5 sfaturi neprețuite pentru a călători cu un buget redus

Atunci când am călătorit, am avut ca obiectiv principal vizitarea cât mai multor obiective turistice din zona respectivă și singura constrângere a fost strict din punct de vedere financiar. Acestea au fost singurele două lucruri pe care le-am luat în considerare atunci când trebuia să iau decizii cu privire la locurile pe care urma să le vizitez și când voiam să merg la acestea. Singurul lucru care putea să dicteze când să mă întorc acasă era doar situația mea financiară.

Save us PDF loveisaname

Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF

Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu

Deoarece constrângerile financiare sunt cele mai importante preocupări pentru majoritatea celor care călătoresc, iată cum vă puteți economisi sume importante și vă puteți prelungi vacanța mult dorită.

1. Gătește pentru tine și prietenii tăi.

Să-ți gătești propria mâncare este o modalitate foarte bună de a economisi bani. În general, îmi gătesc singur micul dejun și apoi împachetez prânzul. La micul dejun voi avea, de obicei, ouă prăjite și pâine prăjită (la fel ca și acasă) și câteva fructe. Când alegeți fructele, gândiți-vă la ceva de genul unui măr, nectarină, pară etc. Ceva care să vă potolească foamea.

De asemenea, este atât de important să aveți o grămadă de proteine ​​dimineața pentru a vă ajuta să treceți cu bine ziua. Mie, unul, îmi place să-mi împachetez zilele cu activități turistice, cum ar fi vizitarea obiectivelor turistice sau drumețiile și cu siguranță am nevoie de un mic dejun bogat pentru a mă ajuta la îndeplinirea tuturor activităților. Dacă ești vegetarian, iaurtul cu fructe și ovăz este o opțiune excelentă și ieftină. Pentru prânz îmi împachetam un sandviș (de obicei doar o șuncă ușoară și brânză), ceva dulce precum un croissant de ciocolată și niște fructe. Și întotdeauna o sticlă de apă de 1,5 litri! Pastele și sosul de roșii cu câteva legume țin cu adevărat de foame și vă pot costa sub 10 euro! Borcanul cu sos de roșii este, de asemenea, un lucru mic și grozav pentru depozitarea alimentelor din mers!

2. Verificați din timp când muzeele sau galeriile de artă sunt gratuite

Aproximativ jumătate din timp, muzeele sau galeriile de artă vor avea momente când sunt gratuite. De exemplu, în Lisabona, Muzeul de Artă Contemporană Colecao Berardo este gratuit sâmbăta, iar Muzeul Național Prado și Palatul Național din Madrid sunt gratuite în ultimele două ore ale zilei. Deși vă veți confrunta cu cozi lungi de așteptare și este posibil să aveți o perioadă mai scurtă de timp pentru a explora, va merita efortul.

3. Optează pentru o băutură afară, într-un parc.

Veți economisi o mulțime de bani făcând lucrul acesta. Puteți cumpăra o sticlă de vin pentru doar 5 euro în Lisabona, 4 euro în Spania și în jurul sumei de 3 euro în Ungaria . În Madrid puteai să cumperi un pahar uriaș de bere cu mai puțin de un euro, iar în Portugalia ai putea cumpăra un pachet de șase beri pentru patru euro. Băuturile la bar costă cel puțin 6 euro. Există, de asemenea, ceva foarte drăguț în a sta într-un parc, pe plajă sau lângă râu, savurând băutura preferată decât să stai într-un bar.

4. Folosiți transportul local în loc de Taxi

În general, merg pe jos peste tot – experimentez mult mai mult orașul mergând pe jos, mai degrabă decât luând metroul, dar când mersul pe jos nu este fezabil, transportul local este mult mai ieftin decât taxiurile sau Uber. Desigur, există momente când ești obosit ca naiba și ai nevoie doar de luxul unui șofer. Dar nu luați un taxi sau Uber pentru orice, dacă încercați să respectați un buget! Considerați-l un lux dacă încercați să vă întindeți bugetul.

5. Plătește pentru experiențe, nu pentru lucruri

Unii oameni ar putea să nu fie de acord. Cred că cei mai mulți dintre noi ar fi de acord că, o experiență nouă, interesantă sau vizitele la diferite galerii de artă valorează mai mult decât o pereche de pantofi sau o geantă. Totul este o preferință individuală, dar eu prefer să-mi cheltuiesc banii pe o masă cu adevărat grozavă la un restaurant scump sau să vizitez un muzeu sau să plătesc pentru o excursie de o zi undeva, mai degrabă decât să mai adaug câte ceva la garderoba mea.

Să stai la un hostel este, de asemenea, o soluție. Dar iau de la sine înțeles că, dacă aveți un buget redus, veți alege un hostel în locul unui hotel. Deși, în fiecare călătorie, va veni un moment în care vor apărea bătăi de cap pentru a avea un somn adecvat, nederanjat de alți cinci până la cincisprezece colegi de cameră pe care îi aveți în general.

Scroll to Top