Rețete de smoothie-uri răcoroase de vară!

Sucurile smoothie preparate în casă cu ajutorul unor blendere sau a unui nutribullet reprezintă alegerea ideală pentru un mic dejun echilibrat sau un brunch mai healthy! Trebuie doar să amesteci mai multe fructe sau legume pentru a-ți face plinul de vitamine și pentru a te răcori. Un smoothie poate să fie cu gheață sau pe bază de fructe congelate pentru un efect și mai răcoritor.

Ce aparat poți folosi pentru prepararea unui suc smoothie?

Un blender de la Studio Casa este cea mai bună alegere pentru a prepara un smoothie extrem de răcoritor, perfect pentru vară. Cu ajutorul lui vei amesteca și zdrobi fructele extrem de ușor și de repede. Poți alege de exemplu, un blender cu imersiune sau un blender Nutribullet. Un blender Vintage este o altă alegere bună mai ales dacă ai o bucătărie în stil mai retro.

Poți alege un blender compact pentru sucurile smoothie individuale și rapide. Sau un blender mai mini și mai practic, foarte util pentru a prepara sucuri smoothie foarte repede și păstrându-le în același timp onctuozitatea.

Un suc smoothie plin de vitamină pentru un plus de energie și de răcoare de dimineață

Ai nevoie de o banană, o jumătate de pepene galben, de o jumătate de ananas, de o bucată de ghimbir, de scorțișoară și de suc de lămâie, chiar și de semințe de chia pe care să le amesteci toate în cele mai bune blendere.

Triptofanul din banană favorizează producția de serotonină iar bromelina din ananas este anti-inflamatorie și poate fluidiza sângele. În plus, pepenele galben este foarte bogat în antioxidanți și beta caroten, are un nivel ridicat de apă și foarte puține calorii.

Un suc smoothie care te va înfrumuseța și care are un efect detox

Dacă vrei să te bucuri de un suc smoothie cu un efect detox, alcalinizant și care te va înfrumuseța, ai nevoie de un suc smoothie cu fierul și fibrele din banane, antioxidanții și vitamina K și B9 din spanac și vitamina C din kiwi și lămâie. 

Amestecă deci într-un blender Nutribullet 200 ml de lichid, o banană, 3 pumni de spanac, un mango, un kiwi, sucul de la o lămâie și o bucată de ghimbir.

Un suc smoothie cu un gust dulce -sărat

Dacă ești deja amator de gazpacho, supa care te răcorește perfect pe timp de vară, atunci vei adora această rețetă de smoothie. Este vorba despre un suc smoothie roșu, spicy, dar care nu conține roșii… Datorită piperului foarte iute Espelette, îți vei aminti cu siguranță de rețeta spaniolă de supă rece gazpacho!

Aciditatea căpșunilor va ridica amărăciunea ardeiului, iar busuiocul adaugă o notă mediteraneană minunată. Un smoothie de fructe și legume super răcoritor, ideal ca antreu pentru o masă de vară!

Amestecă într-un blender 200 de grame de căpșuni, pepene verde, un ardei roșu, 5 frunze de busuioc, o linguriță de piper Espelette, sare și piper, și câteva cuburi de gheață. Poți adăuga roșii cherry și semințe de pepene verde pe post de decor. 

Alte idei de sucuri smoothie răcoritoare pe care să le încerci

Poți încerca și un smoothie tropical cu ananas, lapte de cocos, o banană, și nucă de cocos răzuită.

Sau poți încerca o rețetă dinamizantă cu mango, kiwi, portocală, suc de lămâie, ghimbir pudră, o linguriță de combava și puțină apă.

Un smoothie foarte rapid poți obține cu 150 de grame de fructe de pădure congelate, 150 de grame de brânză, zmeură, apă și zahăr. 

Căldura se strecoară încet-încet în termometre și, odată cu ea, și dorința noastră de ceva răcoros. Înghețata este, evident, o gustare tentantă. Dar de ce nu, poți încerca o alternativă mai fructată, la fel de gustoasă: smoothie-urile. Vara aceasta, acestea vor fi cei mai buni prieteni ai tăi. Și, în plus, ele rimează cu un stil de viață sănătos.

Scroll to Top