(P) Când este momentul sa folosești o cremă antirid și cum să o alegi pe cea potrivită ?

Deși fiecare persoană evoluează într-un mod diferit, îmbătrânirea pielii implică de obicei, dezvoltarea liniilor fine și a ridurilor, pierderea elasticității, textura aspră și decolorarea. Diverse produse de îngrijire a pielii care conțin ingrediente active pot ajuta la încetinirea semnelor de îmbătrânire.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, colagenul și elastina se descompun în piele, determinând-o să devină mai slăbită și mai predispusă la riduri. Expunerea la lumina ultravioletă (UV) și unele obiceiuri de stil de viață, cum ar fi fumatul și consumul de alcool, descompun colagenul și mai mult.

Persoanele care folosesc expresii faciale repetitive, cum ar fi încruntarea, au mai multe șanse să observe riduri permanente care apar în jurul ochilor sau pe frunte.

Produsele de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire, cum ar fi cremele hidratante și serurile, nu vor putea opri niciodată îmbătrânirea.

Cu toate acestea, îngrijirea pielii cu ingrediente active, cum ar fi retinolul și acidul hialuronic, poate încetini semnele de îmbătrânire și poate îmbunătăți aspectul pielii.

Acest articol examinează ce ingrediente de îngrijire a pielii pot fi cele mai eficiente și când oamenii pot începe să le folosească pentru a obține cele mai multe beneficii.

Când ar trebui să începi să folosești produsele?

Academia Americană a Dermatologilor (AAD) recomandă tuturor adulților să folosească o cremă hidratantă și o cremă de protecție solară în fiecare zi – două produse importante anti-îmbătrânire care ajută la protejarea pielii de razele UV și o mențin netedă și suple.

De asemenea, AAD recomandă oamenilor să stabilească o rutină eficientă de îngrijire a pielii antirid la 40 și 50 de ani. Aceasta include utilizarea unei creme hidratante care este etichetată ca antirid și protecție solară.

Citește și :   Cea mai bună periuță de dinți manuală - Pe care ar trebui să o alegeți?

Cu toate acestea, mult mai devreme, oamenii pot folosi alte produse cunoscute pentru proprietățile lor antirid, cum ar fi acidul hialuronic, retinolul și vitamina C. Acest lucru se datorează faptului că pot fi, de asemenea, antiinflamatoare, hidratante sau strălucitoare.

Unii experți recomandă ca oamenii să înceapă să folosească produse anti-îmbătrânire încă de la vârsta de 20 de ani.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că persoanele în vârstă de 20 de ani trebuie să cumpere în mod special o cremă antirid. Există o mulțime de produse de îngrijire a pielii care conțin ingrediente active care ajută la luminozitatea și împrospătarea pielii, fără a fi etichetate anti-îmbătrânire.

Niciodată nu este prea târziu pentru a începe hidratarea. Persoanele în vârstă pot avea probleme ale pielii, cum ar fi pielea uscată, mâncărime și pete alături de riduri. Hidratarea zilnică poate ajuta la calmarea pielii, în timp ce o protecție solară zilnică poate proteja pielea și împiedică dezvoltarea petelor cauzate de vârstă.

De avut în vedere

O persoană poate fi nevoită să folosească produse de îngrijire a pielii luni de zile înainte de a avea rezultate vizibile. Persoanele care doresc să abordeze semnele îmbătrânirii pot lua în considerare consultarea unui dermatolog pentru a discuta despre alte tratamente și proceduri care pot ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire sau a leziunilor pielii. Aceștia pot discuta despre produse de umplere, tratamente pentru riduri și tratamente de refacere a suprafeței.

La concentrații mari, unele ingrediente active de îngrijire a pielii pot provoca efecte secundare nedorite, cum ar fi peeling sau piele uscată, erupții și roșeață sau arsuri. Dacă se întâmplă acest lucru, oamenii ar trebui să întrerupă imediat utilizarea produsului și să consulte un dermatolog.

Citește și :   Ghid complet pentru instalarea aparatelor de aer condiționat în locuința ta

Cum funcționează ingredientele active de îngrijire a pielii ?

Produsele mai noi de îngrijire a pielii conțin mai multe ingrediente active ca niciodată. Dar să știi pe care să le cumperi poate fi confuz, iar alegerea poate fi copleșitoare. Iată câteva dintre cele mai eficiente ingrediente anti-îmbătrânire pentru îngrijirea pielii pe care oamenii să le cunoască:

Vitamina C (acid L-ascorbic): luminează pielea obosită sau cu aspect plictisitor și o protejează de daunele mediului, cum ar fi poluarea, radicalii liberi și razele UV.

Acid hialuronic: Acționează printr-o umezire ușoară, fixând umiditatea de piele pentru a îmbunătăți aspectul pielii.

Retinoizi (retinol): Stimulează producția de colagen și elastină în piele, reducând aspectul liniilor fine și ridurilor.

Alfa-hidroxiacizi (AHA): luminează pielea și stimulează reînnoirea celulelor pielii. Peelingurile AHA, cunoscute și sub denumirea de peelinguri glicolice, pot ajuta la abordarea daunelor solare și a hiperpigmentării, precum și a liniilor fine și a ridurilor.

Peptidă de cupru: stimulează producția de colagen și elastină, precum și acționează ca un antioxidant. Poate fi deosebit de util în timpul menopauzei, deoarece nivelul de colagen scade.

Rezumat

Ingredientele de îngrijire a pielii, cum ar fi retinolul, vitamina C și acidul hialuronic, pot ajuta la diminuarea aspectului liniilor fine și a ridurilor și pot încuraja producția de colagen și elastină în piele.

Persoanele în vârstă de 20 de ani pot începe să folosească aceste produse anti-îmbătrânire în rutina lor de îngrijire a pielii, dar persoanele de 40 și 50 de ani pot observa cele mai eficiente rezultate.

Toată lumea ar trebui să folosească o cremă hidratantă și o cremă de protecție solară de cel puțin 30 SPF în fiecare zi pentru a-și proteja pielea. Persoanele care au îngrijorări cu privire la aspectul pielii ar trebui să consulte un dermatolog pentru sfaturi și tratament suplimentare.

Similare

%d bloggers like this: