Căsătoria – un avantaj sau o piedică în calea realizării profesionale?

Din punctul meu de vedere, căsătoria reprezintă un avantaj în calea realizării profesionale.

În primul rând, căsătoria impune sprijin reciproc în toate aspectele vieții, inclusiv cel profesional. Atunci când doi parteneri se căsătoresc, aceștia promit să-și fie alături unul altuia, la bine și la greu. Luând în considerare aceste aspecte, partenerul trebuie să susțină dorințele și împlinirea visului celuilalt. Atunci când dorințele sunt împlinite reciproc, fericirea ar trebui să se simtă în toată gospodăria, inclusiv in starea de spirit al fiecărui partener. Mai mult decât atât, căsătoria oferă și sprijin financiar, deoarece, în momentele dificile care apar pe tema serviciului partenerul te va susține din toate punctele de vedere.

În al doilea rând, atunci când ești căsătorit ai o motivație mai mare de a munci, pentru că ai pentru cine să te străduiești. Acest lucru se aplică și mai mult atunci când iți dorești să întemeiezi o familie.

Pe de altă parte, căsătoria poate reprezenta și un pericol în calea realizării profesionale, atunci când partenerul este egoist sau are concepții învechite în legătură cu statutul de femeie, precum “femeia trebuie să rămână la cratiță”. Această tipologie de oameni nu va accepta niciodată că statutul de femeie nu mai este același și că acestea pot fi la fel de bune ca și bărbații.

În concluzie, căsătoria reprezintă în general un avantaj în dezvoltarea profesională, prezentând sprijin și înțelegere, dar poate reprezenta un pericol dacă aceste lucruri nu există.

Autor – C.S

Citește și :   Însemnătatea binelui pentru educaţia individului

Similare

%d bloggers like this: