui de unul singur, pentru că unii oameni nu pot împături nici o cămașă.

  • Lumea se schimbă și este diferită.

Ignoră rudele care se laudă să plece de acasă la șaisprezece ani și să se căsătorească la optsprezece. Lucrul acesta se întâmplau când prețurile erau mici și școlarizarea era rezonabilă. Acum, avem datorii masive de plătit, ceea ce face ca viața pe cont propriu să fie imposibilă. Și îmi cer scuze, dar nu mă voi grăbi cu căsătoria înainte de a vedea ce opțiuni există.

  • Crezi sau nu, ești încă foarte tânăr.

Ai impresia că ar fi trebuit să ai toată viața deja organizată, deoarece acum ai o vârstă, dar încă ești tânăr. Nu te poți considera un eșec încă din poartă. Așteptă câteva decenii până să apară regretele. Chiar acum, iți poți forma viața așa cum vrei tu. Deții întregul control.  

  • Te descurci mai bine decât ai crede.

Trebuie să-ți rezervi timp pentru muncă, deoarece este singura modalitate prin care poți să-ți trăiești viața, dar nu ar trebui să-ți neglijezi viața socială. Distrează-te. Meriți. Acordă-ți încredere, acordă-ți timp, deoarece te descurci foarte bine.

Acordă-ți mai multă încredere. Tot ceea ce faci este în regulă. Încrederea în sine. Tot ceea ce faci este în regulă. Nimeni nu este în totalitate realizat în viață. Nici măcar colegul tău bătrân de clasă care postează
Acordă-ți mai multă încredere. Tot ceea ce faci este în regulă.

1 thought on “Acordă-ți mai multă încredere. Tot ceea ce faci este în regulă.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top