Instituțiile Financiare Nebancare au devenit o opțiune serioasă de luat în calcul când vine vorba de accesarea unui credit, mai ales în cazul în care ne știm restanțieri și nu dorim să se facă verificare la Biroul de Credit.
Statisticile arată că băncile oferă credite persoanelor cu înregistrări negative în Biroul de Credit intr-un numar destul de mic, de sub 40% si doar daca suma imprumutata este mică, în timp ce 90% dintre IFN-uri oferă această posibilitate chiar și restantierilor. Prin urmare, este mai eficient să se apeleze la o instituție financiară nebancară atunci cand avem nevoie urgent de bani.
IFN-urile: Alternativa la creditele bancare
Instituțiile Financiare Nebancare (IFN-urile) sunt instituții separate de bănci, ce furnizează servicii de creditare în conformitate cu prevederile legale. Unul dintre avantajele oferite de IFN-uri constă în posibilitatea de a obține un credit fără a fi verificat în Biroul de Credit. Această caracteristică reprezintă un beneficiu pentru cei care doresc să solicite un împrumut, deoarece băncile refuză împrumuturile pentru cei cu un istoric negativ. IFN-urile se evidențiază prin abordarea mai prietenoasă și tolerantă față de clienți în comparație cu băncile.
Creditul bancar și verificarea în Biroul de Credit
Atunci când o persoană solicită un credit bancar, băncile efectuează o verificare amănunțită a istoricului său în Biroul de Credit pentru a determina eligibilitatea pentru un împrumut. Astfel, toate informațiile referitoare la creditele anterioare sunt înregistrate în Biroul de Credit și se atribuie un scor în funcție de diferite criterii. Acest scor permite băncilor si IFN-urilor să evalueze riscul la care se supun. Scorul de credit evaluează calitatea creditabilă a clientului și este calculat pe baza mai multor criterii, cum ar fi istoricul de plăți, creditele active, durata istoricului de credit, creditele noi și tipurile de credite accesate. Dacă scorul este mai mare de 650 de puncte (cu minimum 300 și maximum 850), există șanse mari de a obține un credit bancar, în timp ce un scor sub 300 de puncte nu va fi deloc favorabil pentru noi și chiar și IFN-urile vor evita să ne imprumute.
Multi dintre noi ne putem confrunta cu diverse urgențe care ne împiedică să plătim ratele la timp. Poate fi vorba despre o vizită neașteptată la medic sau despre o călătorie urgentă în străinătate. IFN-urile prezentate aici se diferențiază prin abordarea mult mai înțelegătoare față de clienți în comparație cu băncile. Statutul de restanțier în Biroul de Credit nu reprezintă un obstacol în decizia de a acorda împrumuturi.
Creditul fără verificare în Biroul de Credit – o soluție pentru situațiile limită
Uneori, oamenii se confruntă cu situații limită în care lipsa banilor devine o problemă majoră. Cei care se bazează pe creditul fără verificare în Biroul de Credit sunt conștienți de situația lor și caută soluții pentru a beneficia de un împrumut. Un credit de nevoi personale poate fi de mare ajutor în orice situație de urgență în care vă aflați. Pentru a putea obține un împrumut fără verificare în Biroul de Credit, trebuie doar să aveți un venit constant și suficient de mare pentru a putea fi acordat împrumutul.

Refinanțarea – o opțiune convenabilă oferita de IFN-uri
Mai mult decât atât, puteți beneficia de refinanțarea unui credit existent dacă îndepliniți următoarele condiții:
- Aveți minimum 3 luni de vechime la locul de muncă.
- Nu aveți credite în executare sau cu întârzieri mari și repetate în rambursare.
- Dețineți o garanție imobiliară.
Înainte de a apela la o instituție financiară nebancară pentru un împrumut, vă sugerăm să vă documentați suficient și să citiți păreri, astfel încât să luați decizia potrivită. Căutând păreri despre HoraCredit sau despre alte IFN-uri pe internet, veți reuși să accesați un împrumut care să vă convină atât în ceea ce privește rapiditatea cu care se acordă, cât și referitor la suma pe care trebuie să o restituiți.
Cum știi că un IFN este de încredere?
Un IFN de încredere nu va avea taxe ascunse și comisioane apărute de nicăieri. Oferta prezentată pe site-ul lor înainte de a aplica trebuie să coincidă cu oferta finală pe care o primești după ce ai completat datele personale. Dacă oferta pe care o primești după depunerea solicitării este diferită, atunci ar trebui să cauți alt IFN.