Nu este vina ta că părinții tăi nu se înțeleg

Atunci când părinții tăi nu se înțeleg, este normal să te întrebi dacă tu ai vreo vină. Este natural să crezi că ai fi putut face ceva să schimbi toate acestea.

Probabil i-ai auzit certându-se din cauza ta în camera alăturată sau chiar în fața ta. Probabil te-ai gândit că tu ești centrul necazurilor deoarece i-ai auzit mustrându-se în legătură cu cheltuielile avute de ziua ta sau despre cât de târziu ți se permite să rămâi afară sau cât de mult ar trebui să plătești chiria pentru a trăi sub acoperișul lor.

Chiar dacă aceste argumente te privesc, nu se întâmplă toate acestea din cauza ta. Tu nu ai greșit cu nimic. Problema lor de comunicare și cooperare nu este problema ta.

Dar în același timp, este greșit din partea lor să-ți spună că disputa nu te privește. Este absurd să acționeze ca și cum n-ai avea nici un drept să te superi deoarece este “ doar cearta lor și nu are nimic de a face cu tine

Dacă tratează problemele lor în fața ta este imposibil să nu auzi. Dacă ajung acasă târziu, la ora trei dimineața mirosind a băutură este imposibil să nu observi. Partea cea mai rea în ceea ce-i privește pe părinții tăi este că aceștia se urăsc și este imposibil să nu te simți implicat.

Chiar dacă nu te îndeamnă să iei parte la discuțiile lor sau să alegi de partea cui să rămâi, încă sesizezi tot ceea ce se întâmplă. Sesizezi neințelegerile atunci când luați masa împreună, auzi ușile trântindu-se. Simți tensiunea.

Citește și :   Nu o părăsi dacă nu-i poți da drumul !

Atunci când părinții tăi se urăsc și trăiești sub același acoperiș, este greu să accepți că nu este de competența ta să rezolvi problema. Iar aceste certuri n-au fost cauzate de tine în niciun caz.

Este posibil ca părinții tăi să te contrazică, dar s-ar fi putut ocupa de aceasta situație ca doi adulți. Ar fi putut acționa ca o echipă și să facă compromisuri, exact cum ar trebui să facă orice cuplu atunci când ajunge la o răscruce de drumuri. Este vina lor că nu au reușit să-și dea seama cum să te crească ca fiind parte dintr-o echipă. Nu este vina ta că relația lor s-a năruit de-a lungul timpului. Nu este vina ta că s-au comportat in felul acesta.

Atunci când părinții tăi nu se mai înțeleg, va trebui să-ți reamintești că relațiile sănătoase nu arată ca relația lor, pentru că dacă nu ești atent, vei începe să le moștenești trăsăturile. Vei presupune că acesta este modul în care se vorbește într-un cuplu, într-o familie sau că aceasta este forma în care o pereche trebuie să lupte sau trebuie să se trateze reciproc. Dar asta nu este adevărat.

Relațiile trebuie să fie bazate pe respect reciproc. Se presupune că trebuie să existe iubire. S-ar putea să nu ai modele care să-ți reamintească cum arată o relație sănătoasă, așa că depinde doar de tine să realizezi ceea ce nu este corect.

Trebuie să-ți amintești, nu este vina ta că părinții tăi nu se înțeleg. Nu ai greșit cu nimic. Căsătoria lor nu este problema ta.

Nu este vina ta ca parintii tai se urasc1
Nu este vina ta ca parintii tai se urasc

One thought on “Nu este vina ta că părinții tăi nu se înțeleg

  1. “El va întoarce inima parintilor spre copii si inima parintilor spre copii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem !”
    https://biblia.resursecrestine.ro/maleahi/4
    Fiti binecuvântati cu iubire, liniste pace, bucurie si fericire, copii, bunici, surori, frati si parinti reali, adevarati si minunati ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: