44 de citate și proverbe scurte despre mare

Citatele despre mare pot fi foarte reprezentative, iar aceste citate scurte conțin o mulțime de semnificații în doar câteva cuvinte.

Citatele scurte și simpliste sunt ușor de reținut și ne pot oferi surse inspiraționale după care să ne ghidăm. Aceste citate scurte sunt, de asemenea, grozave de folosit ca descriere pentru postările de pe Instagram, Facebook sau sloganuri pentru a le adăuga pe diferite articole precum tricouri.

Acum, haideți să ne afundăm în această listă care conține cele mai bune citate și proverbe scurte de mare…

Cele mai bune citate scurte despre mare

     „Viața este ca oceanul, uneori sus uneori jos”

     – Vanessa Paradis

Vanessa Paradis este o cântăreață, model și actriță franceză. Ea a devenit vedetă pop la vârsta de 14 ani, s-a căsătorit cu Johnny Depp și acum este o icoană a modei și o purtătoare de cuvânt pentru Chanel. Acest citat îi este atribuit, deși contextul din spatele lui este necunoscut.

     „Am nevoie de vitaminele din mare.”

     – Necunoscut

Nu se știe cine a venit cu acest joc inteligent de cuvinte. Dar timpul petrecut lângă ocean are cu siguranță un efect similar asupra sănătății noastre ca și vitamina C.

     „Trăiește cu fața spre soare, înotă în mare, bea aerul sălbatic.”

     – Ralph Waldo Emerson

Ralph Waldo Emerson a fost un lector, filozof și poet american din secolul al XIX-lea. Acest vers faimos este din poemul său „Cântecul lui Merlin”.

     „Mării nu-i place să fie reținută.”

     – Rick Riordan, Hoțul de fulgere

„Hoțul fulgerului” este un roman de aventură-fantasy scris de Rick Riordan. Acest citat provine  de la personajul principal, Percy Jackson, care pornește într-o căutare pentru a călători prin Statele Unite și a ajunge la porțile Lumii de Subteran.

„Individual, suntem o picătură. Împreună, suntem un ocean.”

    – Ryunosuke Akutagawa

Ryunosuke Akutagawa a fost un poet și scriitor japonez din anii 1920. El este considerat „părintele nuvelei japoneze”, iar lucrările sale au fost traduse în multe limbi.

„Leacul pentru orice este apa sărată: sudoare, lacrimi sau mare.”

    – Isak Dinesen

Isak Dinesen este un pseudonim al lui Karen Blixen, o autoare daneză care este cel mai bine cunoscută pentru cartea „Out of Africa”. Acest citat este un fragment din nuvela ei, „The Deluge at Norderney”. În această poveste, personajul se gândește să vindece depresia aruncându-se în ocean.

 „Lasă valurile să te ducă acolo unde lumina nu poate”

    – Mohit Kaushik

44 de citate si proverbe scurte despre mare1
44 de citate si proverbe scurte despre mare1

Mohit Kaushik este un actor indian. Originile acestui scurt citat despre mare sunt necunoscute.

    „Uneori, în valurile schimbării, găsim adevărata noastră direcție”

    – Necunoscut

Acesta este un citat care este foarte relevant pentru mulți oameni în acest moment. Așa cum valul se schimbă, și alte lucruri din viața noastră se pot schimba, iar acest lucru ne poate împinge spre calea pe care am fost destinați să o urmăm.

„Miroșiți marea și simțiți cerul, lăsați-vă sufletul și spiritul să zboare”

    – Van Morrison

Van Morrison este un compozitor nord-irlandez. Acest citat este un vers din piesa „Brand New Day”, care a fost prezentată pe albumul său din 1970 „Moondance”.

“Lasă marea să te elibereze”

    – Necunoscut

Acesta este un citat frumos de mare scurt pe care îl veți vedea în mod obișnuit tipărit pe perne, artă de perete și suporturi. Semnificația sa este deschisă interpretării, deoarece modurile în care marea vă poate elibera vor fi unice pentru circumstanțele fiecărei persoane.

„O maree în creștere ridică toate bărcile”

    – Sean Lemass

Acest aforism a fost inventat inițial de politicianul irlandez Sean Lemass și făcut celebru de John F. Kennedy, care l-a folosit des. Înseamnă că atunci când o economie funcționează bine, toată lumea va beneficia de ea.

„Marea, o dată ce își aruncă vraja, o ține pentru totdeauna în plasa sa de mirare.”

    – Jacques Cousteau

Jacques Cousteau a fost un explorator francez și pionier al conservării marine. Acest citat celebru înseamnă că odată ce începi să explorezi marea, vei fi atât de fascinat de minunile ei, încât vei dori întotdeauna să înveți mai multe.

„Mulți oameni atacă marea, eu fac dragoste cu ea.”

    – Jacques Cousteau

Acest citat al lui Jacques Cousteau demonstrează cum atitudinea sa față de conservarea marinei era diferită de atât de mulți alții la acea vreme.

„Ce prostie să crezi că suntem mai puternici decât marea sau cerul.”

    – Ruta Sepetys

Ruta Sepetys este o scriitoare cu bestselleruri de ficțiune istorică. Acest citat este din romanul ei, Sarea spre mare.

    „Oceanul mă cheamă și trebuie să plec”

    – Necunoscut

Acest scurt citat oceanic este adaptat dintr-un citat similar – „Munții mă cheamă și eu trebuie să plec”. Citatul original este al lui John Muir, un naturalist scoțian-american care era cunoscut sub numele de „Ioanul Munților”.

    „Marea este un deșert de valuri, o pustie de apă.”

    – Langston Hughes

Langston Hughes a fost un poet american. Acest citat de mare este un vers din una dintre poeziile sale – Călătorie lungă.

    „Cât de nepotrivit să numim această planetă Pământ când este în mod clar Ocean.”

    – Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke a fost un scriitor englez de science-fiction, explorator submarin și futurist. Acest citat despre mare se referă la faptul că oceanul acoperă aproximativ 71% din suprafața planetei.

    „Dragă, e mai bine, acolo unde e mai umed.!”

    – Sebastian Crabul

Aceasta este o replică din cântecul „Under the Sea” din filmul din 1989 „The Little Mermaid”.

 „Marea este la fel de aproape precum altă lume.”

    – Anne Stevenson

Anne Stevenson a fost o poetă și scriitoare american-britanică. Acest vers din una dintre poeziile ei poate fi găsit la intrarea în acvariul lui Hull, The Deep. Nu se poate nega că unele creaturi oceanice sunt atât de remarcabile încât ar putea fi într-adevăr de pe altă planetă.

    „Oceanul este un armonist puternic”

    – William Wordsworth

Acesta este un vers din poemul „Despre puterea sunetului” al poetului englez din secolul al XVI-lea, William Wordsworth. Ea subliniază cât de vital este oceanul pentru viața pe planeta Pământ.

„Chiar și capătul de sus al râului crede în ocean.”

    – William Stafford

William Stafford a fost un poet și pacifist american. Acest citat este un vers din poemul său, Climbing Along the River. Înseamnă că ar trebui să crezi în ceva, chiar dacă nu ai nicio dovadă că există.

    „Eternitatea începe și se termină cu mareele oceanului.”

    – Necunoscut

Acest citat despre ocean se referă la rolul pe care mareele îl joacă în viața de pe Pământ. Fără mareele oceanului pentru a produce material în ocean, nu ar exista ecosisteme și viață așa cum știm că nu ar exista.

    „O mare lină nu a făcut niciodată un marinar priceput.”

    – Franklin D. Roosevelt

44 de citate si proverbe scurte despre mare2
44 de citate si proverbe scurte despre mare2

Acesta este un citat celebru al președintelui american, Franklin D. Roosevelt. Sensul din spatele citatului este că trebuie să fim provocați pentru a ne dezvolta și a îmbunătăți. Poate fi aplicat la multe aspecte ale vieții, inclusiv munca și relațiile.

„O zi grea la mare este mai bună decât orice zi la birou.”

    – Necunoscut

Indiferent dacă aplicați acest lucru în croazieră sau nu, este cu siguranță un citat pe care iubitorii de ocean îl vor atesta. Chiar și o zi proastă pe mare este mai bună decât o zi bună petrecută lucrând pe uscat, pentru că a) ești pe mare și b) nu lucrezi. Așa că fă-ți timp să ieși din birou din când în când.

    „Familia este o vestă de salvare în marea furtunoasă a vieții.”

    – J.K. Rowling

Preluat din cea de-a treia carte extrem de populară despre Harry Potter, Prizonierul din Azkaban, acest citat scurt și captivant rezumă frumos modul în care familia noastră poate avea grijă de noi chiar și atunci când vremurile sunt grele.

„Cele mai aspre furtuni ale vieții dovedesc puterea ancorelor noastre.”

    – Necunoscut

Originea acestui citat nu este cunoscută, dar asta nu-l face mai puțin profund. Știm cât de puternici suntem doar atunci când ne confruntăm cu cele mai grele provocări, la fel cum o ancoră este cu adevărat testată doar în cele mai agitate mări.

„Marii căpitani de mare sunt făcuți în ape agitate și în mări adânci.”

    – Kathryn Kuhlman

Kathryn Kuhlman a fost o evanghelistă în America și, prin urmare, nu este o surpriză că a venit cu acest citat despre îndurarea provocărilor vieții, un mesaj care este în concordanță cu unele pilde și lecții din religie. Suntem oameni mai buni pentru vremurile grele pe care le depășim.

„Oricât de agitată ar fi marea, refuz să mă scufund.”

    – Necunoscut

Un alt citat de origine necunoscută și altul care inspiră – lecția este să continui mereu să lupți chiar și atunci când vremurile devin cele mai grele. Este un citat fantastic după care să-ți trăiești viața.

„Furtunile scot ceva din noi, ceea ce mările calme nu fac.”

    – Bill Hybels

Un alt citat cu o semnificație similară cu cele de mai sus, acest citat de mare al autorului american Bill Hybels demonstrează modul în care devenim mai buni și mai puternici prin provocările pe care ni le pot aduce mările mai agitate și furtunile.

„Într-o mare calmă, fiecare bărbat este pilot.”

    – John Ray

Acest citat minunat al naturalistului John Ray poate fi dat în secolul al XVII-lea, dar este foarte profund pentru societatea modernă, inclusiv pentru lumea online – toată lumea se simte încrezătoare în oferirea de sfaturi atunci când nu există niciun risc real, dar când vremurile sunt mai grele, poate fi mai greu de găsit. .

    „Noaptea, timpul devine o mare calmă. Continuă pentru totdeauna.”

    – Francoise Sagan

Dacă ați avut vreodată probleme cu somnul, veți putea să simpatizați cu acest citat al dramaturgului francez Sagan. Timpul pare să dureze pentru totdeauna, la fel ca o mare calmă. Cu toate acestea, probabil că nu te-ai simțit calm când ai încercat să dai din cap în cele din urmă.

    „Navele vin peste o mare calmă.”

    – Florence Scovel Shinn

Acest citat de la un artist și profesor spiritual din secolul al XIX-lea este unul demn de amintit. Dacă poți găsi pacea și fericirea în ceea ce ai, atunci vor urma fericirea și obiectivele pe care le aveai în minte.

„Sunetul și mirosul mării îmi curăță sufletul.”

    – Necunoscut

Nu se știe cine a spus asta, dar cu siguranță este ceva cu care orice fan de croazieră va fi de acord. Există un sentiment minunat de a fi împrospătat până la suflet atunci când porniți pe un vas de croazieră.

    „La mare, am învățat cât de puține nevoi are o persoană, nu de cât de multe.”

    – Robin Lee Graham

Robin Lee Graham a fost un marinar care și-a propus să navigheze în jurul lumii când era doar adolescent în anii 1960. Acest citat magnific arată cum viața pe mare îndepărtează toate nevoile și dorințele lumii moderne. Chiar dacă navele de croazieră continuă să adauge mai multe funcții pentru a satisface cei care își doresc confortul acasă.

    „Marea trăiește în fiecare dintre noi.”

    – Robert Wyland

Un artist celebru și conservator, americanul Robert Wyland folosește oceanele în mare parte din munca sa, iar acest citat arată că în mod inerent avem într-adevăr o chemare care ne leagă de ape.

„Oceanul stârnește inima, inspiră imaginația și aduce bucurie eternă sufletului.”

    – Robert Wyland

Un alt citat din Wyland, acesta arată cât de importante au fost mările pentru el. Este cu siguranță ușor să te simți inspirat când stai pe punte cu privirea spre ocean și puțini oameni fac o croazieră fără să simtă o bucurie copleșitoare.

    „Mi-am dorit libertate, aer liber și aventură. Le-am găsit pe mare.”

    – Alain Gerbeault

44 de citate si proverbe scurte despre mare3
44 de citate si proverbe scurte despre mare3

A rezumat vreodată vreun citat sentimentul unei prime vacanțe de croazieră mai bine decât marinarul (și jucătorul de tenis) francez Alain Gerbeault? Pasiunea pentru navigație este perfect surprinsă în această scurtă declarație.

    „Visăm în culori împrumutate de la mare.”

    – Necunoscut

O temă populară în citatele legate de mare este modul în care noi, ca oameni, avem o afinitate naturală pentru toate lucrurile oceanice. Acest citat leagă acea dragoste naturală a mării cu lumile pe care le aducem la viață în cele mai fericite vise ale noastre pe timp de noapte.

    „Toți recunosc că marea este una dintre cele mai frumoase și magnifice priveliști din natură.”

    – John Joly

John Joly a fost un fizician irlandez din secolul al XIX-lea care a studiat, de asemenea, geologia, inclusiv privind modul în care oceanele datau lumea. Faptul că printre studiile sale a făcut un citat atât de puternic despre mare arată cât de mult efect a avut asupra lui în munca sa.

    „Dragă ocean, îți mulțumim că ne-ai făcut să ne simțim mici, umili, inspirați și sărați… toate deodată.”

    – Necunoscut

Acest citat amuzant arată că oceanul poate declanșa o serie de sentimente în tine și că este greu să nu simți locul tău în lume atunci când te confrunți cu un ocean întins. Nu vom ști niciodată dacă au vrut să spună sărat sau ca enervat (din cauza mării agitate?).

 „Voitul oceanelor este muzică pentru suflet.”

    – Necunoscut

O altă temă comună pe care oamenii o împărtășesc cu marea este modul în care îi poate curăța de stres și griji. Acest citat reflectă faptul că – vuietul oceanului, sunetul valurilor, pot vindeca tot felul de sentimente negative.

    „Un marinar este un artist al cărui mediu este vântul.”

    – Webb Chiles

Acest citat poate suna deja destul de profund, dar când îți dai seama că Webb Chiles este însuși un marinar care a înconjurat lumea de patru ori, simți cu adevărat pasiunea lui pentru ocean și natură strălucind.

    „Oceanul mă face să mă simt foarte mic și mă face să-mi pun întreaga viață în perspectivă.”

    – Beyonce Knowles

Acest citat oceanic a fost oferit de legenda modernă a cântării Beyonce, ca parte a unui documentar. Când un superstar global spune că se simte mic, îți dai seama cât de mare este oceanul și cum ne face pe toți egali.

    „Nu există nimic mai frumos decât felul în care oceanul refuză să nu mai sărute țărmul, indiferent de câte ori este trimis departe.”

    – Sarah Kay

Sarah Kay este o poetă americană cunoscută pentru cuvântul ei vorbit și face o treabă minunată de a rezuma alura uimitoare a mării prin folosirea ei fermecătoare a metaforei.

Citește și :   The warden of her soul

Gânduri finale

Ai un citat scurt preferat despre ocean care nu este aici? Mi-ar plăcea să îl adaugi în comentariile de mai jos.

Dacă doriți mai multe citate care sunt deosebit de relevante pentru 2022, ar trebui să vă uitați și la această listă de citate de mare agitată și această listă de citate de mare calmă.

De asemenea, găsesc multă inspirație în citatele despre apus. Am găsit o listă grozavă de citate despre apus aici.

Similare

%d bloggers like this: