Una dintre cele mai rele părți cu privire la creștere, în afară de a fi absolut pe cont propriu, este că pierzi prieteni, fiecare dintre ei, unul câte unul. Nu contează cât de apropriaţi ai fost cu ei, în momentul în care pășeşti în viața adultă, toţi aceştia dispar.
Pierzi anumiţi prieteni din următoarele motive:
- Prioritățile se schimbă. Pe măsură ce creşti, ai tendința de a petrece din ce în ce mai mult timp la locul de muncă. Nu mai ai timp să te întâlneşti cu prietenii, prieteni care au însemnat o dată totul pentru tine. Va exista un moment în viaţa ta în care îţi vei da seama că viața este incompletă fără ei, dar va fii deja prea târziu.
- Deseori uităm că prieteniile nu pot rezista întotdeauna fără efort. Să-ţi faci prieteni este ușor, dar să păstrezi relaţiile de prietenie este partea cea mai grea. Ieşitul pe afară cu aceştia în liceu părea ușor, deoarece era convenabil. Dar, așa cum viața merge mai departe, renunțăm la prieteni, renunțăm la aceştia prea ușor. Prietenia dispare și o acceptăm, în loc să luptăm ca să o păstrăm, pentru că este mult mai uşor să renunţăm.
- Uneori, iubirea ruinează relaţiile de prietenie. Atunci când unul dintre cei doi prieteni intră într-o relație, prieteniile sunt de multe ori uitate. Aceştia pot să realizeze mai târziu faptul că îşi neglijează prietenii , dar lucrurile nu vor mai fi la fel. Cu toții am trecut prin asta măcar o dată .
- Sprijinul și încrederea pe care familiile noastre nu ni le pot oferi, noi le căutăm în prieteniile noastre. Prietenii noștri ne cunosc cel mai bine, nu-i așa? Dar, de cele mai multe ori, chiar și prietenii noştri nu ne oferă suport pentru deciziile importante din viață. Și ăsta e motivul pentru care devine greu să fim în jurul lor atunci când judecățile lor devin prea acre și neiertătoare.
- Cu anumiţi prieteni, simţi că tu eşti singurul care face toate eforturile . Așa că, îi laşi să plece, pentru că nu-ţi doreşti să fii “persoana lipicioasă “, uitând că nici o relație în această lume nu este egală, că o persoană întotdeauna va depune mai mult efort decât cealaltă persoană pentru ca o relaţie de prietenie să funcţioneze. Și nimeni nu vrea să fie acea persoană. Preferăm mai degrabă să ne pierdem prietenii decât să fim noi cei care se implică. Fir-ar ego-urile noastre!
- Unele relaţii de prietenie sunt toxice. Vine un moment dat în viață în care în cele din urmă îţi dai seama ce influență nefastă au aceştia în viaţa ta. Prin urmare tu decizi că vei fi mai bine fără ei.
- Devine dificil pentru o mulțime de oameni să facă față faptului că prietenii lor şi-au făcut noi prieteni. A fi înlocuit este un sentiment teribil, dar se întâmplă, și se întâmplă celor mai buni dintre noi.
- Uneori, trebuie să accepţi faptul că ai crescut. Lucrurile care o data legau relaţiile tale de prietenie nu mai există în viața ta. Ești o persoană schimbată și așa sunt şi ei. Uneori, te întâlnești cu un prieten după o vreme și îţi dai seama că nu a crescut nici măcar un pic. Conversația devine dureros forțată și acesta e momentul în care îţi dai seama că prietenia s-a terminat.
- E amuzant cum ne îndepărtăm de cei mai dragi prieteni și apoi câţiva ani mai târziu, când vom trece prin pozele vechi de pe Facebook, vom sta acolo întrebându-ne ce nu a mers. A fost, probabil, un mic argument. Atitudinea noastră de bază non conflictuală, obiceiul nostru de a nu vorbi despre conflicte atunci când este important, uneori, ne costă cele mai bune relaţii de prietenie.