7 semne că te distrugi singur

  1. Ești stresat 100% din timp. Nu-ți oferi nici măcar un minut pentru odihnă. Chiar și timpul tău de relaxare îl petreci stresându-te. Sau pierzi tot timpul gândindu-te la următorul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a termina obiectivele de pe lista ta de sarcini. Nu te mai relaxezi niciodată. Ești într-o stare constantă de stres.
  2. Stările tale se schimbă rapid. Te enervezi de nicăieri. Când cel mai mic lucru nu merge bine, simți că toată lumea este împotriva ta. Simți că totul merge la vale. Îți verși nervii pe cei care nu au făcut nimic rău. Oferi tuturor celorlalți o atitudine negativă. Ești furios tot timpul și oricât de ridicol ar suna, nu te poți opri.
  3. Nu adormi niciodată mulțumit. Întotdeauna simți că ar fi trebuit să faci mai multe. Simți întotdeauna că lista ta de realizări este prea scurtă. Chiar și când îți petreci toată ziua făcând tot felul de chestii, totuși simți că ar fi trebuit să fii mult mai productivi. Simți că nu îți atingi întregul potențial.
  4. Stima de sine scade rapid. Simți că nu ești suficient de bun ori de câte ori faci cea mai mică greșeală. Simți că ești în urma tuturor celorlalți de vârsta ta. Te gândești că ar fi trebuit să fii mult mai departe. Te porți ca cel mai rău dușman al tău, te batjocorești din nou și din nou. Nu se termină niciodată.
  5. Ți-ai neglijat nevoile. Nu mănânci trei mese pe zi. Ai sărit peste dușuri. Ai uitat să-ți speli dinții și părul. Lucrurile pe care le faci în mod normal fără să simți brusc că sunt greu de făcut. Simți că nu ai timp pentru lucrurile pe care ar trebui să-ți faci timp să le faci. Simți că orice lucru pe care trebuie să-l faci este mai important decât tine, tu, ca om.
  6. Plângi fără motiv. Plângi la întâmplare, fără să știi de ce. Te emoționezi din nicăieri și sentimentul vine și pleacă la fel de repede ca și furia ta. Simți că nu mai ai niciun control asupra emoțiilor tale. Simți că corpul tău își face propriul lucru ocazional – dar într-adevăr, nu asculți ceea ce îți spune corpul tău. Ignori toate semnele.
  7. Refuzi să încetinești ritmul, chiar și atunci când te doare. Nu vrei să faci o pauză pentru că nu vrei să rămâi în urmă, ci chiar mai departe. Nu îți dorești să pierzi oportunități mari pentru că ai fost leneș. Știi că trebuie să depuni un efort constant pentru a realiza lucruri grozave – dar duci această mentalitate prea departe. Nu-ți permiteți niciodată să te odihnești și să-ți reîncărci energia. Nu-ți dai niciodată vacanță, chiar și atunci când corpul și mintea îți cerșesc una.
pexels photo 722427
Scroll to Top