De ce foștii se întorc mereu?

De ce foștii revin mereu, mai ales când te vindeci în sfârșit, de durerea pe care ți-au provocat-o? Totul s-ar putea rezuma la doar câteva lucruri. Poate că le este cu adevărat dor de tine și vor să se întoarcă. Poate că suferă din cauza unei relații și te folosesc. Poate că sunt manipulatori și vor să te țină aproape, chiar dacă nu te vor trata niciodată corect.

Save as PDF loveisaname

Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF

Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu

Există o mulțime de motive pentru care fosta iubită sau fostul iubit s-ar putea întoarce, așa că trebuie să fii atent. Ține garda sus până ești sigur că au intenții bune. Nu vrei să le oferi permisiunea să-ți frângă inima din nou.

Trebuie să-ți amintești că ai nevoie de  cineva care te merită. Nu-i permite fostului tău să se întoarcă în lumea ta și să-ți fure inima dacă nu o merită. Chiar dacă ai putea să te întorci, asta nu înseamnă că ar trebui. Uneori, regula aceea de a nu vă mai vedea, este cea mai bună regulă. Cu cât îl vezi mai mult pe fostul tău, cu atât va fi mai greu să eviți să te întorci, chiar dacă știi că e greșit pentru tine.

Ține minte, te-ai despărțit dintr-un motiv. Chiar dacă timpul a trecut, asta nu înseamnă că lucrurile s-au schimbat. Dacă te întorci, el ar putea ajunge să te rănească în același fel. Istoria s-ar putea repeta. De aceea trebuie să fii atent. Ascultă-ți inima, dar nu ignora ceea ce îți spune mintea. Rămâi puțin pe gânduri atunci când instinctul tău te avertizează.

Dacă te întrebi de ce fostul tău iubit sau fosta iubită a intrat brusc în viața ta după luni sau chiar ani iată câteva posibile motive:

Noua ta relație l-a făcut gelos.

Să te privească mergând mai departe cu alți băieți sau alte fete s-ar putea să nu fi fost ușor. Chiar dacă nu vor să fie cu tine, s-ar putea să nu vrea ca altcineva să te aibă. S-ar fi putut întoarce în viața ta pentru a provoca haos. S-ar putea să încerce să-ți strice noua relație, astfel încât să fii singur. Textul pe care ți l-a trimis din senin ar putea părea inocent, dar ar putea fi de fapt o modalitate de a te manipula pentru a-ți distruge relația actuală.

Cand se intorc barbatii la fostele iubite
Cand se intorc barbatii la fostele iubite

Au nevoie de sprijin emoțional.

S-ar putea să treacă printr-o perioadă grea privind viața amoroasă, cariera sau familia. Din moment ce ai fost mereu acolo atunci când au avut nevoie, s-au gândit la tine din obișnuință. Aceștia caută confort și nu le pasă dacă te rănesc în acest proces. Se gândesc doar la ei înșiși. Nu își dau seama că depășesc granițele și că nu poți fi acolo în același mod în care erai înainte.

Își dau seama cât de bine era alături de tine.

Relația nouă s-ar putea să nu fi fost ceea ce căutau. Odată ce luna de miere s-a încheiat, s-ar putea să-și fi dat seama că nu toată lumea va fi la fel de dulce ca tine. Sau la fel de atent. Sau la fel de bun în pat. Odată ce au încercat să întâlnească pe altcineva, și-au dat seama că au făcut o greșeală oribilă. Ai ieșit din categoria lor și nu ar fi trebuit să te părăsească – dar ar fi trebuit să-și dea seama mai devreme. Nu ar fi trebuit să-ți frângă inima pentru a-ți da seama de valoarea ta.

In cat timp se intoarce un barbat
In cat timp se intoarce un barbat

Și-au adus aminte de momentele bune alături de tine

Poate că au dat peste fotografii vechi sau mesaje text și și-au adus aminte de tine. Poate ți-au auzit melodia preferată la radio sau au văzut o reluare a unei emisiuni pe care obișnuiați să o urmăriți împreună. Ține minte, fostul tău este doar un om. Uneori, o să-și aducă aminte de tine, chiar dacă sunteți complet separați. Li se permite să le fie dor de oamenii din trecutul lor, la fel ca și ție. Asta nu înseamnă că vor să se reîntoarcă sau să redeschidă răni vechi. Ar putea însemna doar că ai jucat un rol important în viața lor. Dacă ați fost prieteni odată, s-ar putea să le fie cu adevărat dor să vă aibă în lumea lor.

O nouă relație ar însemna prea mult efort.

Este extrem de dificil să găsești dragostea în lumea modernă. De aceea, o relație veche ar putea părea mai atrăgătoare decât o relație nouă. Ar putea fi mai ușor să alergi înapoi la cineva care își cunoaște deja punctele forte și punctele slabe. În acest fel, nu trebuie să reînceapă un proces care necesită timp și atenție. Nu trebuie să se întoarcă la jocurile de întâlniri sau să treacă prin aplicații pentru întâlniri. Ei pot relua procesul și pot sări peste etapa de cunoaștere.

De ce se intorc fostii loveisaname
De ce se intorc fostii loveisaname

Au nevoie de un impuls.

Foștilor tăi iubiți le-ar putea lipsi felul în care i-ai făcut să se simtă. Ar putea dori să vadă dacă mai au ceea ce este necesar pentru a te face să leșini. Deși acest lucru ar putea părea un semn bun, nu înseamnă neapărat că sunt interesați să se întâlnească din nou cu tine. S-ar putea să fie mai interesați de un impuls al ego-ului decât de o relație reală. Reușita ar putea fi o modalitate pentru ei de a-și spori încrederea, astfel încât să poată ieși și să se întâlnească cu alte persoane. Cu cât îi complimentezi mai mult, cu atât vor simți mai bine șansele lor în lumea întâlnirilor. Îi vei ajuta să se simtă din nou încrezători.

Vor să se culce cu tine.

Dacă fostul tău se târăște înapoi, întreabă-l despre intențiile lui. S-ar putea să nu vrea să reaprindă o relație cu tine. S-ar putea să caute o legătură obișnuită, o scuză pentru a-ți vedea din nou corpul gol. Deoarece știi deja ce îi place în dormitor, este mai ușor să-i trimiți un mesaj decât să cunoști pe cineva nou la bar și să-l aduci acasă. Deși sexul ar putea părea a fi primul pas pentru o împăcare, ar putea fi, de asemenea, un lucru temporar. Ține minte, dacă te culci cu el, există șansa să plece din nou de îndată ce termină.

De ce se intorc femeile la fostii
De ce se intorc femeile la fostii

Cea mai recentă relație a lor s-a încheiat.

S-ar putea să te folosească după o despărțire sau o ceartă aprinsă cu noul lor partener. Oamenii fac lucruri nebunești atunci când inima lor este zdrobită. Dacă altcineva le provoacă dureri, s-ar putea să spere că-l  poți ajuta să uite de probleme pentru puțin timp. Cred că te cunosc, așa că se simte confortabil să vină la tine. Sau confortabil să te rânească. Dar nu trebuie să suporți tratamentul lor. Spune-i clar că nu ești a doua alegere sau planul lor de rezervă.

Este înnebunit după pozele tale.

Uneori, cel mai bine este să-ți ștergi foștii de pe rețelele sociale. Când ești încă conectat ,este greu să uiți de celălalt. E greu să mergi mai departe. Atracția lor sexuală pentru tine ar putea să le depășească bunul simț. Chiar dacă știu că este o idee proastă să se întoarcă, s-ar putea să nu poată rezista. Dacă fostul tău apare mereu de nicăieri, imediat ce ai postat o poză drăguță, atunci pur și simplu este înnebunit după tine.

Cei care parasesc se intorc
Cei care parasesc se intorc

Încă nu a trecut peste.

Te-a iubit la un moment dat și, din păcate, acea dragoste nu dispare în mod magic de îndată ce o relație se termină. Numai timpul poate vindeca rănile și, dacă despărțirea ta este încă proaspătă, s-ar putea să aibă probleme să treacă peste. Poate că ești încă persoana cu care vor să-și petreacă restul vieții pentru totdeauna. S-ar putea să aibă probleme în a merge mai departe fără tine, mai ales dacă ai fost cel mai bun prieten. Ei au o perioadă mai dificilă pe măsură ce tu continui să mergi mai departe.

Nu au primit suficiente răspunsuri.

Poate că încă mai caută răspunsuri. Ei nu înțeleg ce a cauzat despărțirea și au nevoie de o explicație mai bună. Ei încearcă să-și dea seama unde au greșit. Poate chiar vor să rezolve problema și să se revanșeze. Ei nu vor să se despartă urându-se unul pe altul. Ei încearcă să îndrepte lucrurile. Cu toate acestea, nu le datorați nimic. Dacă să-l revezi te va răni, tăiați legăturile complet. Nu trebuie să le oferi o explicație sau o a doua șansă în detrimentul sănătății tale. În cele din urmă, vor merge mai departe, cu sau fără răspunsuri.

Cand se intorc fostii
Cand se intorc fostii – Freepik

Lucrurile sunt cu adevărat diferite acum și vor să încerce din nou.

Poate că fostul tău a avut un motiv întemeiat să plece. Poate că s-a mutat din țară și nu a vrut să încerce o relație la distanță. Sau poate că a fost într-un loc dificil și nu s-a putut concentra suficient de mult la tine. Oricum ar fi, poate că sentimentele lui pentru tine au fost autentice. Poate că nu a fost capabil să îți ofere ceea ce meriți, dar sunt capabili să îți satisfacă nevoile acum.

Ține minte, singura modalitate de a te întoarce la fostul tău are sens este doar dacă lucrurile s-au schimbat cu adevărat. Altfel, veți sfârși doar prin a vă rupe inimile unul altuia, din nou.

Cam așa stau lucrurile, așa că asigură-te că te gândești cu atenție. Nu sări înapoi într-o relație în clipa în care se târăsc înapoi. Întrebați-vă dacă acest lucru ar fi bine pentru dvs. Vorbește cu ei despre ce ar însemna această reîntoarcere. Asigură-te că faci ceea ce este mai bine pentru tine, chiar dacă te-ar putea răni pe termen scurt.

Scroll to Top