Când călătorești poți să te îndrăgostești

Îi cauți privirea prin acea încăpere, iar când o găsești te faci că te uiți în altă parte. Ca și cum ți-a citit mintea, el apare brusc lângă tine, introducându-se. Nenumărați oameni fără nume sau chipuri se strecoară înăuntru și în afara barului, dar voi sunteți singurii care contează în acel loc – aprinși de foc de atracția palpabilă și posibilitățile nesfârșite ale nopții.

Scenariul de mai sus se poate întâmpla oricui, nu doar călătorilor. Dar colegii mei călători, căutători de emoție și participanți la studii în străinătate știu că există ceva deosebit de favorabil pentru a se îndrăgosti în timp ce călătoresc. De ce este așa? Ce înseamnă să te afli într-un loc străin care pare să-l cheme pe Cupidon și arcul său cu săgeți?

În timp ce călătorim:

1. Căutăm o evadare.

O relație proastă, moartea unui persoane dragi, probleme la locul de muncă, etc. Trebuie să ieșim, trebuie să fugim și să zburăm în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, unde nimeni nu ne cunoaște. Să ne îndrăgostim poate fi o distragere binevenită de la presiunea zdrobitoare a oricărei “realități” a noastră pe care o avem acasă.

2. Devenim mai puțin fricoși.

Călătoria este în plină desfășurare și suntem pregătiți pentru orice; mai ales pentru aventură. Surfing? Schi? Testarea unor mâncăruri noi și gustoase? Poți să te descurci. Să cazi în brațele unui străin misterios și atractiv? Sigur, de ce nu?

3. Suntem singuri.

Suntem singuri. Și în timp ce suntem feroce și curajoase, este bine să avem pe cineva care să ne păzească spatele, nu? Este frumos să fii protejată și să ai de cine să ai grijă. E frumos să te simți parte dintr-o echipă. Poate este instinctual, ceva biologic. Două capete sunt mai bune decât una, și asta este ceva dovedit de-a lungul veacurilor. În timp ce un om de peșteră a dormit, celălalt a ținut focul aprins, iar tigrii afară. Așa că, în timp ce călătorim pe cont propriu și începem să ne simțim puțin cam singuratici și mai puțin vulnerabili, suntem gata să căutăm o companie.

4. Avem garda jos.

Am fost răniți înainte și ne-am învățat lecția. Deci, acum suntem sceptici, prea precauți și îndepărtăm multe persoane. Dar când vă aflați într-o țară îndepărtată, singuri, uneori nu aveți luxul de a pune la îndoială totul și pe toată lumea. Sunteți întotdeauna pierduți, solicitând mereu ajutor, îndrumări, sugestii și recomandări. Sunteți împinși să aveți mai multă încredere și să fiți mai deschiși; bazându-va pe străini așa cum nu v-ați gândit niciodată. Începeți să vă gândiți că poate lumea în care trăim nu este un loc atât de oribil, după toate astea.

5. Suntem anonimi.

Prietenii și cunoștințele, sunt în mod constant lângă noi precum albul pe orez. Dar în timp ce călătorim, dacă lucrurile merg prost, nu trebuie să mai vedem acea persoană din nou. Fără să fugim unul de celălalt de fiecare dată când ne întâlnim întâmplător pe stradă sau în alte locuri, fără să vedem pozele de pe Facebook în care se sărută cu altcineva. Ei știu doar ce vrem noi să știe, suntem protejați de anonimatul nostru și de certitudinea plecării.

Deci, indiferent că, călătoriți pentru a vă reveni după o despărțire sau doar căutați o mică aventură în viața dvs., îmbrățișați orice poveste de dragoste care vă iese în cale. Chiar dacă nu se transformă într-o adevărată dragoste sau chiar căsnicie, aveți posibilitatea să aveți parte de o experiență minunată… sau cel puțin o poveste incredibilă.

IMG 20180923 180413
Atunci cand calatoresti
Citește și :   Lecții de viață din "The Good Place"

8 thoughts on “Când călătorești poți să te îndrăgostești

  1. Mai mult mi-ar place, să te ascult pe viu, să-ți simt tremurul buzelor înfiorate de fiorul conversației.Dacă locuiești în București, avem perspectiva unei trăiri reale, și nu fanteziste, a cunoașterii noastre virtuale.Avem această șansă?
    Onu

    1. Mi-ar face mare plăcere să port o discuție cu tine pentru că eu cred cu tărie că aceasta s-ar ridica la un alt nivel, însă din păcate nu sunt din București și nici nu știu dacă drumul vieții mă va purta , în viitorul apropiat, pe acolo.

  2. Suntem Suflete calatoare atemporale, prin dimensiunile gândirii mintii rationale reci si ale inimii calde,sensibile, imprevizibile,înselatoare si dezechilibrata de sentimente incontrolabile,paradoxale si infinite ale IUBIRII,înspre întregire si desavârsirea imperfectiunilor dobândite si mostenite genetic. 🙂
    O saptamâna sublima, Suflet cald !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: