Mă despart de convingeri

A te iubi și a te accepta, a avea încredere în mersul vieții, a te simți în siguranță fiindcă știi ce putere are mintea ta, toate acestea sunt extrem de importante când vine vorba de dependențe. Experiența mea de lucru cu persoane dependente mi-a arătat că majoritatea manifestă o profundă ură de sine. Sunt inși extrem de neiertători cu sine. Se pedepsesc în fiecare zi. De ce? Deoarece, la un moment dat, în copilărie, au înghițit pe nemestecate ideea că sunt îndeajuns de buni, că sunt copii răi și că merită să fie pedepsiți.

Experiențe din frageda copilărie ce implică abuzuri fizice, emoționale sau sexuale contribuie la ura de sine. Cinstea, iertarea, dragostea de sine și dorința de a trăi întru adevăr ajută la vindecarea acestor răni timpurii și-l scutesc pe suferind de dependețele sale.

Văd în personalitatea unui dependent și multă frică, o mare teamă de a se desprinde, de a avea încredere în mersul vieții. Câtă vreme rămânem convinși că lumea e un loc nesigur, în care anumiți oameni sau diferite situații încearcă “să ne prindă în ofsaid cu ceva”, această convingere devine realitatea noastră. 

Ești dispus să te desparți de ideile și convingerile care nu te sprijină și nu te ajută să te dezvolți? Dacă da, ești gata să continui călătoria! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top