Dincolo de masca pe care o porţi, cine eşti tu? Eşti aceeași persoană pe care o arăți tuturor?

carturesti.ro

Rar întâlnim o persoană care să fie la fel în toate împrejurările. Ne comportăm diferit în funcţie de împrejurarea în care ne aflăm. Avem câte o personalitate diferită pentru fiecare tip de împrejurare, suntem altfel când suntem la muncă decât când suntem acasă, suntem altfel la club, petreceri…

Vreau să știu cine eşti atunci când nu te vede nimeni, chiar și atunci când familia ta nu este în jur. Cine este persoana brută cu temeri și inhibiții secrete? Hmmm, cine eşti tu?

Să fiu sinceră cu tine. Mă lupt cu reconcilierea “laturilor personalității mele”. Sunt prinsă între ceea ce societatea crede că ar trebui să fiu, şi cine sunt eu când sunt singură. Vreau să fiu unică în sufletul meu, dar presiunea din exterior mă face să vreau să mă conformez. Mă întreb, în ​​nerepetate rânduri, “Cine ești tu?”, iar răspunsul este diferit de la un moment la altul în timp ce încerc să-mi găsesc busola morală.

Acest lucru ţi se poate părea rău la prima vedere, dar dacă priveşti în interior, vei vedea acele colțuri întunecate și acele pasaje secrete. Toţi purtăm o mască. Da, unii pot fi mai obișnuiți să trăiască cu două, trei sau chiar patru măşti fără nici o remușcare, dar chiar și cea mai cinstită persoană are momente în care prezintă o altă față publicului. Aș dori să analizez de ce facem asta.

De ce trăim vieți diferite şi purtăm numeroase măști?

E simplu, știm că viețile pe care le trăim în secret nu sunt făcute pentru toată lumea, dar totuși, dorim să-i mulțumim pe toţi dacă este posibil. Știu, spunem că nu este posibil să fim plăcuţi de toată lumea și nu ne pasă, dar încercăm și da, ne pasă!

Citește și :   Complimente pe care merită să le audă.

Cea mai ușoară cale prin care îi poţi mulțumi pe alții este să te conformezi mediului și idealurilor lor. Deși am putea încerca să ne păstrăm identitatea onestă, vom eșua mai mult decât probabil.

Există câteva modalități prin care îţi poţi determina adevărata identitate atunci când nimeni nu te vede. Nu este atât de greu să-ți dai seama, deși s-ar putea să nu îți placă răspunsul. Pentru a descoperi cine ești, trebuie să te uiți la partea ta întunecată.

Toată lumea are una, o parte întunecată, și nu, nu trebuie să fii Darth Vader să ai una. Am o latură întunecată și nu o voi divulga aici. Acum, aruncă o privire la ceea ce tocmai am spus “Nu-mi voi dezvălui partea întunecată.”

Și de ce este atât de important? Pentru că partea ta întunecată este identitatea ta preferată, indiferent cât de depravată și pervertită ar putea fi. Ceea ce ascunzi și ceea ce păstrezi cel mai aproape de sufletul tău este cel mai plăcut.

Părţile noastre întunecate sunt variate, unele sunt îngrozitoare, în timp ce altele conțin doar cuvinte blestemate și obiceiuri urate. Gândeşte-te la acest lucru: ucigașii în serie sunt siguri de depravarea lor și da, de obicei prezintă ceva cu totul diferit față de lumea necunoscută, dar sunt ființe umane mai simple decât noi.

Putem să reconciliem piesele noastre, nicăieri, precum și criminalul în serie. De cele mai multe ori, ele trebuie doar să țină pasul cu două laturi distincte, porțiuni care sunt oribile, dar și reprezentări clare ale întregii lor identități, la fel de opuse cum ar fi acestea. Noi, pe de altă parte, suntem mai complicați decât atât.

Citește și :   Mesaje de 1 Martie cu imagini

Dragoste și infidelitate

Nu-mi place să vorbesc despre asta, deoarece societatea este lovită de mai mult decât câteva idei false despre dragoste. Numărul unu: nimeni nu este perfect, așa că uită asta. Numărul doi: dragostea este o călătorie, un proces și când începi să schimbi măștile în această zonă, devine distructivă.

Cine ești când ai de gând să iubeşti pe cineva? Ești poliamoroasă și deschisă despre asta, ești necredincioasă și ascunzi sau ești loială până la sfârșit și îţi iubeşti partenerul pentru cine este cu adevărat? Există doar trei opțiuni și, din păcate, există măști pentru fiecare. Alege cu înțelepciune.

Care sunt cuvintele care ies din gura noastră?

Gândește-te la ceea ce spui iubitului, prietenilor și familiei tale. Mai târziu regreți câteva dintre aceste cuvinte? Reprezintă ele greşit cine eşti cu adevărat? Probabil că o fac. Cuvintele noastre sunt concepute pentru a reduce decalajul dintre noi și ceea ce dorim să afișăm.

Dacă spunem “să ai o zi frumoasă”, chiar ne pasă dacă cineva are o zi plăcută sau dorim doar să le facem o favoare fiind “drăguți”? Mai târziu, ei pot vorbi despre cât de drăguţi suntem. Este adevărat acest lucru? Suntem într-adevăr așa de drăguţi, sau doar ne sărutăm pentru o favoare?

Când suntem singuri, cât de des suntem preocupați de “ziua frumoasă” a cuiva? Chiar îți pasă de oameni sau dorești ca ei să te vadă ca pe o persoană îngrijitoare?

Machiaj, îmbrăcăminte de lux – ce încercăm să portretizăm?

Machiajul și îmbrăcămintea frumoasă nu sunt rele pe cont propriu, dar am transformat aceste lucruri în cârje. Există multe persoane care nu își pot părăsi nici casele fără să-şi tencuiască fețele cu trei straturi de fond de ten și evidenţiator. Știu asta pentru că am încercat să ies cu un club de make-up de pe Facebook pentru o vreme. Nu pot să țin pasul cu acel nivel de recreere.

Citește și :   Reguli de bază

Îmbrăcămintea este și ea o cârjă. Toată lumea trebuie să aibă cei mai noi pantofi cu toc, cele mai curate jachete și acei Nikes. Există o mulțime de oameni bogați care se bucură de aceste facilități, dar sunt la fel de mulți oameni care suferă de sărăcie şi care cheltuiesc bani pentru acestea. Adevărul este că folosim aceste lucruri pentru a deveni ceva ce nu suntem. Tot ceea ce conturează fața ascunde adevărata dimensiune a nasului, lungimea frunții, schimbă atât fața fizică cât și cine eşti înăuntru.

Persoana adevărată se află în diviziune

Sunt pe punctul de a-ţi arăta întregul adevăr. Eşti gata? Am constatat, prin cercetare și experiență personală, că diviziunea este locul în care se află adevăratul sine. În acel moment, când îți dai seama că ești o persoană divizată, atunci sufletul tău este deschis. Acolo adevărul nu se poate ascunde. Îţi dai seama că felul în care îţi tratezi prietenii este diferit de modul în care îţi tratezi şeful și cum te tratezi  atunci când eşti singură este diferit de modul în care îţi tratezi iubitul.

Cine eşti? Realizezi ca nu eşti ceea ce pari? Eşti adevărul din spatele fiecărei minciuni pe care ai spus-o vreodată  ca să pară “normal”, pentru a se potrivi și a fi în siguranță. Eşti secretele pe care le ascunzi și greșelile pe care le faci.

Ești imperfect, porţi măști. Poate, doar poate, că e bine acum. Cel puțin știi adevărul.

Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: