Olimpici sau tocilari?

Cu siguranță fiecare dintre noi am  participat la cel puțin o olimpiadă , dar câți am trecut mai departe la faza locală sau județeană? Ei bine, cred că există mulți copii cu ani de studiu intens în spate care reușesc chiar performanța de a participa chiar și la etapa națională . Școala noastră se bucură de astfel de talente .

Acești copii talentați au înclinație spre o anumită materie , fie limba română fie matematică ,fie engleză , franceză și de ce nu informatică și religie . Când ești cu adevărat pasionat de un domeniu , îți dorești să te perfecționezi și încerci cu tot posibilul să îți demonstrezi ție însuți că poți să faci ceva mai mult decât colegii tăi . Cei mai mulți își doresc să se afirme să iasă  din rândul ,,celor obișnuiți”.

mska

Fotografie și articol realizat de: Vâlsan Ana Maria

Unii chiar reușesc asta . Adesea ei sunt criticați că își pierd copilăria stând cu burta pe carte în timp ce alții bat mingea pe teren . De cele mai multe ori copii care obțin performanțe la diferite concursuri și olimpiade școlare sunt respinși sau chiar luați în râs și asta doar din invidie deoarece nu pot ajunge și ei la o asemenea performanță .

În alte cazuri sunt și copii care muncesc din greu o săptămâna întreagă iar la sfârșitul  acesteia simt nevoia să se deconecteze de realitate  și de cele mai multe ori este dusă la extreme . Dorind să dea impresia că nu sunt doar niște ,, mașini de învățat “.

Intre școală și distracție trebuie să fie intodeauna un echilibru care să te ajute să nu dai înapoi , să nu îți pierzi abilitățile obținute . În mod cert olimpicii ar trebui încurajați , sprijiniți mai mult atât din punct de vedere moral cât și material .

Ei sunt mândria părinților,  ai școlii și ai țării . Așa zișii ,,tocilari “ veritabili își doresc de cele mai multe ori medalia de aur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top