Rămas bun, prieten din copilărie. Accident Jilț Sud – Mătăsari

Schimbați Generația!

Nu ar trebui scris, nici nu ar trebui să fie subiect de discuție. O pierdere a unei vieți e ceva diferit, e o tragedie ce trebuie gestionată în intimitatea familială. Imi asum acest aspect și o să scriu, doar in speranța că se va schimba ceva după pierderea unui prieten … de fapt sună insuficient prieten, om alături de care ne-am petrecut copilăria și ne-am clădit noi, ca persoane.

E singurul mod de a schimba ceva, și cred cu putință că ceva se va întâmpla. Sunt aici să vă susțin! Schimbați generația, vă rog! E singura soluție. Marți dimineața, fiind la muncă, primesc un apel direct si răspicat ” A murit Dragoș!” “Dragoș al nostru?” zic eu, nu cred, n-are cum … trebuie să fie altcineva, sigur ai fost informat greșit. ; Egoist? Da! Mă gândeam să fie altcineva.

Incorect fiind, speram totuși să nu fie el. Putea fi oricine, trebuia reacționat la fel. Imi deschid telefonul să caut ce s-a întâmplat … între timp, altcineva imi confirmă că într-adevăr a fost el. Am fost revoltat, si voi ar trebui să fiți la fel! Incompetența și lipsa de responsabilitate imi omorâse prietenul. Începusem să investighez cazul, profesia își spusese cuvântul judecând modul meu de a reacționa. Lucruri care in țara in care trăiesc sunt acționate corespunzător, aici ”la noi” sunt tratate ca o rutină.

Transportau 20 de peroane într-un vehicul care ar trebui scos din uz de multă vreme, proces gestionat de un grup managerial incompetent, aflați în pozițiile respective prin inițiative politice. Împreună cu departamentul de siguranță si protecția muncii, oameni competenți cu care lucrez, am concluzionat că accesul nu era practicabil pentru condiții de transport oameni, nu existau bariere pentru prevenirea unei căderi libere, echipamentul folosit era inadecvat pentru transportul de persoane, nu existau centuri de siguranță, se transportau alte materiale nesecurizate alături de oameni.

Sunt convins că nu există inspecția tehnică la acel vehicul. Verificările, înainte de folosirea echipamentului sunt inexistente, cel mai probabil nici nu știu de existenta acestei reglementări. Nu există training de prim ajutor. Nu există mentenanță a echipamentului. Șoferul, cel mai probabil a fost selectat pe principii de rudenie și nu pe competența acestuia. Lipsește cu desăvârșire monitorizarea și persoane dedicate s ridice standardele de siguranță ale lucrătorilor. Nu există meetinguri cu angajații si discuții relevante să prevină astfel de accidente.

Sunt convins că nu s-a semnat și înțeles documentul de control a riscului, aș putea spune că liderii nici nu cunosc acest principiu. Directorii nu își cunosc îndatoririle din descrierea jobului, ca dovada afirmă ” Nu l-am pus eu să conducă!” Să le reamintim că sunt direct răspunzători pentru siguranța si acțiunile angajaților chiar dacă nu au interacționat direct cu aceștia. Scriu aceste referințe pentru a informa angajații și pe cei responsabili de luarea deciziilor privind seriile de acțiuni ce trebuie luate pentru a preveni astfel de accidente!

Susțin să schimbați generația! Ea trebuie să conducă!

Ramas bun Pirjol Dragos loveisaname
Ramas bun Pirjol Dragos loveisaname
Scroll to Top