Cele mai comune semne ale limbajului corpului prin care depistezi când cineva minte

Nu este un secret faptul că adulții spun adevărul mult mai puțin decât copiii. Mai precis, nu înseamnă că ei mint, doar păstrează o mulțime de informații. Și dacă în cuvinte putem spune orice, corpul nostru ne trădează nonverbal. Prin urmare, este foarte important nu numai să ascultăm ceea ce spun oamenii, dar, de asemenea, să ne și uităm la ei.

1. Acolying-signsperirea gurii.
Vă amintiți de cele trei maimuțe? Nu văd nimic, nu aud nimic, eu nu spun nimic. Un semn de înșelăciune este acoperirea gurii.

2. Atingerea nasului.
Îți amintești povestea despre Pinocchio, al cărui nas a început să crească rapid, de când începuse să mintă? De fapt, acest proces se întâmplă fizic: anumite substanțe speciale numite catecolaminele sunt introduse și duc la iritarea mucoasei nazale, iar în același timp, crește tensiunea arterială și fluxul sanguin iar nasul într-adevăr crește ușor ușor.
Desigur, nu este vizibil, dar poți vedea pe cealaltă persoană prinzându-și nasul și trăgându-l ușor în jos sau pur și simplu atingându-și nasul și stergându-l.

3. Frecarea ochilor.
Atunci când un copil nu vrea să se uite la ceva, el acoperă ochii cu palmele. La adult, acest gest se transformă în frecarea ochi. Astfel, creierul încearcă să blocheze ceva rău pentru noi (înșelăciune, îndoială sau vedere neplăcută). La bărbați, este un gest mai pronunțat: ei își freacă , ca și cum ar avea ceva în ochi. La femei, acest gest este mai puțin vizibil și ar putea arăta că acestea doresc doar să corecteze machiaj lor, frecându-și ușor pleoapele inferioare cu un deget.
Dar aici este necesar să fii atent. Ce se întâmplă dacă interlocutorului i-a intrat într-adevăr ceva în ochi?

4. Frecarea lobului urechii.
Să ne întoarcem la maimuțe! Este un gest, “nu am auzit nimic”.
Acesta este, de obicei însoțit de privirea în altă parte. Variante de acest gest: frecarea lobului urechii , frecarea în spatele urechii, curățarea urechii, sau răsucirea într-un tub.

5. Scărpinatul gâtului.
Ca o regulă, oamenii o fac cu degetul arătător de la mâna lor dominantă.
O persoană de obicei se scarpină pe gât de 5 ori pe zi. Acest gest este pus la îndoială. Asta numai dacă persoana spune ceva de genul, “Da! Sunt total de acord cu tine, “și, astfel ajunge să-și zgârie gâtul , înseamnă că, de fapt, el sau ea nu este de acord, și are îndoieli.

6. Aranjarea gulerului.
Un gest destul de familiar, nu? Asta numai în cazul în care devine înfundat și o persoană consideră că este greu să respire.
Înșelăciunea duce la hipertensiune arterială și transpirație, mai ales în cazul în care trișorului îi este frică să fie prins cu minciuna.

7. Degete în gură.
Cel mai frumos caracter, cu degetul în gură, e Dr. Evil din filmul Austin Powers. El ține aproape întotdeauna degetul mic în apropierea gurii. Aceasta este încercarea inconștientă de a reveni la starea de securitate, care este de obicei asociată cu copilăria . Adulții sug țigări, ramele ochelarilor, pixuri sau mestecă guma.
Cel mai frecvent, atingerea gurii este asociată cu înșelăciune, dar, de asemenea, spune și faptul că o persoană are nevoie de aprobare. Poate că minte, pentru că se teme că nu vă va plăcea adevărul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top