Tu ești doar un om.

Atunci când suferi, amintește-ți că ești doar un om. Nu ești fabricat dintr-un metal care refuză să se rupă. Nu ești alcătuit din beton care poate rezista celor mai puternice furtuni. Nu ești alcătuit din cel mai puternic vânt care poate rezista chiar și celor mai puternice furtuni.

Iar când te-ai săturat de suferință, amintește-ți că ești doar un om. Ai un creier, o inimă, două mâini și zece degete. Ești construit în așa fel încât să produci lacrimi sărate când inima ta este prea slăbită pentru a continua. Ești făcut să simți durerea în fiecare os din corpul tău. Stă în natura noastră să simțim tot ce este teribil și tot ce este frumos.

Când simți că nu mai poți continua, că nu mai poți trăi încă o zi, ține minte că nu ești alcătuit din cărămizi care refuză să cadă chiar și în timpul celor mai mari uragane.

Dar ar trebui să conștientizezi că ești făcut din apă… apă care poate îneca cele mai groaznice sentimente. Ești alcătuit din curenți care îți pot curăța sufletul de cele mai întunecate gânduri.

Ai plămâni care lucrează zi de zi pentru a-ți oferi inhalări și exhalări la care nici măcar nu trebuie să te gândești. Ai oase care îți protejează fiecare mușchi, închizând corpul într-un refugiu sigur. Ai o inimă care îți pompează sânge în tot corpul.

Ești om. Dar ești mult mai mult de atât. Pentru că vezi, în timp ce oasele se pot rupe, în timp ce plămânii pot slăbi și mușchii pot să obosească de această viață pe care o trăiești, inima ta încă va bate. Celulele tale tot vor renaște.

Citește și :   Ce reprezintă cartea?

Corpul tău va continua să lucreze, chiar și atunci când nu vrei. Corpul tău te va ține treaz, chiar dacă tu de fapt vrei să dormi pentru totdeauna. Și trupul tău va continua să te înveselească, chiar dacă sufletul îți este căzut la pământ.

Deci, când simți că nu poți continua, când simți că viața nu merită trăită și când crezi că nu meriți o altă zi pe acest pământ, amintește-ți că ești om și că ești puternic. Dulce om, ești o capodoperă a celulelor, oaselor și bătăilor inimii.

Ești puternic pentru că ești om. Ești puternic pentru că ai puncte tari și puncte slabe, pentru că poți să cazi și încă să te ridici. Și ești și mai puternic întrucât după toate greutățile prin care ai trecut, încă te trezești în fiecare zi și continui să urci pe această pantă alunecoasă reprezentată de viața ta. Și trebuie să știi că ești vrednic de a te trezi în fiecare zi și de a respira în această lume frumoasă și nebună.

Așadar, te rog să continui să evoluezi. Continuă să crești. Nu înceta să încerci. Meriți azi, meriți mâine, meriți o frumoasă capodoperă a unei vieți. Și meriți să-ți acorzi șansa de a face mai mult, de a fi mai mult și de a trăi o viață mai bună.

pexels photo 573238

One thought on “Ești doar un om!

  1. Sunt doar un om, în care se manifesta paradoxal, toata creatia geniala, multidimensionala, atemporala a lui Dumnezeu. Doar constientizând, cautând, cercetând, dimensiunile infinite ale acestui microunivers al minunatei fiinte, raportândune la EL vom realiza o evolutie autentica spre noi si noi dimensiuni ale perceptiei cunoasterii pragmatice, Adevarate, Atemporale, ABSOLUTE.
    “Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt Lucrarile Tale si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta !”
    https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139
    Fiti binecuvântati !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: