Amenajarea spatiului rezidential – 3 idei si solutii pentru aleile din curte

In spatiile exterioare rezidentiale se potrivesc alei rezistente si functionale, adaptate stilului arhitectural al casei.

Trei dintre solutiile care se preteaza pentru pavarea curtii sau a spatiilor exterioare casei sunt: dalele din beton, gresia de exterior si beton elicopterizat.  

Afla care dintre aceste trei solutii este cea mai potrivita pentru spatiul din jurul casei luand in considerare criterii precum durabilitatea, costurile si designul!

Cum alegi pavajul potrivit pentru amenajarea aleilor din curte?

Inainte de a alege solutia pentru pavarea curtii sau a spatiilor exterioare rezidentiale fii atent la cateva aspecte.

Costuri. Alege un pavaj care sa fie convenabil din punct de vedere financiar si care sa ofere un raport calitate-pret avantajos pe termen lung, precum betonul elicopterizat.

Durabilitate. Orinteaza-te catre materiale rezistente la trafic intens, schimbari de temperatura si conditii meteorologice diverse pentru a folosi pavajul timp indelungat fara reparatii.

Design. Aspectul estetic al pavajului este important pentru a crea un mediu placut si armonios, primitor.

3 pavaje potrivite pentru aleile din curte

Dalele din beton sunt des utilizate pentru pavarea curtilor rezidentiale datorita aspectului lor simplu si costurilor initiale relativ reduse. Acestea au costuri initiale mai reduse decat betonul elicopterizat, sunt usor de instalat si inlocuit in cazul unei avarii sau deteriorari locale.

Rezistenta, insa, este mai mica in comparatie cu betonul elicopterizat, putand aparea fisuri si denivelari in timp.

Gresia de exterior este apreciata pentru aspectul sau modern si variat, fiind disponibila intr-o gama larga de culori si modele. Designul versatil este un punct forte, insa costurile sunt destul de ridicate. Rezistenta nu este foarte mare in conditii de trafic intens si impact mecanic, putand aparea deteriorari sau fisuri.

Citește și :   Fii eleganta in fiecare zi cu rochiile feminine de la Joa!

Pavajul din beton elicopterizat se evidentiaza ca fiind cea mai avantajoasa si convenabila solutie pentru pavarea curtilor rezidentiale dintre acestea trei. Costuri initiale accesibile si investitia rentabila pe termen lung datorita durabilitatii crescute sunt detaliile care conving orice proprietar sa foloseasca acesta solutie de pavare.

Investitia in pavaj elicopterizat pentru aleile din curte asigura un spatiu exterior rezidential amenajat cu gust, functional, usor de intretinut de-a lungul anilor.

Similare

%d bloggers like this: