Citește acest articol dacă iți este teamă să te căsătorești

Felul în care căsătoria este portretizată în filme și cărți romantizează totul într-un mod care te face de fapt să-ți dorești asta. În realitate, totuși, gândul la căsătorie este mai înfricoșător decât s-ar putea crede. Căsătoria nu înseamnă doar planificarea nunții perfecte. Nu înseamnă doar să te stresezi din cauza aranjamentelor florale, a verighetelor perfecte sau a celei mai uluitoare rochii. Nu, căsătoria este un angajament pe viață – o mișcare greșită și ajungi să strici totul. Acesta este motivul pentru care conceptul de căsătorie este atât de înfricoșător și sacru și intim și brut și atât de vulnerabil încât vrei să fugi de toate.

Dacă ți-e frică să te căsătorești, sper că știi că asta nu înseamnă că ești o persoană rea. Asta te face uman. Indiferent dacă ești singur și nu te vezi căsătorindu-te cu cineva sau ești într-o relație, iar gândul la căsătorie te face să simți rău, este în regulă. Este o teamă destul de rațională pe care o poți avea.

Dar ceea ce vreau să-ți amintești este asta:

Căsătoria poate fi cel mai înfricoșător lucru. Dar poate fi și un lucru frumos. Când găsești persoana potrivită și te căsătorești cu ea, în esență îți construiești o viață cu cel mai bun prieten și sufletul tău pereche. Da, va fi o muncă grea, dar vor exista și momente pline de satisfacție, pline de beatitudine, euforie și râs până când burta începe să te doară. Vor fi momente în care inima ta se va umple de atât de multă dragoste pentru că nu-ți vine să crezi că ești căsătorit cu iubirea vieții tale. Vor fi momente în care vei ajunge să fii mărturia vie pentru cei dragi că dragostea poate dura cu adevărat o viață întreagă fără un gram de regret ascuns, resentimente și furie în căsnicia ta.

Căsătoria poate fi cu adevărat plictisitoare. De fapt, majoritatea zilelor vor fi banale și rigide. Dar vor exista și momente în care vei fi copleșit de cât de mult iubești persoana care doarme lângă tine. Îți vei aduce aminte de fiecare te iubesc, de fiecare sacrificiu, de fiecare compromis, de fiecare moment de vulnerabilitate când le-ai arătat sufletul tău pe dinafară. Ți se va aminti de ce exact această persoană este cel mai bun prieten al tău și de ce ai alege să râzi alături de ea în momente care contează decât cu oricine altcineva.

Căsătoria poate fi plină de responsabilități. Dar nu toate relațiile necesită efort, sacrificiu și compromis pentru a funcționa? Dacă te temi de toate lucrurile grele și incomode din viață, nu vei ajunge niciodată la cele mai fericite momente din viața ta. Căsătoria poate fi plină de certuri cu privire la al cui este rândul să spele vasele sau să simți că toată viața ta este planificată pentru tine, dar nu există sentiment mai bun decât să ai pe cineva lângă tine la fiecare pas. Pentru ca o căsnicie să funcționeze, este nevoie de curaj să alegi să-i iubești în fiecare zi. Nu din obligație, ci din atâta dragoste pentru ei.

Deci este căsătoria înfricoșătoare? Da, este cel mai înfricoșător lucru în care te vei băga vreodată. Numai când ți-e frică știi cu adevărat că contează. Dacă știi că persoana căreia i-ai spune „da” este cel mai bun prieten și cea mai preferată persoană din viața ta, căsătorește-te împotriva fricilor tale. Dacă știi că fiecare fibră a ființei tale este concretă cu ideea unei eternități cu acea persoană, fii suficient de curajos să te căsătorești. Sau, mai bine, înfruntă-ți temerile în timp ce o ții de mână. Pentru că adevărul este că nu vei înceta niciodată să-ți fie frică, dar cel puțin, nu vei mai fi singur în acele frici. În esență, despre asta este cu adevărat căsătoria: un parteneriat pe viață.

Scroll to Top