Mă angajez să mă port frumos cu mine

Cu toții avem zone în viața noastră despre care credem că nu sunt acceptabile și nici demne de iubit. Dacă suntem cu adevărați supărați pe anumite părți din noi, adeseori apelăm la abuzuri: consumăm alcool, droguri, țigări, măncâm prea mult sau altele asemenea. Ne autoflagelăm. Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le facem adeseori produce mai multe pagube decât orice altceva, este vorba despre autocritică. Trebuie să încetăm orice formă cu uimire că nu-i mai criticăm pe alții – fiindcă mai toți ceilalți sunt o oglindire a noastră, iar ceea ce vedem în alții vedem de fapt în noi înșine.

Când ne plângem de altcineva, de fapt ne plângem de noi înșine. Când vom putea să ne iubim și să ne acceptăm așa cum suntem, nu mai avem de ce să ne plângem. Nu ne mai putem răni și nu-i mai rănim nici pe ceilalți. Să ne luăm angajamentul ferm că nu ne vom mai critica pentru nimic, niciodată!

1 thought on “Mă angajez să mă port frumos cu mine”

  1. Bună,
    Așa este, după cum spunea și Henry James, citez : ”În viaţa omenească sunt trei lucruri importante: primul este să fii bun; al doilea, să fii bun; al treilea, să fii bun”.
    Este important sa oprim fluxul gândurilor negative despre noi înșine, dar nu este suficient, trebuie de asemenea, sa oprim fluxul gândurilor negative și despre alții. Atunci când ne vom iubi și ne vom aproba pe noi înșine cu adevarat, totul în viață ne va merge bine.
    Multă sănătate!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top