5 moduri de a face față incertitudinii despre viitor

5 moduri de a face față incertitudinii despre viitor

Cu toții ne confruntăm cu incertitudinea, dar nu vorbim des despre asta. Poate fi un lucru înfricoșător la care să te gândești, mai ales când încerci să-ți planifici viața, dar este important să înțelegi că incertitudinea face parte din viață și, dacă poți învăța să o accepți, atunci vei putea face față oricărui lucru care îți iese în cale.

Incertitudinea este un fapt al vieții. Incertitudinea viitorului ne poate face să ne pierdem încrederea în noi înșine și în abilitățile noastre. Dar ne putem recâștiga încrederea fiind deschişi către noi posibilități, şi ne putem găsi calea fiind răbdători și amabili cu noi înşine atunci când nu știm ce urmează.

Iată 5 moduri de a face față incertitudinii:

1. Fii deschis către noi posibilități

Când nu suntem siguri de ceea ce urmează, este ușor să cădem în vechi tipare și obiceiuri care ar putea să nu mai fie potrivite pentru noi. Dacă te simți blocat sau nemulțumit de situația ta actuală, nu te mai uita la ceea ce a fost și începe să te gândești la ce ar putea fi.

2. Găsește-ți drumul

Incertitudinea ne poate conduce pe multe căi înainte de a găsi cea mai potrivită cale pentru noi. Acest proces poate dura ani – chiar decenii – așa că nu trebuie să te aștepți la rezultate imediate doar pentru că decizi să schimbi ceva în viața ta. Concentrează-te pe pași mici în loc de obiective mari, astfel încât fiecare pas să fie semnificativ în loc să fie stresant sau copleșitor.

Citește și :   Era o vreme...

3. Ai răbdare cu tine însuți

Este ușor să renunți atunci când lucrurile devin grele sau confuze, dar te agăți de ceva în vremurile grele te va ajuta să-țı dezvolți răbdarea. Cu toții trebuie să ne confruntăm cu incertitudinea. Este unul dintre cele mai dificile lucruri cu care ne confruntăm în viață, mai ales când vine vorba de cariera noastră.

S-ar putea să simți că ești pe o roată de hamster, fără să mergi nicăieri repede. Ai o slujbă care pare că nu este potrivită pentru tine și în fiecare zi te întrebi dacă se va schimba ceva. Aceasta este ceea ce eu numesc a fi blocat într-o rută de carieră. Este ușor să intri în această stare de spirit dacă slujba ta este plictisitoare sau neîmplinită, dar există modalități de a te retrage din ea și de a găsi din nou fericirea la locul de muncă.

4. Ai credință

Primul pas este să ai încredere că ceva mai bun va veni atunci când va fi momentul potrivit, chiar dacă nu știi încă cum arată. Universul funcționează în moduri misterioase și, uneori, lucrurile se întâmplă în moduri neașteptate, așa că nu trebuıe să-ți faci griji să nu poți să găseşti altceva, în schimb, trebuie să ai încredere că toate se vor rezolva la timpul lor.

5. Fii deschis

Un alt factor important este să fii deschis în a-ți dori mai mult de la viața ta, astfel încât atunci când apar oportunități să le poți apuca fără ezitare (și fără să te chinui pentru că nu le-ai văzut venind).

Citește și :   10 motive pentru care călătoriile te fac fericit

Nu suntem întotdeauna siguri de cum vor decurge lucrurile, doar atunci când avem încredere că lucrurile vor ieși bine, ne eliberăm de incertitudine. Este greu să ai încredere în tine, să ai încredere în univers și să ai încredere că totul va fi bine. A practica răbdarea și a fi deschis către necunoscut înseamnă a trăi cu incertitudine.

În cele din urmă, viața este incertă, dar asta nu ar trebui să ne împiedice să trăim.

În fiecare zi, drumul tău se poate schimba pentru că ai ales o altă direcție sau ai căzut complet de pe cale. Și asta e în regulă. Nu trebuie să ai toate răspunsurile la provocările vieții. Este de folos să ceri ajutor altcuiva, dar vor exista și momente în care vei fi singur și trebuie să faci față singur incertitudinii. Nu te descuraja de acest lucru; mai degrabă obişnuieşte-te cu ea și iubește-te pe tine însuți prin fiecare provocare pe măsură ce apar.

În general, trebuie să iei fericirea din fiecare zi care vine și să prețuiești toate surprizele vieții.

Similare

%d bloggers like this: