Descriere despre mine – Cum te-ai descrie? (Cu exemple)
Descriere despre mine. Printre primele întrebări care vi se pot pune la un interviu de angajare se numără și întrebarea „Cum v-ați descrie?” Deși aveți mai multe opțiuni, atunci când decideți cum să răspundeți la această întrebare, cheia este să explicați de ce experiențele și calitățile dumneavoastră specifice vă fac cel mai potrivit pentru acest job.
Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF
Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu
Când cineva îți va cere să vorbești despre tine, acesta caută informații despre modul în care calitățile și caracteristicile tale se aliniază cu abilitățile pe care le consideră necesare pentru a reuși într-o anumită afacere. Dacă este posibil, includeți rezultate cuantificabile pentru a demonstra cum vă folosiți cele mai bune atribute pentru a genera succesul așteptat.
Cum să răspunzi la întrebarea „Cum te-ai descrie?”
Pentru a vă ajuta să decideți cum să vă descrieți într-un interviu, luați în considerare aceste exemple:
Sunt pasionat de munca pe care o depun
Fiecare angajator caută să angajeze oameni cărora le place ceea ce fac, dar cuvântul „pasiune” evocă sentimente de dăruire și loialitate. Când cineva este pasionat de munca pe care o face, se angajează în mod natural să obțină rezultate pozitive și de calitate.
Exemplu: „Sunt pasionat de munca mea. Pentru că îmi place ceea ce fac, am o sursă constantă de motivație care mă determină să fac tot ce pot. În ultimul meu loc de muncă, această pasiune m-a determinat să descopăr provocări zilnice și să deprind noi abilități care m-au ajutat să depun o muncă mai calitativă. De exemplu, am învățat cum să folosesc Photoshop pentru a îmbunătăți calitatea fotografiilor și a graficelor noastre. Curând am devenit persoana potrivită pentru orice nevoie de design.”
Sunt ambițios și motivat
Ambiția și impulsul sunt două calități esențiale când vine vorba de succes și creștere în multe locuri de muncă. Atunci când un angajator angajează un candidat ambițios, poate fi sigur că acest nou angajat va căuta în mod constant modalități de a se îmbunătăți și de a-și păstra ochii ațintiți asupra următorului obiectiv.
Exemplu: „Sunt ambițios și motivat. Mă bucur de provocări și îmi stabilesc în mod constant obiective, așa că am ceva spre care să mă străduiesc. Nu mă simt confortabil atunci când nu evoluez și sunt mereu în căutarea unei oportunități de a face mai mult bine și de a obține măreția. În rolul meu anterior, am fost promovat de trei ori în mai puțin de doi ani.”
Sunt foarte organizat.
Un candidat organizat este un candidat orientat spre detalii și o persoană în care un angajator poate avea încredere pentru a respecta termenele limită. Această calitate este deosebit de importantă în pozițiile administrative, managementul proiectelor și alte roluri care necesită respectarea procesului și a calității.
Exemplu: „Sunt foarte organizat. Întotdeauna iau notițe și folosesc o serie de instrumente pentru a mă ajuta să fiu la curent cu termenele limită. Îmi place să păstrez un spațiu de lucru curat și să creez o metodă de arhivare logică, astfel încât să pot găsi întotdeauna ceea ce am nevoie. Consider că acest lucru crește eficiența și ajută și restul echipei să rămână pe drumul cel bun. În ultimul meu rol, am creat un nou proces de înregistrare care a crescut eficiența departamentului cu 25%.”
Sunt o persoană deschisă.
Unii oameni sunt în mod natural prietenoși, conversaționali și găsesc rapid modalități de a se simți ca acasă în grupuri de străini. Aceste atribute sunt utile, în special pentru profesioniștii din posturile de servicii clienți și vânzări.
Exemplu: „Sunt o persoană deschisă. Îmi place să cunosc oameni noi, să învăț despre viețile lor și despre mediul lor. Aproape întotdeauna pot găsi puncte comune cu străinii și îmi place să fac oamenii să se simtă confortabil în prezența mea. Consider că această abilitate este utilă în special atunci când demarez proiecte cu clienți noi. În jobul meu anterior, scorurile de satisfacție ale clienților mei au fost cu 15% peste media companiei.”
Sunt un lider natural.
Deși puteți posede abilități de management, unii oameni își asumă în mod natural rolul de lider ai grupurilor. Angajatorii caută adesea lideri naturali pentru poziții de conducere deoarece dau un exemplu bun și pot ridica moralul echipei.
Exemplu: „Sunt un lider natural. În cele din urmă, am fost promovat într-un rol de conducere în aproape fiecare job, deoarece îmi place să ajut oamenii. Găsesc că, colegii de muncă vin de obicei la mine cu întrebări sau îngrijorări chiar și atunci când nu sunt într-un rol de conducere, deoarece, dacă nu știu răspunsul, măcar îi voi îndrepta în direcția corectă. În ultimele mele două roluri, am fost promovat în poziții de conducere după mai puțin de un an în companie.”
Sunt orientat spre rezultate.
Un candidat orientat spre rezultate este cineva care ține cont de obiectivul final și cunoaște resursele necesare pentru a ajunge acolo. Angajatorii știu că atunci când angajează pe cineva care este orientat spre rezultate, vor face tot ce este necesar pentru a-și duce treaba la bun sfârșit.
Exemplu: „Sunt orientat către rezultate, verific în mod constant, cu scopul de a determina cât de aproape sau cât de departe suntem și de ce va fi nevoie pentru ca acest lucru să se întâmple. Găsesc această presiune inspiratoare și un mare motivator pentru restul echipei. De fapt, în ultimul an, am reușit să-mi ajut echipa să scurteze timpul mediu de comercializare a produsului cu două săptămâni.”
Sunt un comunicator excelent.
Abilitățile de comunicare eficiente sunt necesare pentru succesul continuu în aproape orice poziție și în fiecare industrie, dar nu vin întotdeauna în mod natural pentru toată lumea. Atunci când un candidat poate comunica bine, el ajută să se asigure că mesajele sunt înțelese corect.
Exemplu: „Am abilități de comunicare excelente. Mă mândresc atunci când mă asigur că oamenii au informațiile corecte, deoarece acestea conduc la rezultate mai bune. Majoritatea problemelor de afaceri provin din comunicarea slabă, așa că simt responsabilitatea de a-i ține pe toți pe aceeași pagină. Aceste abilități au ajutat la creșterea ratei mele personale de reținere a clienților cu peste 40% într-un an și au ajutat echipa să livreze 100% din proiectele noastre până la termenul limită inițial.”
Acestea sunt doar câteva exemple despre cum să răspunzi la întrebarea „Cum te-ai descrie?” dar există o mulțime de alte calități pe care le poți împărtăși. Fă-ți timp pentru a revizui fișa postului și pentru a căuta asemănări între ceea ce este necesar și punctele tale tari naturale.
Lista de cuvinte pentru a te descrie
Iată câteva exemple de cuvinte pe care le puteți folosi pentru a vă descrie.
Cuvinte pentru a vă descrie stilul de lucru:
Analitic
Calculat
Angajat
Conștiincios
Dedicat
Harnic
Disciplinat
Dornic
Logodit
Antreprenorial
Concentrat
Muncitor
Harnic
Iniţiator
Profund
Inventiv
Persistent
Convingător
Practicat
Proactivă
De încredere
Descurcăreț
Abil
Tenace
Minuțios
Cuvinte pentru a-ți descrie personalitatea:
Aventuros
Echilibrat
Curajos
Creativ
Curios
Energetic
Entuziast
Metodic
Atent
Ordonat
Organizat
Perceptiv
Pozitiv
Pricepere
Conștient de sine
Cuvinte pentru a descrie modul în care lucrezi cu ceilalți:
Atent
Colaborativ
Milos
De cooperare
Diplomatic
Direct
empatic
Flexibil
Util
Răbdător
Respectuos
Receptiv
Sincer
de susținere
Tolerant
Să întrebi prietenii, familia sau colegii poate fi o modalitate utilă de a afla ce cuvinte ar folosi alții pentru a te descrie. Să te descrii nu este întotdeauna ușor, dar s-ar putea să fii surprins de cât de repede pot rezuma cele mai bune atribute ale tale cei care te cunosc. Prin împărtășirea unor atribute pozitive specifice și relaționându-le cu modul în care le veți folosi pentru a ajuta compania, îl veți ajuta pe intervievator să vadă de ce sunteți cel mai potrivit pentru poziție.