- Stresul
Când mintea noastră este preocupată, ne afectează in mare măsură concentrarea, chiar dacă nu realizăm lucrul acesta. O idee excelentă anti-stres este de a face o listă cu toate lucrurile pe care le-ai realizat intr-o zi. O altă soluție simplă de a fugi pentru câteva minute de diferite probleme este să ieși puțin să iei aer și să revii cu noi perspective.
- Dieta săracă
Unul dintre cauzele care cauzează cea mai mare zarvă este această dietă săracă. Sterge de pe listă Fast-Food-ul. Creierului tău ii trebuiesc vitamine și minerale pentru a te ține mereu activ, in timp ce mâncarea proastă vă poate ingrășa excesiv, iar greutatea mâncării vă poate face să vă simțiți obosit. Atunci când ai grijă de corpul tău, acesta va face foarte multe pentru tine.
- Ventilația slabă
În timp ce asta pare ciudat, totodată ne luminează și mințile. Dacă o cameră este intunecoasă și prea incărcată, creierul tău va gândi că este timpul să adormi, acesta fiind in timpul acesta mai puțin eficient. O idee excelentă pentru a combate lucrul acesta, este să adaugi ceva lumină care să lumineze biroul tău, spațiul de lucru. Dacă poți, deschide o fereastră sau adaugă un mic ventilator pentru puțin aer. Acestea, combinate pot face să te simți mai cu viață și te pregătește pentru provocările zilnice, sau cel puțin te apără să nu adormi pe parcursul a câtorva ore.
- Sarcinile multiple
In timp ce simți că ai destule realizări, calitatea realizărilor tale lasă de dorit. Dacă lucrezi la câteva dintre proiectele tale intr-un timp foarte scurt, or te gândești la alt proiect in timp ce faci altceva, calitatea muncii tale scade dramatic. Când te-ai gândit că faci prea multe lucruri in același timp, trebuie să ințelegi ca e nevoie de o organizarea a propriului tău timp, oferă 15 minute de lucru calitativ proiectului tău, fii dedicat! Vei realiza că ziua ta a fost mult mai productivă.
- Lipsa somnului
Una dintre cele mai mari contribuții la “actele stupide” este insuficiența somnului. Când mintea noastră este amețită , nu suntem capabili să reacționăm rapid. In general, unui om ii trebuiesc cel puțin 8 ore de somn in fiecare noapte. In funcție de programul fiecăruia de somn, unii pot dormi mai mult iar alții mai puțin. Incearcă să i oferi corpului tău suficientă odihnă.