• Fă ca Elsa și dă-i drumul. Iartă și uită, nu pentru cealaltă persoană, ci pentru tine. Îți datorezi ție să dai drumul la orice negativitate care te împiedică să-ți trăiești pe deplin viața. Fugi de un dușman din copilărie? Zâmbește și salută-l. O persoană groaznică strigă la tine? Îți taie calea pe autostradă? O clipă nu îți poate strica ziua decât dacă o lași. O amintire îți poate strica viața doar dacă îi dai puterea. Dă putere gândurilor bune și lasă-le pe cele rele să plece.
 • Este important să duci o viață fără griji (Hakuna Matata). Petrecem prea mult timp îngrijorându-ne de viitor, încât nu vom putea niciodată să ne bucurăm de prezent. Nu-ți face atât de multe griji în privința tuturor lucrurilor, toate se vor așeza la locul lor. Fă-ți timp pentru distracție. Fă-ți timp pentru lucrurile și persoanele care prezintă o importanță deosebită în viața ta. Asigură-te că trăiești o viață fără griji și de care ești mândru.
 • Într-o zi va veni prințul meu (Albă ca Zăpada). Nu știu despre tine, dar sunt sigură că asta este adevărat.
 • Verde nu este culoarea oricui. Scar, Ursula, Doamna Tremaine, regina cea rea din Albă ca Zăpada, Hades. Ce au toate aceste personaje în comun? Invidia. Până la stricarea vieții altuia. Un lucru pe care l-am învățat este că gelozia este un tip de teamă. Teama de a nu fi suficient de bun, sau de a nu avea suficient. Dacă dorești ceva, lucrează pentru acel lucru, pune-ți toată energia în atingerea respectivului obiectiv, în loc să urăști pe cineva pentru simplul fapt că are ceea ce tu nu ai.
 • Află ce se află dincolo de curba râului sau cât de departe vei ajunge, pentru că un vis este o dorința făcută din inimă (Cinderella). Realizează lucrurile care te fac să te simți complet. Dacă ai o pasiune, urmărește-o.
 • Ohana înseamnă familie, iar familia înseamnă că nimeni nu este lăsat în urmă sau uitat. Fă-ți familie oriunde te duci și apoi fă-ți timp pentru ei. Pune-ți familia în program. Ei sunt oamenii care te vor ridica atunci când vei cădea. Chiar dacă familia ta este puțin ciudată, precum un câine vorbăreț, un camper și un bătrân cu o casă zburătoare (Up), un extraterestru și două surori (Lilo și Stitch) sau un warthog cu o problemă cu gazul și un leu cu un trecut (Regele Leu), ei vor fi mereu acolo pentru a-ți ridica moralul și pentru ca să te înveselească.
 • „Nu te poți căsători cu un bărbat pe care tocmai l-ai cunoscut.” Mulțumesc, Elsa, pentru că ai evidențiat un defect evident în unele filme Disney.
 • Fă greșeli. Atinge barca chiar daca tatăl tău te avertizează să nu o faci (Nemo), ieși dincolo de recif sau găsește o cale de ieșire din turn, chiar dacă mama ta nu-și dorește asta. Poate nu trebuie să mergi la fel de departe ca Merida transformându-ți mama într-un urs, dar trebuie să conștientizezi că este în regulă să mai și eșuezi câteodată. Este mai mult decât bine, este esențial. Vei eșua și vei cădea. Partea importantă este că apoi te vei ridica.
 • Rămâi fidel ție însuți. „Lucrurile care mă fac diferit sunt cele care mă fac pe mine să fiu eu.” – Winie Pooh. Fii ciudat. Fii amuzant. Fii nebun. Asigură-te că reflecția ta arată cine ești în interior. Ciudățeniile tale te fac să fii special.
Frozen Sisters frozen 37732276 1600 900
Citește și :   Magia călătoriilor

2 thoughts on “10 lecții de viață din Filmele Disney

 1. Frumoase citate îndemnuri, care puse în aplicare obiectiv, vor aduce mari beneficii si satisfactii practicantului…
  Fiti binecuvântate, Suflete dragi, minunate, !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: