Cu toții avem diferite definiții în ceea ce priveşte dragostea adevărată. Unii oameni o găsesc în basme, alții cred că este doar o frază și că dragostea adevărată nu există în lumea reală. Adevărul este că dragostea adevărată este o extensie a propriei noastre naturi adevărate. Ceea ce suntem, atragem. Chiar și în relații, atragem oameni care sunt reflecții și extensii ale propriilor noastre persoane. Prin urmare, pentru a atrage dragostea adevărată, trebuie să ne prezentăm calitățile pe care le căutăm în partenerii noștri.

Iată cum se simte dragostea adevărată:

 1. Fără efort, atracție veșnică

Când suntem cu adevărat îndrăgostiţi de cineva, descoperim momente de dragoste și afecțiune în cele mai obişnuite situații. Noi nu trebuie să „încercăm“ să condimentăm lucrurile. Niciodată nu trebuie să încercăm să ne schimbăm doar pentru a fi pe placul celeilalte persoane.

Iubirea există în cele mai simple lucruri pe care le facem împreună. Nu este nevoie să ne convingem sau să ne forțăm cu nimic unul pe altul.

 1. Respect reciproc

Respectul reciproc este cel mai important factor pentru a susține dragostea adevărată. Acesta vine de la a da unul altuia suficient spaţiu pentru creșterea personală, pentru lucrurile de care sunteţi pasionaţi.

 1. Acceptare

Când avem parte de dragostea adevărată, acceptăm în mod natural persoana iubită pentru calităţile sale, precum și pentru defectele sale. Se deschid perspectivele noastre, vedem şi învățăm lucruri pe care nu le-am fi experimentat altfel.

Iubirea adevărată ne schimbă modul de a gândi. Se armonizează toate diferențele. Nu există nici o judecată, şi devenim deschişi pentru primirea și acceptarea dragostei, exact așa cum este.

 1. Altruism
Citește și :   Dr. Strangelove - Recenzie / Review

Experimentăm dragostea adevărată doar atunci când avem ceva de dat. Pentru a primi dragoste, trebuie să dăm iubire. Nu este vorba despre îndeplinirea propriilor noastre dorințe egoiste, ci despre a fi altruişti și grijuli cu privire la nevoile partenerilor noştri.

 1. Încredere

Încrederea stă la baza iubirii adevărate. Deși este esențial să avem încredere în persoana cu care formăm o relaţie, este la fel de important să avem încredere în noi înșine. Dragostea adevărată ne face să ne simţim vulnerabili, fără a fi fricoşi sau defensivi.

Loialitatea în relații nu aduce doar stabilitate emoțională, dar, de asemenea, crește nivelul de intimitate. Când doi oameni trăiesc în dragoste și unitate, nu există nici o teamă de a fi rănit. În unitate, iubirea crește și se întărește cu timpul.

 1. Vindecare

Iubirea vindecă  și înfrânge frica. Ne face să ne simţim în siguranță și protejaţi. Ne simțim ca acasă cu cei dragi, oriunde ne-am afla.

Dragostea adevărată nu răneşte niciodată, deoarece nu există nici un ego implicat. Iubirea adevărată vindecă durerea din trecut și ne dă puterea de a iubi din nou.

 1. Creștere

Dragostea adevărată favorizează întotdeauna creșterea personală și spirituală. Este un proces natural, care este esențial pentru fericirea și libertatea noastră. Totul trebuie să crească pentru a supraviețui: plantele, animalele și toate celulele vii de pe această planetă.

Iubirea adevărată promovează creșterea naturală, care umple viața cu fericire și libertate. Dragostea adevarată este jucăușă și crește împreună, fără rezistență sau frică.

 1. Companie

Ca ființe umane, căutăm companie de la alte ființe umane. Când vine vorba de dragoste, căutăm pe cineva care să ne fie alături indiferent de situaţie, de-a lungul existenţei noastre.

Citește și :   Infidelitatea - Un bărbat infidel nu te va iubi așa cum meriți...

Avem nevoie de cineva cu care putem experimenta minunile vieții. Cineva cu care putem să călătorim, să împărtășim secrete, să discutăm despre diferite evenimente,să ne prostim și să îmbătrănim împreună.

Iubirea adevărată înseamnă acordarea atenției persoanei pe care o iubești. Iubirea adevărată este acolo pentru a sărbători în vremurile bune și pentru a plânge în vremurile grele.

 1. Comunicare

Mulți oameni spun că ei se luptă să-și exprime sentimentele pentru cei dragi; singurul lucru care îi oprește este ego-ul lor. Ego nu este neapărat aroganță, dar, de asemenea, o lipsă de încredere în tine și ceea ce simți. Când cuvintele au o semnificație și  intenții bune, nu este dificil să le spui.

Să te faci înțeles și să îţi înțelegi partenerul este fundamentul iubirii adevărate. Când vorbim, inimile noastre sunt deschise la sentimentele noastre, aratând curaj și generozitate.

 1. Lucrul în echipă

Dragostea adevărată este muncă în echipă. Știind când să intensifici și să preiei controlul și când să renunți și să ai încredere ca partenerul tău să preia controlul, este muncă în echipă. Când doi oameni sunt împreună , ei combină punctele forte și lucrează ca o echipă.

Ei știu când să tacă și când să spună lucruri care trebuie să fie spuse. Împreună, ei creează ceva atât de special încât este unic și indestructibil. Ei împărtășesc un obiectiv comun în viață și lucrează împreună pentru a atinge toate obiectivele lor.

 1. Curaj

Unde există iubire adevărată, nu există nici o teamă: teama de angajament, teama de a face greșeli sau  teama de a răni pe cineva. Frica face ca dragostea să fie fără speranță și complicată. Când avem parte de o dragoste adevărată, știm ce să facem.

 1. Iubirea adevărată este sacră.
Citește și :   AFACEREA MEA ESTE SĂ FAC CEEA CE IUBESC

Iubirea adevărată este sacră. Indepărtează ego-ul, aduce bucurie și ne aduce mai aproape de noi înşine. Dragostea adevărată ne eliberează de frică și de atașament. Iubirea adevărată este libertate. Iubirea adevărată este iertare.

Când suntem îndrăgostiți cu adevărat, suntem mai aproape de Dumnezeu. Dragostea vine la noi atunci când ne așteptăm mai puțin. Ea vine atunci când suntem confortabili în propria noastră piele și recunoscători pentru ceea ce suntem.

Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: