Imprumuturi nebancare pe 5 ani pentru o finanțare auto

Înainte de a achiziționa o mașină nouă, este firesc să vă imaginați deja cum o veți conduce. Optând pentru un împrumut auto nebancar pe o perioadă de 5 ani, veți putea beneficia de condiții favorabile pentru a vă finanța planurile fără a apela la serviciile unei bănci. Iată care sunt avantajele unui credit nebancar pe termen de 5 ani, caracterizat prin flexibilitate și rapiditate.

Creditele nebancare pe 5 ani: împrumuturi pe termen scurt și, prin urmare, mai puțin costisitoare

Contractând un împrumut nebancar, aveți posibilitatea să finanțați achiziția unei mașini noi sau second-hand. Indiferent de suma de care aveți nevoie, este important să alegeți durata optimă de rambursare. Majoritatea creditelor auto sunt acordate pe o perioadă de 60 de luni sau 5 ani. Având în vedere că durata maximă a unui împrumut de nevoi personale este de 84 de luni (7 ani), a opta pentru un împrumut pe o perioadă mai scurtă poate fi mai avantajos. Alegând această soluție de finanțare, veți reduce suma totală a împrumutului și veți scăpa mai repede de datorii. În același timp, achiziția vehiculului dvs. va fi amortizată într-un interval de timp mai scurt.

Totuși, înainte de a contracta un imprumut pe 5 ani nebancar și de a stabili numărul de rate, ar trebui să vă evaluați capacitatea de rambursare. Scopul este de a vă asigura că veți dispune de suficiente resurse pentru a vă întreține după efectuarea plăților lunare. Pentru a calcula rata datoriei, trebuie să scădeți cheltuielile din venituri. Se recomandă o rată de îndatorare de sub 40% pentru a limita riscul de supraîndatorare.

De asemenea, este important să luați în considerare prețul de achiziție al mașinii. Achiziționarea unui vehicul nou implică, în mod inevitabil, o cheltuială mai mare comparativ cu un vehicul second-hand, chiar dacă costurile de întreținere vor fi mai mici pe termen lung.

Credite nebancare pe 5 ani: alegeți rate lunare rezonabile

Încercarea de a reduce la minimum durata de rambursare a creditului pentru a economisi bani poate avea consecințe negative asupra bugetului dvs. În primul rând, situația financiară ar trebui să dicteze caracteristicile împrumutului. Este mai avantajos să alegeți rate lunare mai flexibile, întrucât achiziționarea unei mașini presupune o serie de costuri suplimentare, precum:

  • înmatricularea vehiculului și achiziționarea documentului de înmatriculare;
  • combustibil;
  • asigurări auto;
  • întreținere (control tehnic, reparații, piese de schimb).

Pentru a evita surprize neplăcute la sfârșitul lunii, este recomandat să includeți toate aceste elemente de cheltuieli în împrumutul dvs. Solicitând o sumă ceva mai mare, veți avea capital dedicat pentru noua dumneavoastră mașină. Ulterior, va trebui să determinați perioada optimă de rambursare, ținând cont de mai multe variabile: cuantumul ratelor lunare, costul total al creditului și DAE (dobânda anuală efectivă) aplicată.

Iată un exemplu concret care vă poate ajuta să înțelegeți mai bine cum funcționează aceste credite nebancare pe 5 ani:

  • Ați găsit mașina second-hand a visurilor la prețul de 11.000 de euro. Decideți să împrumutați 12.000 de euro pentru a integra diferitele cheltuieli menționate mai sus. Alegând un termen de rambursare de 5 ani (60 de plăți lunare), veți beneficia de un DAE fix de 3,40%. Valoarea ratelor dvs. lunare va fi de 217,49 de euro.

Profitați de ocazie pentru a achiziționa mașina visurilor sau pentru a vă înlocui mașina veche, cu ajutorul creditelor nebancare pe o perioadă de 5 ani!

Scroll to Top