Ce să faci când te plictisești? Peste 120 de idei care alungă plictiseala

Ce să faci când te plictisești? Peste 120 de idei care alungă plictiseala

Când se instalează plictiseala, este ușor să devii neliniștit și agitat. Ideile despre ce să faci îți fug brusc din minte sau rutinele zilnice devin sedentare și fade. Cel mai bun lucru de făcut în acest scenariu este să folosești acel sentiment de plictiseală extremă ca motivație pentru a găsi un nou hobby sau interes.

Save us PDF loveisaname

Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF

Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu

Există mai multe moduri de a umple timpul, care sunt distractive și împlinitoare. Pentru a găsi ceva de făcut atunci când viața devine plictisitoare, răsfoiește lista de mai jos cu lucruri de făcut când te plictisești.

Cum să alegi o activitate?

Înainte de a alege ce activitate este cea mai bună pentru a te elibera de plictiseală, trebuie să evaluezi câțiva factori.

Interes: Evaluați ce tip de activitate v-ar interesa. Ai prefera să fii creativ sau activ? Cauți ceva de făcut singur sau cu alți oameni? Când te uiți prin lista de mai jos, este bine să ai o idee despre interesele tale, așa că este mai ușor să restrângi ideile.

Buget: Un alt aspect important de evaluat înainte de a naviga este bugetul. Câți bani ești dispus să cheltuiești pentru a-ți elibera plictiseala? Cauți o activitate gratuită, sau ai loc pentru a petrece puțin? Dacă mergi cu un grup, vei plăti totul sau activitatea va fi împărțită între fiecare membru în parte? Știind câți bani ești dispus să cheltuiești înainte îți permite să faci cea mai înțeleaptă selecție de activitate. Înainte de a alege ce activitate este cea mai bună pentru a vă elibera de plictiseală, trebuie să evaluați câțiva factori.

Lucruri de făcut când te plictisești

Lucruri creative de făcut când te plictisești

Uneori, cel mai bun mod de a alunga plictiseala este să stârnești puțină creativitate în viața de zi cu zi. Indiferent dacă asta înseamnă să asculți muzică, să scrii un articol sau găsirea unui alt punct de plecare, a deveni artistic este o modalitate excelentă de a te exprima în timp ce rezolvi criza de a nu avea nimic de făcut.

Scrieți într-un jurnal:

Dacă un jurnal nu se află pe raftul tău, atunci adună câteva foi sau folosește un caiet. Scrie cum ți-ai dori să  decurgă ziua și ce se întâmplă în viața ta sau crează o poveste fantastică și dezvoltă personaje interesante. Scapă de lumea reală și construiește-ți ceea ce iți place!

Pictează un tablou:

Sunt atât de multe idei atunci când vine vorba de pictură. Există vopsele acrilice, vopsele de acuarelă, vopsele de ulei și multe altele pe care cineva le poate folosi pentru a face o imagine să prindă viață. Caută idei online despre ce să pictezi sau găsește inspirație în viața de zi cu zi pictând obiecte sau scene din ziua ta.

Există seturi de pictură sub formă de picturi pe numere pentru copii sau adulți care arată foarte bine odată terminate. În acest fel nici nu e nevoie de un talent anume ci de multă răbdare și atenție. Un antidot pentru plictiseală.

Creați bijuterii:

Realizarea de bijuterii este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul, creând, de asemenea, un accesoriu drăguț pe care să-l porți sau pe care îl poți face cadou altcuiva. Găsiți materiale la un magazin local de artizanat și jucați-vă cu diferite culori până când găsiți designul perfect pentru piesa dvs.

Fă un colaj:

Există multe modalități de a începe un colaj, ceea ce înseamnă că puteți crea unul din fotografiile vechi, puteți începe unul din cărțile colectate, puteți construi unul din decupaje din reviste etc. Găsiți un suport mare pe care să vă lipiți piesele și spațiul unde doriți să vă depozitați lucrarea, și astfel sunteți pregătiți să realizați o lucrare care să țină toată viața.

Încercați origami:

Origami este o modalitate distractivă de a te destresa în timp ce faci obiecte delicate din hârtie. Începeți simplu cu ceva ca un pește și apoi lucrați pentru a împături modele mai elaborate. Puteți chiar să transformați piesele de origami într-o macara sau să le agățați de tavan într-o cameră ca decorațiuni delicate.

Faceți fotografii:

Inițierea într-un hobby precum fotografia este o modalitate grozavă de a stârni creativitatea, în timp ce ieși din casă. Joacă-te cu camera la început în timp ce fotografiezi mai multe obiecte diferite pentru a vedea ce iți place cel mai mult. Sunt atât de multe lucruri frumoase pe care le poți surprinde.

Reciclați mobila veche:

Preluarea mobilierului vechi și uzat și reciclarea acestuia într-un element nou este o modalitate minunată de a vă redecora casa. Creativitatea va curge pe măsură ce lucrați cu țesături, puneți un nou strat de vopsea sau reconfigurați un articol într-o piesă superbă și atrăgătoare pentru camera dvs.

Folosește o carte de colorat pentru adulți:

Colorarea într-o carte de colorat pentru adulți este o modalitate minunată de a vă distra. În plus, există atât de multe modele din care să alegeți, așa că sigur va fi o carte grozavă pe care o veți iubi.

Desenează ceva cool:

În loc de opțiunea mai ușoară de a folosi o carte de colorat pentru adulți, ați putea crea propriul design desenând ceva. Inspirați-vă din viața de zi cu zi sau găsiți online o fotografie pe care doriți să o recreați. Oricum, desenul este menit să-ți dezvolte creativitatea și să-ți alunge plictiseala.

Învață să cânți la un instrument nou:

Reproducerea muzicii este o modalitate excelentă de a fi creativ în timp ce redați o melodie frumoasă pe care alții doresc să o asculte. Găsirea unui nou instrument de cântat, cum ar fi chitara sau pianul, este o modalitate excelentă de a te dedica unui obiectiv zilnic și de a te elibera de plictiseala.

Creați o listă perfectă:

Scoateți pixurile, autocolantele, markerele etc., pentru că a face lista perfectă poate fi distractiv! Gândiți-vă și înregistrați câteva idei interesante pe care doriți să le urmați. Decorați lista după cum doriți și păstrați-o într-un loc privat.

Încercați o nouă rețetă pentru cină sau prânz:

Gătitul este o formă de artă care scapă adesea din minte oamenilor, dar este o modalitate excelentă de a deveni creativ și de a servi ceva delicios. Găsiți o nouă rețetă online pentru a o încerca sau contactați un membru al familiei și găsiți una care să fie pe placul dvs. Acesta este un mod minunat de a vă face plinul în timp ce faceți ceva distractiv în bucătărie.

Coace ceva nou

Similar cu gătitul, coacerea este o altă modalitate de a deveni creativ, în timp ce faceți un răsfăț delicios cu care să vă răsfățați și, eventual, să împărtășiți cu ceilalți. Găsiți o plăcere veche, cum ar fi prăjiturile cu ciocolată, sau explorați o nouă rețetă online pentru a vă distra.

Catalog rețete vechi:

Notează rețetele preferate din trecut care îți par interesante. Indiferent dacă asta înseamnă catalogarea rețetelor vechi de familie sau a celor noi pe care le-ați explorat, aceasta este o modalitate excelentă de a arhiva clasice rețete delicioase. Folosiți autocolante, ștampile sau markere pentru a face ingredientele să iasă în evidență și laminați-le astfel încât să reziste ani de zile.

Faceți un album de însemnări:

Scrapbooking este o modalitate excelentă de a arhiva amintiri pentru o viață. Pune un album decorativ plin de fotografii vechi, broșuri, bilete și multe altele care te ajută să-ți amintești vremurile bune. Decorați fiecare pagină cu autocolante, panglici, cuvinte și multe altele pentru un proces distractiv și creativ care să alunge plictiseala.

Faceți un articol DIY:

Există atât de multe meșteșuguri de bricolaj din care să alegi, care îți vor face imaginația să iasă la iveală în timp ce scapi de plictiseala. Creează propriile bombe de baie, coastere, ghivece de flori și multe altele, care iți infrumusețează decorul și iți oferă un proiect distractiv de realizat.

Luați cursuri de dans:

A urma un curs de dans este o modalitate excelentă de a deveni activ în timp ce înveți arta dansului. Alegeți un stil care vă interesează, cum ar fi dansul salsa, dansul swing, dansul hip-hop și multe altele.

Încearcă o nouă tehnică de machiaj:

Machiajul a devenit o nouă formă de artă, mulți cosmetologi exprimându-se cu creații și tehnici vibrante pe fețele lor ca o pânză. Încearcă să-ți pictezi fața cu ceva strălucitor sau încearcă o nouă tehnică de machiaj pe care să o poți folosi în viața de zi cu zi. Oricum, machiajul te va scoate din vraja plictiselii și va stârni puțină imaginație.

Faceți un aranjament floral:

O modalitate frumoasă de a arăta florile din grădina ta este să le îmbraci într-o vază drăguță. Alegeți flori care ies în evidență și funcționează bine împreună și apoi plasați-le într-o vază pe care o aveți sub raft. Puteți folosi și flori false dintr-un magazin local de artizanat pentru a vă crea aranjamentul floral.

Creați un platou de mâncare

O tendință care devine virală este punerea laolaltă a bucăților de carne unice și delicioase pentru a le împărtăși cu familia și prietenii. Alegeți câteva brânzeturi, fructe și carne delicioase pentru a le aduna într-un mod elegant pe un platou. Asociați-l cu niște vin și o companie bună pentru a face această artă să prindă viață.

Tricotat:

Tricotarea este un hobby pe care mulți îl folosesc pentru a-și elibera plictiseala și a-și petrece timpul. Există atât de multe creații pe care le poți face pentru tine sau pe care le poți împărtăși cu prietenii, cum ar fi pălării, eșarfe, pantaloni scurți și multe altele. Alegeți culorile preferate dintr-un magazin local de artizanat, cumpărați niște ace și treceți la tricotat!

Croșetat:

Încearcă-ți mâna la croșetat. Croșetarea este o altă modalitate grozavă de a petrece timpul în timp ce faci creații superbe, care pot fi purtate. Cumpărați-vă rechizitele online sau de la un magazin de artizanat local și vizionați videoclipuri pentru a afla cum funcționează. Veți fi pe cale să croșetați o eșarfă în cel mai scurt timp!

Coase ceva distractiv de purtat:

Cusutul este o abilitate utilă cu ajutorul căreia banii vor rămâne în portofelul vostru. Fie găsiți țesături grozave pe care să le transformați în piese de îmbrăcăminte noi, fie reînnoiți niște haine vechi din dulap. Acesta este un mod distractiv de a-ți alunga plictiseala în timp ce adaugi un pic de frumusețe garderobei tale.

Caligrafia:

Caligrafia arată uimitor pe postere și opere de artă. Învățați cum să scrieți frumos. Este o modalitate excelentă de a deveni creativ și de a alunga plictiseala în timp ce lucrați la o piesă de artă frumoasă de afișat. Sau, scrieți o scrisoare sau scrieți o poezie unui prieten drag pentru a-i spune cât de mult înseamnă pentru dvs. într-un spectacol frumos de cuvinte.

Încercați prelucrarea lemnului:

Prelucrarea lemnului este unică și dură, dar piese frumoase de mobilier și artă sunt create odată ce stăpâniți această artă. Începeți cu tăierea și construiți piese mari care vă vor scoate casa în evidență. Asigurați-vă că luați și toate măsurile de siguranță!

Faceți animale din baloane:

Un mod prostesc de a trece timpul este să înveți cum să creați animalele din baloane. Clovnii fac asta să pară ușor, dar răsucirea baloanelor în forme sălbatice este un proces mai greu decât pare!

Lucruri active de făcut când te plictisești

Du-te la dans:

Mergeți la un bar local cu prietenii sau mergeți într-un club pentru a dansa. Aceasta este o modalitate grozavă de a ieși din casă, de a deveni activ și de a vă distra în timp ce vă alungați plictiseala.

Yoga sau Stretching:

Yoga sau Stretching-ul sunt o modalitate bună de a vă alina durerile corpului, de a obține o oarecare flexibilitate și de a reduce stresul. Alungă-ți plictiseala pornind de la un obicei pozitiv de yoga sau de stretching zilnic.

Fă o plimbare:

Faceți o plimbare și explorați un nou parc sau faceți puțină mișcare în natură, prin pădure și luați puțin aer curat. Plimbarea este o modalitate grozavă de a ieși din casă, de a-ți relaxa mintea și de a-ți alunga plictiseala în același timp.

Excursie:

Drumețiile sunt perfecte pentru a vă relaxa în timp ce vă îndreptați spre noi perspective. Privește-o ca pe o aventură în care explorezi o zonă nouă, cunoști oameni noi și lași natura să te elibereze.

Ieși cu bicicleta:

Ieși la o plimbare cu bicicleta prin cartierul tău sau într-un parc local. Aceasta este o modalitate excelentă de a obține puțin aer proaspăt.

Ieși cu rolele:

Să ieși cu rolele reprezintă o activitate grozavă care poate fi făcută atât în interior, cât și în aer liber. Mergeți în parc sa faceți un tur al cartierului.; oricum, te bucuri de un timp distractiv și activ.

Exerciții fizice:

Antrenamentul este o modalitate excelentă de a elibera endorfinele și de a alunga plictiseala sau stresul. Indiferent dacă vă antrenați cu greutăți, faceți un antrenament HIIT sau pur și simplu faceți o plimbare pe o bandă de alergare, aceasta este o modalitate excelentă de a ieși din rutină în timp ce rămâneți activ.

Geocaching:

Geocaching-ul a devenit o modalitate populară de a explora locuri noi în timp ce deveniți activ și ieșiți din casă. Ieșiți din plictiseala pornind un nou hobby precum geocaching-ul.

Mergi la înot:

Găsiți o o piscină locală sau faceți o excursie la mare pentru a înota. Luați câțiva prieteni cu dvs. pentru a face o excursie de o zi distractivă sau mergeți singur pentru a face mișcare. O baie în apă plăcută, răcoritoare vă va vindeca cu siguranță de plictiseala.

Aleargă:

Să alergi este o modalitate excelentă de a elibera orice stres din ziua ta, în timp ce iei aer curat. Găsiți un grup de prieteni sau puteți ieși la alergare singur. Dacă alergați pe o bandă de alergare, ascultați niște muzică sau puneți o emisiune TV bună.

Du-te la bowling:

Adună câțiva prieteni sau du-te singur pe pista de bowling pentru o după-amiază distractivă.

Activități pe care le poți face afară

Mergi la camping:

Alegeți o locație cool în apropiere sau ceva mai departe pentru o excursie de campare de weekend cu prietenii sau familia. Aceasta este o modalitate grozavă de a ieși din rutină și de a obține puțin aer proaspăt. Faceți-vă bagajele și plaunurile, deoarece această călătorie vă va elibera cu siguranță de plictiseală.

Privește stelele:

Luați o pătură și plecați pentru o noapte de observare a stelelor. Descărcați aplicații precum Skyview pentru a vă ghida prin cerul nopții pe măsură ce găsiți anumite stele sau constelații. Acesta este perfect pentru o seară romantică sau o ieșire distractivă cu prietenii.

Încercați Beachcombing:

Beachcombing-ul este o modalitate grozavă de a ieși din casă, ca să nu mai vorbim că poți descoperi comori ascunse. Mergeți la plajă pentru a scormoni nisipul pentru scoici, monede sau obiecte interesante.

Îngrijiți-vă grădina:

În lunile mai calde, este plăcut să ieși din casă și să ai grijă de grădina ta. Plantați niște flori noi sau udați tufișurile din față. Oricum ar arăta grădina ta, ia puțin aer proaspăt și păstrează-o plină de viață.

Vopsește pietre pentru a le pune în grădina ta:

Proiectul Kindness Rocks a ajutat la promovarea tendinței de a picta roci reci care pot fi amplasate în grădinile din întreaga lume. Găsiți o piatră interesantă, alegeți un design care vă interesează și pictați-o! Apoi, găsiți un loc confortabil pentru a vă afișa piatra în grădină și lăsați-o să servească drept memento zilnic.

Bucurați-vă de un festival în aer liber în orașul dvs.:

În orice moment al anului, există o varietate de festivaluri și evenimente care au loc lângă tine. Indiferent dacă o trupă locală cântă sau un eveniment cu food truck are loc în oraș, aceasta este o modalitate excelentă de a afla ce este nou în timp ce îți alungi plictiseala.

Cercetează magazinele din zonă:

Plimbați-vă printr-o zonă centrală locală și faceți cumpărături cu o cafea în mână. Acest lucru vă permite să ieșiți și să luați o gură de aer proaspăt în timp ce ieșiți pentru câteva ore. Indiferent dacă chiar cumperi ceva sau nu, măcar ai ieșit puțin!

Privește păsările:

Este plăcut să luați un binoclu în lunile mai calde și să explorați copacii pentru păsări unice. Găsește-le pe cele colorate sau descoperă-le pe cele ciudate, apoi caută-le într-o carte de specialitate pentru a vedea ce specii sunt. Acesta este un mod relaxant de a petrece timpul în timp ce ieșiți în natură.

Urmărește răsăritul/apusul soarelui:

Mergeți într-un loc răcoros pentru a vedea răsăritul sau apusul soarelui într-o zi. Aduceți niște gustări sau adunați câțiva prieteni pentru a vă bucura de o priveliște pitorească. Puteți cânta câteva melodii în timp ce stați în mașină sau vă puteți relaxa pe o pătură în natură, dar în orice caz, va fi frumos.

Înalță un zmeu:

Într-o zi cu vânt, o modalitate excelentă de a petrece timpul este să zbori cu un zmeu într-un câmp deschis. Cumpără un zmeu și mergi într-un loc nou pentru a-l vedea zburând.

Mergi la pescuit:

O modalitate excelentă de a scăpa de stres și de a te relaxa este să mergi la pescuit. Fie mergi singur, fie ia niște prieteni. Aduceți niște băuturi răcoritoare și gustări pentru o zi frumoasă la soare, care vă va liniști mintea.

Răsfoiți o piață locală de vechituri:

Piețele de vechituri sunt locuri minunate pentru a găsi chilipiruri la tot felul de articole, cum ar fi mobilier, bijuterii, haine și multe altele. Căutați în zona dvs. locală pentru a vedea dacă există piețe de vechituri în oraș. Dacă da, mergeți să găsiți o afacere pe care nu o puteți rata.

Vizitați o piață locală de fermieri:

O modalitate excelentă de a sprijini afacerile locale este cumpărarea de produse de la fermieri locali. Obțineți fructe și legume delicioase, care au un gust mai bun decât orice cumpărat din magazin! Planificați-vă următoarea călătorie verificând când piața este deschisă și apoi plecați când aveți timp liber.

Activități pe care să le faci singur

Citește o carte:

Învață ceva nou citind o carte! Fie alegeți ceva informativ, fie alegeți un gen care vă interesează, cum ar fi misterul sau romantismul. Cititul este minunat pentru a-ți petrece timpul în timp ce îți extinzi vocabularul și scapi de plictiseală.

Descoperiți muzică nouă:

Dacă te simți plictisit, încearcă să-ți revigorezi viața explorând muzică nouă. Căutați pe Youtube sau Spotify pentru a găsi artiști noi pe care să îi ascultați și să cântați împreună. Muzica nouă ne ajută să ne exprimăm pe noi înșine în timp ce interpretăm melodii care vorbesc despre cum ne simțim.

Bucurați-vă de o baie cu spumă:

A face o baie caldă este o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a vă ușura mintea. Turnați puțină sare Epsom pentru a vă vindeca durerile sau adăugați spumă pentru un plus de distracție și relaxare.

Reia o legătură cu un prieten vechi:

A suna sau a trimite mesaje unui vechi prieten este o modalitate excelentă de a petrece timpul. Ascultă cum sunt ei și ce se întâmplă în viața lor pentru a te asigura că prietenia ta rămâne vie și spune-i că îți pasă.

Trage un pui de somn:

Uneori, plictiseala și neliniștea pot proveni din faptul că ne simțim exagerat de obosițu. Dacă ți-e somn, întinde-te pe canapea și încearcă să tragi un pui de somn. Treziți-vă într-o oră și vă ve-ți simți reîmprospătat.

Învață sau joacă șah online:

Indiferent dacă sunteți începător sau profesionist, o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a vă exersa abilitățile de șah este să jucați cu alții online. Vizitează site-uri precum Lichess sau Chess.com pentru a găsi adversari care concurează la nivelul tău și să te învețe ceva nou.

Joacă un joc video:

Având atâtea sisteme de jocuri disponibile pe piață, este ușor să găsești un joc video distractiv care să-ți consume timpul și să-ți elibereze plictiseala. Uită-te la jocuri interesante pentru Switch sau jocuri distractive pentru Xbox pentru a găsi ceva ce vrei să te joci și să te bucuri.

Manichiură sau pedichiură:

Indiferent dacă mergi la un salon de unghii local sau recreezi unul în camera de zi, o manichiură sau pedichiură este o modalitate excelentă de a-ți liniști mintea. Ajutați-vă să vă relaxați răsfățându-vă și adăugând un pic de piz pe unghii.

Mergi la cumpărături:

Terapia cu amănuntul este modalitatea perfectă de a te relaxa atunci când te plictisești. Fie cumpără online și găsește oferte grozave, fie mergi în magazine pentru a căuta articole de care nici măcar nu știai că ai nevoie.

Răsfoiește pe Youtube:

Cu toții ne-am dus uneori în adâncul Youtube-ului, dar asta pentru că este o modalitate perfectă de a scăpa de plictiseală. Există videoclipuri pentru toată lumea și pentru orice, așa că mergeți acolo și căutați ceva amuzant sau drăguț pentru a vă relaxa mintea și a ieși din rutina.

Răsfoiește TikTok:

O altă formă de social media care este demnă de exces este TikTok. Există videoclipuri pentru toată lumea, așa că creează-ți un cont și găsește-le pe cele care te fac fericit.

Meditează:

Relaxează-ți mintea învățând arta meditației. Găsește-ți zen-ul interior ascultând un videoclip de mindfulness care te ajută să-ți depășești plictiseala.

Vizitează un muzeu:

Indiferent dacă este unul local sau unul pentru care va trebui să faci o mini excursie, muzeele sunt locuri grozave pentru a învăța ceva nou în timp ce vezi lucruri distractive. În plus, există muzee care trezesc orice fel de interes, de la istorie la artă și multe altele.

Faceți o călătorie pitorească:

Adunați câteva melodii grozave și plecați pe drum pentru o călătorie pitorească care vă scoate din rutină. Mergeți într-o locație nouă și explorați sau luați-o pe un drum local care este mai frumos decât orice altceva. Oricum, un drum pitoresc te va scoate din  starea de plictiseala.

Explorați o bibliotecă:

Dacă doriți să citiți ceva nou, mergeți la o bibliotecă și explorați. Consultați cărți despre tot felul de subiecte care fie vă distrează, fie vă învață ceva nou.

Obțineți un masaj:

O modalitate minunată de a vă relaxa mintea și corpul este să beneficiați de un masaj. Reduceți tensiunea din mușchi în timp ce vă vindecați de plictiseală și răsfățați-vă. Ca să nu mai vorbim de cât de împrospătat te simți când te îndrepți spre ușă după ce se termină!

Go Thrifting:

Thrifting este modalitatea perfectă de a vă vindeca plictiseala, contribuind în același timp la inițiative durabile. Găsiți piese unice de îmbrăcăminte care vă îmbunătățesc garderoba, limitând în același timp deșeurile textile. Ca să nu mai vorbim de ofertele pe care le poți găsi la câteva mărci incredibile.

Joacă Solitaire:

O modalitate distractivă de a petrece timpul este să joci un joc solo, cum ar fi Solitaire. Găsiți un pachet de cărți și configurați un joc sau jucați online! Oricum, plictiseala ta se va domoli.

Găsește un nou serial TV:

Serviciile de streaming sunt locurile perfecte pentru a găsi un serial TV demn. Fie alegeți o serie veche preferată precum Gilmore Girls, fie începeți ceva nou și demn de nebunie. Aceasta este o modalitate perfectă de a-ți petrece timpul și de a-ți menține interesul viu.

Urmăriți un film nou:

Bucurați-vă de un film de succes. Mergeți la cinema sau vizionați-l online pentru că trebuie să știți ce se întâmplă în acest film! A vedea un nou film este o modalitate grozavă de a-ți sparge plictiseala.

Învață trucuri de magie:

O modalitate distractivă de a-ți condimenta ziua este să înveți ceva nou, cum ar fi magia. Poate că nu ești încă pregătit să scoți un iepuraș din pălărie, dar trucurile cu cărți sunt realizabile. Apoi folosiți-le pentru a vă impresiona prietenii sau pentru a vă uimi familia.

Vopsește părul:

Adăugați un pic de îndrăzneală în viața de zi cu zi, vopsindu-vă părul într-o nouă culoare. Acesta este modul perfect de a ieși din rutina zilnic.

Colectează ceva nou:

Începe o colecție nouă. Există atât de multe lucruri de colectat, cum ar fi monede, păpuși, timbre și multe altele. Găsiți un articol care vă interesează și apoi lucrați la vânătoarea lui în diferite locații.

Preparați-vă propria bere:

O modalitate grozavă de a sparge plictiseala este să încercați să vă preparați propria bere. Aceasta este o modalitate grozavă de a vedea cum se face berea și poate de a învăța cum să faci o bere care este unică pentru gusturile tale.

Încercați să bateți un record mondial:

O modalitate distractivă de a scăpa de plictiseală este să încerci să bati un record mondial. Fie adună niște prieteni să te ambiționeze, fie încearcă pe cont propriu.

Suduko/ Puzzle-uri încrucișate:

Cumpărați o carte de la magazin care conține puzzle-uri de tot felul, cum ar fi căutări de cuvinte, cuvinte încrucișate și multe altele. Acest lucru este perfect pentru a vă pune la lucru mintea în timp ce vă eliberați de plictiseală.

Faceți un puzzle:

Puzzle-urile sunt o modalitate minunată de a vă ține mintea ocupată în timp ce puneți împreună o piesă de artă frumoasă. Cumpărați ceva distractiv sau unic pe care vă place să-l puneți cap la cap.

Activități pe care să le faceți în grup.

O seară de film:

Faceți niște floricele de porumb proaspete, pregătiți diferite tipuri de gustări și petreceți o seară bună de film de modă veche cu prietenii.

Noaptea jocurilor:

Dezvăluie cele mai bune jocuri de societate și adună câțiva prieteni pentru o noapte de distracție. Creați câteva aperitive și gustări distractive pentru grup, pe măsură ce noaptea se transformă într-o frenezie prietenoasă și competitivă cu un joc de societate sau două pe care le iubiți cu toții.

Practică un sport:

Practică un sport precum baschetul sau tenisul cu un grup de prieteni pentru a fi activ în timp ce ieși din casă. Sportul este distracția perfectă pentru a te distra în timp ce stai cu prietenii.

Organizați o competiție de gătit

Adună câteva coșuri cu ingrediente ciudate și adună prietenii la o competiție. Vezi care prieten poate face cel mai bun fel de mâncare din ingredientele care i se oferă și bucură-te de o noapte de mâncare delicioasă.

Organizați o noapte de băuturi mixte:

Rugați fiecare prieten să aducă ingredientele pentru a-și prepara cocktail-ul de semnătură pentru toată lumea. Votează care sunt cele mai bune și testează-ți norocul cu o nouă rețetă de cocktail. Această seară va deveni fără îndoială și distractivă.

Gătește pentru prieteni:

Deveniți un barista pro gătind un brunch pentru cei dragi. Faceți un brunch elegant pe care toată lumea să-l poată mânca și să-l savureze împreună în timp ce ies din rutina zilnică.

Faceți un tur al unei clădiri locale:

Vizitați o berărie locală, o cramă, o fabrică de ciocolată etc., pentru a vă bucura de câteva mese delicioase în timp ce ieșiți din casă. Fă-ți niște amintiri cu prietenii în locații distractive unde înveți ceva nou despre mâncare în timp ce o mănânci.

Mergi la picnic:

Luați o pătură, un coș, niște mâncare bună și mergeți la un picnic spontan. Invită-ți cei mai apropiați prieteni și găsește un deal însorit pe care să stai în timp ce mănânci gustări și băuturi răcoritoare delicioase.

Mergi la un eveniment sportiv:

Fie că este un meci de fotbal la liceu sau un meci de baseball din ligă minoră, participarea la evenimente sportive este o modalitate excelentă de a ieși din casă. Alegeți o echipă favorită, luați mâncare de pe stadion și bucurați-vă de o după-amiază cu prietenii.

Alăturați-vă unui cor:

Dacă îți place să cânți, alătură-te unui grup de cor local. Învață cum să armonizezi și să-ți faci niște prieteni în acest proces.

Alăturați-vă unui club de carte:

Dacă lectura este pasiunea ta, alătură-te unui club de carte local pentru a împărtăși idei și gânduri despre cele mai recente lecturi. Fă-ți niște prieteni noi în timp ce te bucuri de un hobby de care ești pasionat.

Vizitați o cafenea nouă:

Invitați un prieten să ia o ceașcă de cafea la noua cafenea din centrul orașului. Vedeți cum este atmosfera și bucurați-vă de un moment liniștit.

Alăturați-vă unei ligi sportive:

Cu prietenii sau singur, să te alături unei ligi sportive este o modalitate excelentă de a întâlni niște prieteni în timp ce te distrezi. Alegeți un sport pe care l-ați practicat toată viața sau încercați ceva nou. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă lucra mușchii în timp ce ieșiți din rutină.

Pictează:

Invitați câțiva prieteni la o seară de pictură. Adună rechizite de artă și deschide o sticlă de vin pentru ca tu și cei mai apropiați tăi să poți încerca să pictezi. Poate chiar faceți o competiție distractivă din asta pentru a recompensa pictura care arată cel mai bine.

Încercați un Escape Room:

Adunați prietenii sau familia pentru a încerca să scăpați dintr-o cameră de evadare dificilă. Aceasta este o modalitate grozavă de a ieși din casă și de a-ți pune mintea la încercare! Lucrați împreună pentru a rezolva puzzle-uri complicate și, în cele din urmă, ieșiți din orice situație imaginară în care sunteți blocați cu toții.

Jocuri arcade:

Jocurile tip arcade pot fi distractive la toate vârstele. Cumpărați jetoane care vă oferă acces la jocuri, cum ar fi skeeball sau pinball. Este perfect pentru o seară cu prietenii sau pentru o întâlnire distractivă cu cineva de care ești interesat.

Capsula timpului:

Pune grupul tău de prieteni să adune obiecte care înseamnă ceva pentru ei pentru a fi îngropate într-o capsulă a timpului. Plănuiește unde să le îngropați și acceptă un interval de timp în care este bine să le dezgropi în viitor, apoi îngroapă acele amintiri durabile. Acesta este un răsfăț de viitor pentru voi toți.

Mașini de curse cu telecomandă:

Găsiți mașini cool cu telecomandă la un magazin local pentru a concura cu prietenii sau familia. Acesta este un mod distractiv de a declanșa o mică competiție care îi va face pe cei prezenți să râdă.

Joacă Charades:

Adună un grup de prieteni pentru o rundă distractivă de șarade. Creați-vă propriul joc cu subiecte și idei unice și care vor fi plăcute pentru toți.

Activități de făcut când te plictisești toamna

Vizitați o casă bântuită:

Dacă te simți vreodată plictisit toamna, mergi la o casă bântuită cu prietenii pentru a da o zguduială nopții.

Vizitați o zonă de dovleci:

Alegeți cel mai bun dovleac pe care să-l expuneți în fața casei în această toamnă.

Joaca cu dovleci:

Dacă te simți extrem de plictisit, adună câțiva prieteni în această toamnă pentru a sculpta dovleci în modele interesante.

Încercați un labirint de porumb:

Mergeți la un festival de toamnă pentru a vă testa inteligența într-un labirint de porumb din această toamnă. Poți sa găsești ieșirea?

Activități de făcut când te plictisești vara

Mergeți la plajă:

Mergeți la ocean pentru o zi cu soare și valuri. Înotați în apă, faceți plajă pe un prosop sau jucați jocuri de plajă cu prietenii pentru o zi de distracție la soare.

Practică un sport de vară:

Să practici un sport de vară, cum ar fi voleiul pe plajă sau surfingul reprezintă activitatea perfectă de vară pentru a te întâlni cu prietenii sau a sta cu cei mai vechi.

Ieși cu barca:

Închiriază o barcă pentru o zi pentru a face o excursie de pescuit sau mergi într-un loc răcoros pentru a înota.

Închiriază un Jetski:

Data viitoare când vă plictisiți vara, mergeți și închiriați un jetski. Ce mod distractiv de a petrece o zi fierbinte!

Mergi cu caiacul:

Dacă ești în căutarea unui antrenament bun de vară, caiacul este sportul pentru tine. Mergeți pe un râu local sau la malul mării pentru a vă lucra cu brațele și pentru a vă bucura de vremea frumoasă.

Canotaj:

O altă modalitate grozavă de a intra pe apă vara este să scoți o canoe. Bucurați-vă de puțin timp cu prietenii sau plecați data viitoare când doriți să pescuiți.

Activități de făcut când te plictisești iarna

Patinaj pe gheață:

Activitatea perfectă iarna este să faci patinaj cu prietenii sau familia.

Fă un om de zapada:

Dacă este zăpadă retrăiți momentul preferat din copilărie și construiește un om de zăpadă.

Mergi cu sania:

Nu ești niciodată prea bătrân să pui mâna pe o sanie și să cobori un deal acoperit de zăpadă!

Luptă cu bulgări de zăpadă:

Dacă este zăpadă în această iarnă, ieşi afară pentru a începe o luptă cu bulgări de zăpadă cu prietenii.

Alpinism în interior:

O modalitate grozavă de a petrece ziua în timpul iernii este la o unitate de alpinism în interior.

Activități de făcut când te plictisești primăvara

Vizitați o grădină botanică:

Un loc frumos de vizitat în timpul primăverii este o grădină botanică. Priviți florile care înfloresc și rătăciți prin vegetația înflorită pentru o zi superbă în aer liber.

Grădină de ierburi:

Achiziționați câteva ierburi proaspete pentru gătit și creați propria grădină de ierburi în această primăvară.

Planificați o excursie de vacanță de primăvară:

Planifică o excursie de vacanță de primăvară cu prietenii pentru a scăpa de zilele răcoroase ale primăverii.

Activități productive pe care să le faci când ești plictisit

Învață o limbă străină:

Învățarea unei noi limbi este o modalitate excelentă de a vă lucra mintea și este ușor datorită cursurilor online gratuite sau aplicații precum Duolingo.

Descoperiți o nouă abilitate:

Învață o nouă abilitate cu ajutorulo cursurilor online gratuite prin site-uri precum Masterclass. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul și de a-ți lucra mintea.

Creați un panou de viziune:

Alcătuirea unui panou de viziune este modalitatea perfectă de a vă stabili obiective pe termen lung într-un mod creativ. Folosiți fotografii, citate și multe altele pentru a vă configura panoul de viziune perfect.

Voluntar la un adăpost pentru animale de companie:

Dacă ești un iubitor de animale, să fii voluntar la un adăpost pentru animale de companie este o modalitate perfectă de a-ți petrece timpul

Voluntar la o bibliotecă locală:

Ajutați biblioteca locală organizând cărți în timpul liber.

Voluntar la un azil de bătrâni:

Dacă sunteți pasionat de a ajuta persoanele în vârstă, oferiți-vă timp pentru voluntariat într-un azil de bătrâni.

Administrează-ți bugetul:

O modalitate excelentă de a fi productiv cu timpul tău este să organizezi cheltuielile.

Organizează-ți dulapul:

Reîmprospătează-ți spațiul trecând prin dulapul tău și reorganizându-l.

Redecorează o cameră:

Există vreo cameră pe care ai vrut să o redecorezi? Acum este momentul să faci asta!

Lucrați la un proiect de uz casnic pe care l-ați amânat:

Cu toții avem liste cu mici sarcini casnice pe care trebuie să le îndeplinim. Data viitoare când te plictisești, dedică-ți timpul completării listei.

Urmăriți o discuție TED:

Deschide-ți mintea urmărind o discuție TED despre ceva care te interesează; s-ar putea chiar să înveți ceva nou!

Actualizați CV-ul:

O altă modalitate productivă de a vă elimina plictiseala este să vă reînnoiți CV-ul.

Ascultă un podcast:

Podcasturile există pe tot felul de subiecte. Lucrează la mindfulness, ascultă povești cu mister, învață despre istorie și multe altele, totul cu un podcast.

Începeți un blog:

Creează un blog grozav care să-ți arhiveze gândurile despre ceva care te pasionează. Aceasta este o utilizare excelentă a timpului tău, în timp ce ești creativ.

Organizați-vă computerul:

Fișierele vă înfundă desktopul? Acum că te simți plictisit, fă-ți timp pentru a-ți dezordine computerul și a-ți reorganiza spațiul virtual.

Actualizați-vă profilul LinkedIn:

Similar cu actualizarea CV-ului, folosește-ți timpul liber pentru a-ți îmbunătăți profilul LinkedIn.

Stabilește-ți obiective:

Stabiliți-vă noi obiective folosind un jurnal bullet sau scriindu-le pe o tablă albă. Aceasta este o modalitate excelentă de a începe noi inițiative și de a fi responsabil.

Faceți cărți de vizită:

Prezintă-ți cea mai bună imagine într-un mod profesional creând propriile cărți de vizită personalizate. Aceasta este o modalitate excelentă de a fi productiv și creativ în același timp.

Cercetă-ți arborele genealogic:

Fă-ți timp să cercetezi mai multe despre rădăcinile tale și să afli de unde vii.

Ridicați gunoiul dintr-un parc local:

Ajută natura dedicându-ți timpul liber pentru a ridica gunoiul dintr-un parc local.

Organizează-ți raftul de cărți:

Folosește-ți plictiseala ca motivație pentru a-ți reorganiza raftul de cărți debordant.

Pregătirea mesei:

Fă-ți timp pentru a pregăti mesele grozave pe care le poți mânca pe parcursul săptămânii.

Spală mașina:

Știi că mașina ta murdară are nevoie de puțină curățare. Îmbunătățiți-l la o spălătorie auto în această perioadă de plictiseală extremă.

Fiți la curent cu știrile:

Dacă vă simțiți extrem de plictisit, petreceți timp urmărind știrile recente și relevante.

Scroll to Top