De ce este atât de dificil?

Poate fi greu să te comporţi frumos într-o lume în care totul s-a schimbat considerabil, inclusiv valorile personale, normele tradiționale, integritatea și egalitatea.

Putem găsi lipsă de iubire, lipsă de pace, lipsă de toleranță, lipsă de răbdare, lipsă de înțelegere, lipsă de acceptare și lipsă de empatie peste tot în epoca noastră. Oamenii din zilele noastre nu încearcă să înțeleagă sentimentele, nevoile și problemele altora. Ei sunt întotdeauna dornici să-și satisfacă propriile nevoi, uneori chiar ajung să rănească sentimentele altora.

Secolul 21 prezintă noi provocări dezvoltării personale, profesionale și sociale. Lumea se confruntă cu progrese incredibile în toate domeniile vieții, dar de asemenea, a devenit incredibil de greu să fim amabili în lumea de astăzi, datorită problemelor cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi.

În timp ce tehnologia ne poate face mai eficienți în viața personală, profesională și socială, cu greu putem ajuta pe cineva să fie o persoană drăguță.

Principalele motive pentru care este atât de greu să fim drăguți în lumea de astăzi sunt:

Nevoile economice

Banii sunt un lucru esențial pentru noi fără de care nu putem trăi în această lume dezvoltată la scară largă. Avem nevoie de bani pentru orice, de la cumpărarea alimentelor până la plata facturilor. A devenit atât de greu să câștigi bani, mai ales pentru cei care vin din cele mai puțin privilegiate statusuri ale societății și cei care nu au avut șansa de a dobândi o educație mai bună. Putem întâlni o mulțime de oameni care se ocupă cu jaful, contrabanda, cumpărarea și vânzarea de droguri și multe alte activități ilegale pentru a-și îndeplini nevoile financiare.

Intoleranță religioasă

Unul dintre principalele motive care împiedică pe cineva să fie drăguț în această lume este intoleranța religioasă. Chiar și în prezent, oamenii se respectă și se ucid reciproc din cauza religiei.

Multe probleme au loc în fiecare colț al lumii din cauza diferențelor religioase. Există mulți oameni care sunt prea fanatici și nu sunt în măsură să accepte și să respecte alte religii.

Pentru a te comporta frumos în lumea de astăzi, trebuie să fii deschis și să nu judeci pe alții, ceea ce se întâmplă foarte rar atunci când vine vorba de persoane cu o înaltă religie.

Nu avem dreptul să intervenim în credința religioasă a altora și să le rănim sentimentele. Trebuie să reținem că toată lumea are dreptul să aibă propriile credințe spirituale.

Inegalitate

Inegalitatea este un alt motiv principal pentru care oamenii nu reușesc să fie drăguți în societatea modernă. Unii oameni experimentează în prezent inegalitatea în fiecare domeniu al vieții lor, inclusiv în viața profesională, personală și socială.

Segregarea rasială, prejudecățile împotriva femeilor, poziția privilegiată a oamenilor bogați în societate sunt încă foarte frecvente în lumea noastră.

Mulți oameni săraci nu reușesc să obțină o educație, în timp ce cei bogați sunt întotdeauna bine veniți în instituțiile de învățământ pentru că au bani. Femeile din unele țări au un salariu prea mic în comparație cu bărbații la locul de muncă pentru aceeași muncă. Unii oameni albi încă mai cred că sunt superiori celor negrii, ceea ce promovează în continuare inegalitatea în societatea de astăzi.

Roluri de gen

Mulți oameni consideră că problemele legate de gen nu există în epoca noastră, dar este o estimare greșită, deoarece acestea sunt încă prezente în lumea noastră modernă . Femeile nu se bucură de aceleași libertăți și oportunități ca și bărbații. Predicțiile tradiționale sunt încă văzute în unele colțuri ale lumii noastre, unde bărbații sunt superiori, iar femeile sunt inferioare.

Femeile sunt obligate să-și asculte pe deplin bărbații și să trăiască pentru bărbații și copiii lor, sacrificând scopurile și dorințele lor. În unele țări, femeile nu au voie să muncească și să câștige bani pentru ele din cauza așa numitelor roluri de gen.

Există, într-adevăr, o mulțime de lucruri care împiedică oamenii să fie drăguți în lumea de astăzi. Secolul XXI creează multe provocări și obstacole, deși ne-a adus, de asemenea, un progres impresionant în toate sferele vieții. Vremurile în care trăim sunt crude și dure și de aceea lucruri precum onestitatea, sinceritatea, integritatea și compasiunea față de ceilalți oameni sunt deosebit de importante astăzi.

persoana draguta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top