Ce faci când copilul acuză probleme de vedere?

Orice părinte își dorește o creștere armonioasă si sănătoasa pentru copilul său. Cu toate acestea, deseori apar situații în care devin îngrijorați că sănătatea acestora este in pericol. Din rândul problemelor cu care cei mici se pot confrunta, cele de vedere sunt tot mai frecvente. Una dintre cauze este timpul îndelungat petrecut in fața ecranelor cu lumină albastră, însă nu este singura problemă a zilelor noastre.

Ceea ce prea puțin părinți conștientizează este nevoia de a lua măsuri atunci când copilul se plânge de dureri de cap, de vedere încețoșată, când acesta are ochii vizibil roșii, obosiți, dar mai ales când puterea de concentrare a acestuia este deficitară. Astfel de simptome pot fi consecințe ale perioadelor lungi, fără pauze, petrecute in fata telefonului, a TV-ului, a laptopului, etc. Desigur, si altele pot fi motivele pentru care ochii copiilor pot manifesta astfel de simptome. Cert este că orice astfel de semn ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru părintii.

Ce faci atunci când copilul se plânge ca îl deranjează ochii?

Indiferent de semnul care trădează o neregulă la nivelul ochilor, prima dată trebuie să programezi o consultație oftalmologică in cadrul unui cabinet specializat in servicii pediatrice. Medicul va stabili dacă există o afecțiune a ochilor sau o problemă care ar putea afecta sănătatea vederii copilului tău. 

Daca dorești să ai parte de servicii excelente în acest sens, găsești un medic oftalmolog pentru copii cu expertiză in domeniu la Kidoptik. După ce te-ai programat la unul dintre doctorii specialiști de aici, ai încredere că vederea copilului tău este pe mâini bune și că cele mai eficiente măsuri vor fi luate.

Cum se desfășoară totul la ei? Partea buna este că totul e sub formă de joacă – atitudinea prietenoasă a medicului, alături de aparatura performantă special concepută pentru copii vor face ca totul să pară super simplu. Bineînțeles, profesionalismul cu care sunt prestate serviciile la Kidoptik este exemplar. Pentru că au fost avuți in vedere toți factorii ce pot influența o examinare eficientă, corespunzătoare, si diagnosticarea va fi cea corectă. 

In urma controlului realizat de specialist, vei afla daca micuțul/micuța este predispus/ă la vreo afecțiune oculară, dar si ce poți face pentru a preveni instalarea ei, respectiv pentru a trata o boală deja existentă. Prescripția medicala eliberata de specialist, acolo unde este necesar, poate fi apoi folosita pentru a executa ochelarii potriviți, in cadrul aceleiași clinici, sub supravegherea medicului examinator. In acest mod, ai liniștea că totul a fost făcut ca la carte.

Foarte important este însă ca vizita la oftalmolog să fie programată cât de curând, pentru a evita instalarea unor probleme de vedere sau agravarea celor deja existente. Accesează așadar pagina Kidoptik.ro si află ce trebuie să faci pentru a beneficia de o examinare completă, profesională pentru copilul tău. De preferat este să nu mai pui in așteptare aceasta sarcină pentru că fiecare clipă poate însemna o recuperare mai dificilă a vederii celui mic.

Scroll to Top