Scrisoare către fostul

Scrisoare către fostul. Fiecare fată care a avut parte de o relație toxică ar trebui să citească acest articol. O prietenă de-a mea a fost implicată într-o relație toxică care practic i-a schimbat viața pentru totdeauna. Și-a pierdut orice încredere în sine și îi este greu să mai aibă încredere în oameni.

Mai jos vă pun la dispoziție scrisoarea pe care ea a scris-o pentru fostul ei, dar pe care nu o să i-o trimită niciodată.

Dragă fostule,

Încercam să-mi dau seama cum ar trebui să încep această scrisoare… Îmi este greu să îmi găsesc cuvintele potrivite pentru un om ca tine care m-a abuzat mental și emoțional atât de mulți ani. Știu că s-ar putea să nu vezi niciodată această scrisoare și, dacă o vezi, s-ar putea să nu răspunzi niciodată, dar totuși o scriu în speranța că nicio altă fată nu va trebui să treacă prin ceea ce am trecut eu.

La început totul a fost perfect, ne-am cunoscut, am vorbit și ne-am apropriat la fel ca orice alt cuplu, dar cu timpul am început să observ toate aceste “steaguri roșii” pe care le-am negat din cauza imaginii frumoase pe care mi-ai pictat-o în cap.

Mi-ai spus că mă iubești dinainte să ne întâlnim, mi-ai spus că ne vom căsători și vom avea o familie frumoasă cândva. Începeam încet încet să-mi dau seama că tot ceea ce îmi spuneai erau doar niște minciuni și ai încercat dintotdeauna să mă faci să cred că de fapt tu erai victima.

M-ai făcut să mă simt atât de singură și de deprimată, încât am avut parte de nopți în care nu puteam dormi din cauza tuturor atacurilor de panică pe care le aveam din cauza ta. Eram îngrijorată în permanență că nu am suficienți bani ca să-mi plătesc facturile și că poate într-o zi mă trezesc și nu-mi mai găsesc mașina.

Îmi cereai constant bani și ți-am oferit orice ți-ai dorit, am fost mereu acolo pentru tine și ți-am dat atât de multe… Am plătit de fiecare dată când ne-am întâlnit..

Când m-ai dus la rodeo pentru prima dată, mi-ai spus cu ce să mă îmbrac și când ai văzut că nu-ți place topul pe care l-am purtat, m-ai făcut să îmi cumpăr un alt top. Dacă schimbam fotografia de profil pe Facebook sau mergeam undeva fără să îți spun unde mă duc sau cu cine.. mă acuzai în mod constant cum că te-am înșelat sau că vreau să te înșel.

Chiar și familia mea a fost capabilă să vadă și să îmi spună tot ce se întâmplă, dar totuși eu am negat și te-am apărat … până într-o zi când mama mea s-a săturat și m-a convins să vorbesc cu cineva. Ei s-au oferit să facă niște cercetări despre tine și s-a dovedit că toți banii pe care eu ți dădeam, au ajuns la o altă fată. Mi-ai folosit banii pentru a-i cumpăra un inel și te-ai logodit cu ea, ca mai apoi să vă căsătoriți în Octombrie. Când am auzit asta, am izbucnit în lacrimi.., toată lumea încercase să mă avertizeze, dar eu nu voiam să-i cred.

Acum îi mulțumesc lui Dumnezeu că am găsit pe cineva care mă face să mă simt iubită și apreciată, mă face să am încredere în mine și în puterile mele și să nu las niciodată pe nimeni să nu îmi poarte respect așa cum ai făcut-o tu.”

Nu lăsa niciodată pe cineva să-ți definească valoarea, renunță la oamenii toxici din viața ta și învață să te iubești!

adult alone anxious black and white
Photo by Kat Jayne on Pexels.com

1 thought on “Scrisoare către fostul”

  1. “…Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi.”
    Bietele femei vulnerabile, înselate, abuzate, înrobite si batjocorite, tocmai de cei care ar trebui sa le iubeasca neconditionat, sa le protejeze, sa le asigure apararea împotriva “dusmanului invizibil”, însa mult mai inteligent, siret, superior si puternic pentru a se putea apara singure.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top